Vtwonen huis 2016 wooninspiratie sidetafel vtwonen en designbeurs Amsterdam ©BintiHome

Vandaag is alweer de laatste dag van de Vtwonen en designbeurs in de Rai Amsterdam. De hele week was dit dé plek om wooninspiratie op te doen. Heb jij een kijkje genomen in de bloggerkamers bij Flexa waarvan ik er één heb mogen inrichten? Of heerlijk genoten van het prachtige, zoals elk jaar weer, Vtwonen huis? Maar ook vele merken hebben hun best gedaan de bezoekers weer te inspireren.

Vtwonen huis op de Woonbeurs

Het is bijna een traditie geworden dat ik elk jaar het Vtwonen huis fotografeer op de Vtwonen en designbeurs. Ik vind eigenlijk vanaf het moment dat ik de Woonbeurs bezocht de woonhuizen altijd ontzettend inspirerend. Met name omdat je hier veel wooninspiratie kan opdoen en ideeën krijgt voor de inrichting van je eigen huis. Helaas zijn door de jaren heen diverse bladen gestopt of naar België verhuisd waardoor er minder woonhuizen te zien zijn. Toch ben ik dit jaar weer verrast door het huis van Vtwonen zoals eigenlijk elk jaar. Ik heb daarom de Vtwonen huizen van de afgelopen jaren verzameld welke je onderaan deze blog vindt. Maar eerst, het Vtwonen droomhuis van dit jaar!

Vtwonen huis woonkamer inspiratie 2016 wooninspiratie vtwonen en designbeurs Amsterdam ©BintiHome

Vtwonen droomhuis

Dit jaar is het huis echt een droomhuis zoals hoofdredacteur Carlein verteld. Het huis is, net als vorig jaar, erg ruim opgezet en in veel verschillende ruimtes is ontzettend veel interieurinspiratie op te doen. Ik vind het iets minder een woonhuis maar vooral een uitvergroting van diverse ruimtes in het huis. Wel vind ik het weer ontzettend inspirerend en met name de woonkamer vind ik erg mooi ingericht. De kleuren op de wand zijn een nieuwe samenwerking tussen Vtwonen en Graham & Brown. Je ziet ook veel industriële elementen terug in het huis in samenwerking met Combitex en Spoor38. Daarnaast herken ik ook de mooie eyecatchers van House Hold Hardware zoals de matraskussens, en woonaccessoires. Zo verkoop ik de leuke bottle candleholders ook in de online shop. Wat mij vooral opvalt aan dit huis is de ontzettend sfeervolle uitstraling met de lange tafel voor de grote keuken.

Dit is toch een een droomkeuken? Heerlijk koken in een grote keuken vol mooie producten om je heen en het kookgerei letterlijk binnen handbereik. Vervolgens kan je plaats nemen aan de lange eettafel voor de keuken onder de HK Living lampen of schuif je aan bij de lange tafel buiten welke is gedekt met subtiele kleuren, houten borden en gerecycled glaswerk uit Marokko.

Vtwonen huis tafel dekken marokkaans glas vtwonen en designbeurs Amsterdam ©BintiHome

Vtwonen tuin inspiratie grote palm in de tuin ©BintiHome

Vergrijsde groentinten in de woonkamer

Ik was helemaal weg van het kleurenpalet van de woonkamer. Al gauw ontdekte ik dat de wanden geschilderd zijn met Vtwonen verf in samenwerking met Graham and Brown. De diverse lichte en donkere groentinten zorgen voor een warme basis. Diverse houtsoorten zijn gebruikt in de meubels, verlichting en wanddecoratie. Vaak zijn mensen ‘bang’ dat diverse houtsoorten bij elkaar niet mooi staat en je altijd moet kiezen voor één lijn. Maar als je werkt met een rustige basis waarbij de wand en vloer in één tint zijn uitgevoerd, zoals hier bijvoorbeeld een gietvloer, dan kan je heel goed werken met verschillende houtsoorten. De groene basis op de wanden zijn verder doorgevoerd in verschillende tinten groen in de meubels en accessoires. Zo zie je dat de groene wandlampen erg mooi staan, dit heeft samen met de zwarte kast, de verweerde kist en vintage glaswerk een industriële en geleefde uitstraling.

Ik ben altijd best specifiek als het om kunst gaat. Zo hou ik erg van fotografie kunst en met name steden, culturen en landschappen. Maar het kleurrijke kunstwerk van Hedwig van Onna vind ik erg mooi en past ook heel goed bij de rest van de kamer. Ik ben trouwens op slag verliefd op de houten stoeltjes met groene zitting van Neef Louis. Past perfect in mijn nieuwe huis, wacht? nieuw huis? Hihi daarover later meer!

