Concept hotel stay shared cooking turquoise tiles Amsterdam Zoku ©BintiHome

Een tijdje geleden is er een nieuw concept hotel geopend in Amsterdam, voor locals én voor travelleres. Eén dag voordat het Zoku hotel officieel open ging liep ik al samen met Naomi door dit prachtige nieuwe hotel concept. Waarom de blog nu pas online komt is voor mij ook een vraag, heeft vast iets met planning te maken haha. Maar alsnog deel ik heel graag dit vernieuwde en inspirerende hotelconcept met jullie.

Zoku : Wonen en werken in Long stay lofts

De kamers ofwel mini appartementen voor hotel Zoku zijn naar fantastisch ontwerp van studio Concrete. Op een minimale oppervlakte is er heel veel te realiseren en diverse indelingsmogelijkheden, en dat is zeker zichtbaar in deze kamers. Een uitschuifbare trap welke verdwijn in de kast, een mooi lijnenspel, grafische elementen en veel Deens design van onder andere Muuto. Zoku werkt met een longstay concept, je kan dan dus ook vanaf 5 nachten tot maar liefst 3 maanden verblijven. En dat op een geweldige plek uitgerust met eigenlijk alles wat je nodig hebt, een badkamer, keuken, opbergruimte en een sfeervolle omgeving.

Livingroom Concept hotel stay Amsterdam Zoku ©BintiHome

Concept hotel stay concrete architects Amsterdam Zoku ©BintiHome

Gemeenschappelijke ruimtes

Niet alleen de kamer zorgt ervoor dat je hier een langere tijd wilt verblijven maar ook de gemeenschappelijke ruimtes zorgen voor een must stay. Een grote open ruimte is ingedeeld in verschillende ‘eilanden’ door open scheidingswanden. In het midden vind je een self service bar waar je thee, koffie en verse sapjes kan halen. Verschillende zithoeken met een heerlijke ruime bank in fijne kleuren waar je andere reizigers kan ontmoeten of lekker een boek kan lezen. Een lange tafel om aan te brainstormen of vergaderen en er is zelfs een muziek booth waar je instrumenten kan spelen. Een aantal aparte ruimtes geven de mogelijkheid om workshops of lezingen te geven in een wat meer ‘gesloten’ omgeving. Heel veel mogelijk dus bij Zoku!

Wat mij vooral opvalt aan dit concept is de ontzettend fijne inrichting. De foto hieronder is wat je ziet als je binnenkomt en dat nodigt toch uit om heerlijk rond te lopen? Ik ging dan ook meteen aan de slag met mijn camera om foto’s te maken. De prachtige turquoise tegels op de bar zijn een echte eyecatcher. Maar ook de barstoelen, banken en verlichting van Muuto in diverse sprekende kleuren. Veel kleurgebruik in de ruimte maar door de rustige basis in de vloer en veel hout en wit, is het geheel toch in balans.

Concept hotel stay open kitchen Amsterdam Zoku ©BintiHome

Red sofa livingroom Concept hotel stay Amsterdam Zoku ©BintiHome

Concept hotel stay cosy fireplace livingroom Amsterdam Zoku ©BintiHome

‘Wat vind jij de leukste ruimte in dit hotel?’

Concept hotel stay red sofa muuto Amsterdam Zoku ©BintiHome

Samen koken en samen eten

Naast de woonkamers en werkplekken vind je ook een open keuken. De zuid Afrikaanse chef Nicholas Wilkinson kookt hier met eerlijk en lokaal geproduceerd eten van lokale ondernemers. Je kan kiezen uit een drie gangen menu welke je kan opeten aan de lange gezamenlijke tafels of aan een eigen tafeltje. Ook kan je hier zelf aan de slag en met een groep mensen eten koken. Deelnemen aan kookworkshops of gewoon meekijken terwijl chef Nicholas een heerlijk diner aan het bereiden is. Ook hier zie je weer de prachtige turquoise wandtegels op de bar met daarboven zwarte lampen van Muuto. De tafels zijn standaard gedekt met mooie bloemen en karaffen met water en mint.

Concept hotel stay Amsterdam restaurant Zoku ©BintiHome

Concept hotel stay Amsterdam Zoku tiles floor ©BintiHome

Concept hotel stay table decoration Amsterdam Zoku ©BintiHome

Concept hotel stay restaurant Amsterdam Zoku ©BintiHome

Een entree met heel veel groen

Als je het gebouw van Zoku betreed moet je eerst met de lift naar de 6e verdieping. Hier kom je uit in een lange hal met heel veel groen. Wat een plaatje! Hier kan je inchecken en meteen een koffie bestellen in de woonkamer. Er is ook een dakterras maar helaas was die nog niet klaar toen ik hier in juni was. Inmiddels is het dakterras natuurlijk vol in gebruik, check vooral even #zokuamsterdam op instagram. Hier zie je veel foto’s van reizigers en locals die Zoku al bezocht hebben.

Concept hotel stay green corridor Amsterdam Zoku ©BintiHome

Concept hotel stay green entrance Amsterdam Zoku ©BintiHome

Baksteen wand met teksten

En dan een spectaculair entree als je het gebouw betreed. Meestal begin ik met een logische volgorde en zie je het entree aan het begin van de blogpost. Nu vond ik het leuk om hiermee te eindigen. Een grote baksteenwand welke zwart is geschilderd vol met inspirerende teksten. Ik vind het altijd heerlijk om dit soort teksten en quotes te lezen welke je aan het denken zetten en zo herkenbaar zijn. Ik ben erg onder de indruk van dit hotel en als we de eigenaren moeten geloven komen er nog meer Zoku concepten aan. Ik heb hier nog niet overnacht maar dit is zeker een plek hoog op mijn #wishlist. Je vind Zoku aan de Weesperstraat 105 in Amsterdam. Veel plezier!

Concept hotel stay text on wall entrance Amsterdam Zoku ©BintiHome

‘ Benieuwd naar jouw reactie! Hou jij ook zo van aparte concepten en hotels waar design centraal staat? Wat is het mooiste hotel dat jij hebt bezocht?’

Concept hotel stay Amsterdam Zoku ©BintiHome

Fotografie : Souraya Hassan, Binti Home

 

Bewaren

Bewaren