Ons huis waar te starten inrichten van een nieuw huis ©BintiHome-5

Inmiddels hebben we bijna een maand de sleutel van ons nieuwe huis. We zijn druk bezig met inrichten. Maar waar start je nou bij de inrichting van een nieuw huis?

Het inrichten van een nieuw huis

De woonliefhebbers onder ons herkennen het gevoel wel. Verhuizen brengt veel stress met zich mee en het kan zo maar een aantal weken of misschien zelfs maanden duren voordat het huis er enigszins bewoonbaar uitziet. Dat is ook precies de reden dat ik nog niet eerder een uitgebreide update heb geplaatst op mijn blog over ons nieuwe huis. Afgelopen week heb ik eindelijk de laatste verhuisdozen uitgepakt én zijn we rustig gestart met decoreren. Wel ligt er nog een heel plan klaar om in alle ruimtes nog wanden te schilderen én van alles op te hangen.

Ik denk dat bij het inrichten van een nieuw huis het vooral belangrijk is om de basis in orde te hebben. Zo hebben wij meteen de wanden en plafond wit geschilderd en is de vloer geplaatst. Het is natuurlijk het handigste om nadat de vloer geplaatst of klaar is daadwerkelijk te verhuizen. Echter zoals sommigen van jullie wellicht in de vlog hebben gezien zijn we al eerder verhuisd terwijl ze de vloer nog moesten afmaken. Dit kwam omdat het allemaal net even wat meer uitliep en gezien de drukte door de vakantieperiode wilde ik de verhuizing niet verplaatsen. Uiteindelijk is het goedgekomen! Vervolgens hebben wij de grote meubels op de juiste plek gezet. Wel stonden in alle kamers nog verhuisdozen. Op een gegeven heb ik alle dozen verzameld in één kamer, de werkkamer. Hierdoor was ( gelukkig ) de woonkamer wat leger en begint het wat meer op een thuis te lijken.

Ons huis waar te starten inrichten van een nieuw huis ©BintiHome-5

Ons huis waar te starten inrichting van een nieuw huis met koffers ©BintiHome

Verhalen vertellen in huis

Toen wij de vorige woning verlieten heb ik een grote homesale gegeven waarbij ik veel producten heb verkocht. De afgelopen week merkte ik wel dat ik wat styling spullen ”mis”. Ik heb namelijk ook beste wat items meegenomen naar Egypte om daar ons huis mee in te richten. Met name de bank voelt op het moment erg ‘kaal’, ik hou zo van verschillende kussens en plaids. Ook wil ik graag wat nieuwe lampen voor boven de eettafel en een kast tegen de wand bij de woonkamer. Ik heb nog veel plannen met huis maar nu voelt het al super goed. Met name omdat we de producten om ons heen hebben die een verhaal vertellen. Dit zijn met name producten die we hebben meegenomen uit het buitenland zoals de geweven mand waar de plant in staat op de salontafel, of de cactus uit Valencia.

Ook liggen er twee koffers op de grond welke van mijn opa zijn geweest, heel erg dierbaar! Zo merk je dat producten die een verhaal vertellen meteen al helpen bij het inrichten van je huis. Natuurlijk wil ik echt nog wel het één en ander veranderen maar de basis voelt zo goed. Binnenkort dus lekker shoppen bij mijn favoriete woonwinkels en merken! Uiteraard zal ik dat hier ook delen.

Ons huis waar te starten inrichting van een nieuw huis ©BintiHome

Ons huis waar te starten inrichting van een nieuw huis ©BintiHome

Kleur in huis

Aankomend weekend ga ik met verf aan de slag, yeey! De wand in de woonkamer en de wand in de werkkamer krijgen een kleur. Kan jij al raden welke kleuren dit worden? Ook ga ik de houten spijlenstoeltjes een andere kleur geven en komt de eiken houten eettafel uiteindelijk ook aan de beurt, spannend!

Shop de look :
– Bank Edge van Fest Amsterdam
– Vloer Moods van Moduleo 

Bekijk hier de video : Een visgraat vloer leggen doe je zo inclusief kleur informatie en styling tips

– Stoeltje van Pronto Wonen
– Plaid van Ikea
– Kussen van Inca&Co ( via Binti Home)
– Eigen Velvet kussen ( collectie Binti Home)
– Oker gele kaars via Dille & Kamille
– Plank gegraveerd via Ibiza Outdoor

Ons huis waar te starten inrichting van een nieuw huis ©BintiHome

Fotografie : Souraya Hassan, Binti Home