Een wand van kurk op rol ©BintiHome

Mijn studio aan huis is echt een hele fijne plek om aan diverse projecten te werken. Ik ben ook veel onderweg en op locaties aan het werk maar ook zeker grotendeels van mijn tijd in mijn studio. Toen ik in dit huis kwam wonen heb ik meteen een wand van kurk gemaakt achter mijn bureau. Omdat ik hier altijd veel vragen over krijg plaats hier graag weer een blog over…

[ English below ]

Een wand van kurk vol herinneringen

Al vaker heb ik foto’s van mijn studio gedeeld op mijn blog of op mijn favoriete app instagram maar hierbij weer een nieuwe update van mijn kantoor. Ik heb net voordat ik naar Egypte ging mijn wand van kurk een ‘restyling’ gegeven. Op eerdere foto’s is te zien dat ik een soort XL moodboard had gemaakt op mijn prikbord met foto’s van projecten, kaarten met mooie teksten en leuke prints. Nu wilde ik er echt meer een prikbord van maken met een mix van artikelen, foto’s van projecten, herinneringen van mijn bedrijf, foto’s van dierbaren, leuke interviews etc. En dat is gelukt! Het prikbord is nu wel voller en wat ‘rommeliger’. Maar omdat de wand achter mijn bureau verder rustig is vind ik dit niet storend.

I have already shared pictures before of my studio here on my blog or on my favorite instagram app, but here again a new update of my office. Just before I went to Egypt I have given my wall of cork a small makeover’. On previous photos you can see that I had made a kind XL mood board on my corkwall with pictures of projects cards with beautiful quotes and fun prints. Now I was about to create a reall bulletin board with a fun mix of articles, photos, projects, memories of my business, pictures of loved ones, interviews about my work etc. And I succeeded! Now the bulletin board is fuller and a bitmessy’. But since the wall behind my desk is calm, I think there’s a good balance.

Verschillende wandoplossingen

Omdat ik veel vragen kreeg over mijn prikbord wand van kurk deel ik graag wat meer informatie met jullie over deze wand. Er zijn natuurlijk veel mogelijkheden voor het creëren van een prikbordwand. Zo heb ik in mijn vorige huis drie prikborden naast elkaar opgehangen maar dit keer wilde ik echt een XL prikbordwand. Het kurk heb ik van een rol gekocht bij Kurk24.nl. Je kan het beste kiezen voor een variant van 8-10mm. Daarnaast is het goed om de kurkrol op een plaat te bevestigen voor extra stevigheid en deze plaat aan de muur te bevestigen of op te hangen. Ik heb gekozen voor een hoge wand en 1 meter breed maar je kan natuurlijk ook een hele wand hiermee ‘behangen’ of een horizontale baan plaatsen.

Because I got a lot of questions about my pinboard wall of cork I love to share more information with you about this wall. Of course there are many possibilities for creating a bulletin board wall. In my previous house I put three boards next to each other on the wall but this time I really wanted an extra large bulletin board wall. The cork I bought on a roll at Kurk24.nl. For a good result you can choose a variant of 8-10mm. It is also good to put the cork on a plate of wood for some strength and verify the plate to the wall. I chose a high corkwall and 1 meter wide but you can also create a complete wall of cork or make a horizontal path.

Meer veranderingen in mijn studio

Naast de restyling van mijn XL prikbord heb ik ook (eindelijk) een nieuwe vloer in mijn studio! Voorheen lagen er platen op de vloer welke wit geschilderd waren maar was qua onderhoud erg lastig. Daarnaast heb ik een tijdje geleden laminaat in mijn woonkamer gelegd en daar ben ik nog steeds zo blij mee. Daarom koos ik ervoor om dit witte Prärie laminaat van Ikea ook in mijn studio te leggen. En wat een mooie verandering! Daarnaast heb ik sinds kort ook de Flowerpower van Puik-Art in mijn studio liggen in een mooie kleur geel. Mijn bureau staat midden in de ruimte en het snoer van mijn Imac is veel te kort. Waarom ze dat snoer zo kort maken vraag ik mijzelf nog steeds af. Maar dit geweldig leuke verlengsnoer is dan ook een mooie oplossing. Het mag gerust door de kamer liggen zoals op de foto’s hieronder.

Next to the restyling of my XL bulletin board, I also (finally) have a new floor in my studio! Before there was a floor of white painted wooden plates but it was too hard to keep it good. Also I changed the floor in my livingroom and kitchen as well in a white laminate floor and that makes me so happy. That’s why I chose to put the Prärie laminate from Ikea in my studio as well. And what a nice change! Also I recently got the Flowerpower from Puik-Art in my studio in a beautiful yellow color. My desk is in the middle of the room and the cord of my Imac is much too short. Why they make it that short I asked myself many times. But this is great fun extension and a good solution.

Styling van mijn werkplek

Vaak krijg ik de vraag waar ik mijn meubels of accessoires vandaan heb. Daarom hier een klein overzicht van de producten in deze ruimte.
– Bureau House Doctor
– Prullenbak – Brabantia
– Verlengsnoer Flowerpower – Puik art
– Wand van kurk – Kurk24
– Tijdschriftenrek – Hema
– Opbergdozen op bureau – House Doctor
– Laminaat wit – Ikea

Wat vind je van mijn nieuw ‘gestylde’ prikbord? Ik wil er nu steeds nieuwe herinneringen aan toevoegen zodat het echt een vol inspiratie prikbord wordt. Hou jij ook van een levendig inspiratie prikbord of kies je liever voor een groot moodboard?

What do you think of my new styled’ bulletin board? I like  to continue with this board to add new memories so it really is a bulletin board full of inspiration. Do you love a lively inspiration bulletin board or do you prefer to create a big XL mood board?

Studio Binti Home Kurk wand ©BintiHome

Studio Binti Home Kurk wand corkwall ©BintiHome

Studio Binti Home Kurk wand - corkwall ©BintiHome

Studio Binti Home Kurk wand corkwall ©BintiHome

Studio Binti Home Kurk wand inspiration corkwall ©BintiHome

Studio Binti Home Kurk wand - corkwall ©BintiHome-4

Meer kurk inspiratie voor in huis? Bekijk dan zeker deze blogs :

Inrichting, styling en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home

Bewaren