Vtwonen huis 2016 wooninspiratie vtwonen en designbeurs Amsterdam ©BintiHome

Vtwonen huis woonkamer inspiratie groene muur ©BintiHome

Vtwonen huis woonkamer inspiratie groene muur ©BintiHome

Vtwonen huis woonkamer inspiratie groene muur ©BintiHome

Vtwonen keuken

Vtwonen heeft dit jaar twee nieuwe keukens gelanceerd welke ook te zien zijn op de beurs. De keuken van het Vtwonen droomhuis is op maat gemaakt en biedt ontzettend veel inspiratie voor je eigen keuken. De U-bar vind ik erg mooi en nodigt uit om met een grote groep heerlijk te gaan koken. Natuurlijk past deze keuken niet in het gemiddelde huis maar er is genoeg inspiratie op te doen. Zo vind ik de basis van plywood in combinatie met zwart en vintage elementen erg krachtig staan. Zelf zou ik zwart niet toepassen in mijn eigen keuken en meer kiezen voor blauw/groene accenten.

Plywood leent zich er heel goed voor om zelf aan de slag te gaan. De grote keukenkast naast deze open keuken is helemaal op maat gemaakt en heeft een prachtige speelse elementen. Boven de keuken hangt een houten frame met hieraan allemaal kookgerei, binnen handbereik! De eyectacher van deze keuken zijn toch wel de XXXL lichtletters van Spoor38, de grote B staat nog steeds op mijn wishlist! Tegenover de keuken staat een lange eettafel met ingelegde tegels, helemaal terug van vroeger. De open keuken vind ik altijd zo gezellig zeker omdat terwijl je aan het koken bent je in verbinding staat met de woonkamer.

Vtwonen keuken huis inspiratie indsutrieel ©BintiHome

‘Wat is jouw favoriete element uit deze keuken?’

Vtwonen lange eettafel tegels hk living lampen ©BintiHome

Vtwonen Xl lichtletter spoor38 keuken huis inspiratie indsutrieel ©BintiHome

Vtwonen lange eettafel tegels hk living lampen ©BintiHome

Tuin inspiratie : dineren en loungen tussen het groen

Ik deel niet veel inspiratie op mijn blog voor de tuin of het buitenleven. Met name omdat ik zelf niet echt een grote tuin heb en eerlijk moet bekennen dat ik hier ook niet zoveel mee doe. Wel vind ik het ontzettend inspirerend en zeker als ik dit ‘buiten’ gedeelte zie bij Vtwonen wil ik meteen aan de slag gaan. Leuk nieuwtje is dat ik ‘ons’ eigen huis ga inrichten in Egypte inclusief dakterras, dus alle tuininspiratie kan ik nu zeker gebruiken. Vooral de lange banken met Marokkaanse kussens geven een ultiem lounge gevoel. De lange tafel nodigt uit om met de hele familie lekker te eten. Oh, dit zie ik echt al helemaal voor mij tussen al dat groen.

Doe jij veel met jouw tuin? En waar haal jij jouw tuin inspiratie vandaan?

Dinneren in de tuin vtwonen ©BintiHome

Vtwonen tuin inspiratie grote palm in de tuin ©BintiHome-27

Vtwonen tuinhuis werkplaats hout©BintiHome

Vtwonen tuinhuis werkplaats hout ©BintiHome

Marokkaanse lounge matraskussens buiten ©BintiHome

Slaapkamer met ton sur ton blauw tinten

Dat blauw helemaal dé trendkleur wordt van 2017 weten we na de lancering van het kleur van het jaar Denim Drift. Het kleurenpalet van deze vtwonen slaapkamer bestaat uit diverse blauw tinten, meer vergrijsd blauw in combinatie met kobalt blauw en licht blauwe accenten. Het zwart van de tegels en accenten in accessoires zorgt weer voor een stoere en industriële uitstraling. Het lichte hout geeft een mooi contrast met de sterke blauw kleur en zorgt dat de slaapkamer in balans is. Wat vind jij van deze slaapkamer? Zou jij met diverse blauw tinten in één ruimte aan de slag gaan?

Slaapkamer ideeen ©BintiHome

Slaapkamer ideeen ©BintiHome

 Slaapkamer inspiratie vtwonen en design beurs ©BintiHome

Heb jij de Vtwonen en designbeurs bezocht? Wat vond jij van de beurs en wat waren jouw favorieten?

 

Terugblik naar de Vtwonen van de afgelopen jaren :

2018 : Vtwonen lanceert twee nieuwe keukens in samenwerking met Mandemaker keukens!
Vtwonen keuken Dark Oak 2018 donker eiken X Mandemakers Keukens ©BintiHome

Wist je dat de houten schuifdeuren in 2011 al gespot zijn in het Vtwonen huis?
schuifdeuren in vtwonen huis woonbeurs 2011

Wooninspiratie voor het wonen in een boerderij in de Vtwonen Barn, 2013

wooninspiratie boerderij vtwonen barn 2013

Een feestje in 2014 want toen bestond het tijdschrift Vtwonen maar liefst 50 jaar :)

vtwonenwoonbeurs 2014 bintihomeblog

Super trots was ik toen de foto’s van het vtwonen huis van 2015 in de Vtwonen special gepubliceerd werden!

vtwonen huis vtwonen en designbeurs

 

Fotografie : Souraya Hassan, Binti Home

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren