Denim Drift Flexa bloggerkamer styling vtwonen en designbeurs ©BintiHome

Denim Drift combineren met andere kleuren? Dat kan heel goed!

Denim drift combineren

‘Hoe zou jij Denim drift combineren?’… vroeg Flexa mij. Ze hebben mij gevraagd of ik aan de slag wilde gaan met dé trendkleur Denim Drift van 2017. Ik mocht met deze kleur aan de slag gaan en een ruimte inrichten op de Vtwonen en designbeurs. Hoe ik aan de slag de slag ben gegaan?

Allereerst heb ik een kleurenpalet gemaakt. Want Denim Drift combineren met verschillende kleuren leek mij een goed idee. Maar welke kleuren? Ondanks dat Denim Drift een koele kleur is heeft een mooie vergrijsde tint. Hierdoor is het ook mooi te combineren met warme aardetinten. Daarom koos ik voor de kleuren, camel, okergeel en naturellen.

Samen met bloggers Marij en Wimke hebben we ieder onze eigen kamer ingericht. En iedere kamer had Denim Drift als basis gecombineerd met andere kleuren. Ik ben natuurlijk erg benieuwd wat je mijn ingerichte eetkamer vindt.

Metamorfose Denim Drift Flexa bloggerkamer styling vtwonen en designbeurs ©BintiHome

Denim Drift combineren met Caramel Fudge en Sandy Beach

Ik hou echt van metamorfoses, met name omdat je dan heel goed ziet wat de kracht van kleur is. Op de wanden zie je de kleur Sandy Beach als basis. Met de kleur Denim Drift heb ik twee banen gemaakt. Een horizontale baan op de linkerwand om hier een gallerywall mee te maken, maar daarover later meer. Op de rechterwand een verticale baan achter het bankje. Het bankje heb ik ook in de kleur Denim Drift geschilderd zodat de kleur optisch doorloopt.

Deze twee banen heb ik aangevuld met een accent van de kleur Caramel Fudge. Ik maakte een speels blok / baan aan een zijde van het raam. Op deze manier heb ik op elke wand een baan geverfd maar wel in verschillende formaten om zo een speelse balans te creëren. Dit is natuurlijk ook heel makkelijk toe te passen in je eigen huis. Hierbij is het vooral belangrijk om te kijken hoe groot de ruimte is zodat de vlakken en banen wel in de juiste verhouding zijn. Zo kan je best een wat groter vlak schilderen boven de bank of achter de eettafel. Houdt hierbij bijvoorbeeld de afmeting van het meubel aan dat voor de wand staat voor een goede verhouding.

Op de horizontale baan wilde ik een gallery wall maken. Ik heb wat lijsten bij de Kringloopwinkel gekocht en heb ze geschilderd in de kleuren Denim Drift en Sandy Beach. Vervolgens heb ik ze opgehangen op verschillende hoogtes gecombineerd met twee ronde spiegels. Dit doorbreekt de rechte lijnen een beetje.

Deze ronde vorm komt ook weer terug in de eettafel die ook de kleur Sandy Beach heeft.

Denim drift combineren met camel Flexa vtwonen en designbeurs ©BintiHome

”Ik moet bekennen dat ik erg graag meubels en accessoires schilder in verschillende kleuren. Het is de makkelijkste manier om kleur goed te verdelen over de ruimte”

Denim drift combineren met camel Flexa vtwonen en designbeurs ©BintiHome

Denim drift combineren met camel Flexa vtwonen en designbeurs ©BintiHome

Styling van de eetkamer

Wanneer je klaar bent met het schilderen van de wanden kan je verder gaan met de meubels en accessoires. Zoals ik eerder al schreef heb ik de spijlenstoelen en eettafel zelf geschilderd. Hier vertel ik meer over deze DIY en wat ik precies heb gedaan. Het bankje verfde ik in de kleur Denim Drift. De fotolijsten maar ook een plantenpot gaf ik een kleur. Het schilderen van meubels en accessoires is een gemakkelijke manier om kleur goed te verdelen over de ruimte.

Daarnaast ben ik natuurlijk ook aan de slag gegaan met de verdere styling van de eetkamer. Ik wilde graag een bohemian uitstraling met Arabische invloeden zodat mijn Egyptische roots ook naar voren komen. Dit zie je onder andere in de planten en pure materialen zoals terracotta, hout en textiel. Zoals je wellicht weet hou ik ervan om accessoires met elkaar te groeperen.

Zo zie je dat op de eettafel waar ik wat accessoires bij elkaar heb gezet op het houten dienblad. Door accessoires te groeperen versterken ze elkaar en ontstaat er een balans. Zo kan je een styling ook persoonlijk maken. Wat ook zorgt voor een persoonlijke touch zijn eigen foto’s. Zo maakte ik alle foto’s die je in de lijsten ziet zelf tijdens de reizen die ik maakte. Ik vind het een heel mooi gegeven om persoonlijke kunst aan de wand te hangen. Meer inspiratie voor de wand vind je hier.

Denim Drift Flexa bloggerkamer styling vtwonen en designbeurs ©BintiHome

Denim drift combineren met camel Flexa vtwonen en designbeurs ©BintiHome

Denim drift combineren met camel Flexa vtwonen en designbeurs ©BintiHome

Video project

Ik maak video’s voor mijn Youtube kanaal maar ook in opdracht van merken. Dat vind ik zo ontzettend leuk om te doen. Naast het ontwerpen van mijn eigen eetkamer op de beurs mocht ik ook 9 video’s maken. Deze video’s legde het proces vast van alle kamers, van Marij, Wimke en mij. Hieronder zie je de video met het resulaat van mijn kamer. Wat vind je ervan?

Styling, fotografie en video : Souraya Hassan, Binti Home