Visgraat vloer vinly Moduleo Herringbone small woonkamer ©BintiHome_-7

Een visgraat vloer leggen? Zelf doen of toch uitbesteden? In deze video alle ins en outs!

Visgraat vloer leggen

Een visgraat vloer leggen? Hoe doe je dat precies? In deze video laat ik zien hoe onze saaie betonnen vloer omgetoverd werd naar een warme sfeervolle en vooral unieke vloer. Doordat er met twee kleuren is gewerkt en de vloer met de hand random is gelegd ontstaat er een speelse uitstraling.

Ik heb de afgelopen tijd veel vragen gekregen over onze vloer. Voor welk type vloer hebben we gekozen? Welke kleur is het precies en een visgraat vloer leggen. En hoe hebben wij dat gedaan?

In de onderstaande video beantwoord ik al jullie vragen uitgebreid en laat ik zien hoe de visgraat vloer vakkundig is gelegd.

Abonneer je meteen gratis op mijn kanaal om geen video’s te missen.

Stappenplan visgraat vloer leggen

In de bovenstaande video vertel ik al uitgebreid over een visgraat vloer leggen en voor welke kleuren wij hebben gekozen en vooral waarom een visgraat vloer het beste bij ons en dit huis past. Maar hieronder toch nog even een beknopt lijstje zodat ook jij de juiste keuze kan maken voor jouw vloer!

 • Welke vloer kies je? Wij hebben gekozen voor de Herringbone small uit de Moduleo Moods serie in twee kleuren : Blackjack Oak KL22220 & KL22229.

Visgraat vloer vinly Moduleo Herringbone small woonkamer ©BintiHome_-5

 • Vloer egaliseren :
  De vinyl visgraat vloer moet wel op een volledig vlakke ondergang geplaatst worden. Bij ons was de ondergrond niet helemaal recht en daarom is de vloer eerst geëgaliseerd. Dit kan je gewoon door hetzelfde bedrijf laten doen die ook de vloer gaat leggen.

Visgraat vloer vinly Moduleo Herringbone small woonkamer vloer egaliseren Dave Amweg ©BintiHome

 • Ondervloer :
  Vervolgens wordt er over de ondergrond een ondervloer neergelegd. Dit zijn lange rollen waar de vinyl vloer op geplakt wordt.

Visgraat vloer vinly Moduleo Herringbone small woonkamer ©BintiHome

 • Met de hand
  Een visgraat vloer leggen vraagt toch wel om een expert. Onze vloer is gelegd door Dave Amweg van OCS Interiors. Hij heeft echt vakmanschap geleverd. Zoals je ook in de video zit wordt deze visgraat vloer met de hand gelegd en is het echt een precisie werk. Zo knap!

Visgraat vloer vinly Moduleo Herringbone small woonkamer Dave Amweg ©BintiHome

 • Welke afwerking kies je?
  Wij kozen voor een klassieke afwerking waarbij er langs de muren een baan werd gelegd welke vervolgens afgewerkt is met een zwarte bies. Dit is ook wat je in de klassieke visgraatvloeren terug ziet. Tevens voor een moderne look kan je er ook voor kiezen om de zwarte bies weg te laten.

Visgraat vloer vinly Moduleo Herringbone small woonkamer ©BintiHome

Resultaat van de vloer :

Jaaa nog steeds zijn wij ontzettend blij met onze vloer. Het staat zo mooi met alle meubels en het kleurenpalet van de woonkamer. Als je benieuwd bent hoe je zelf een visgraat vloer goed laat passen bij de rest van de meubels, lees dan deze blog voor meer styling tips met de visgraat vloer!

Visgraat vloer vinly Moduleo Herringbone small woonkamer ©BintiHome_-7

Meer inspiratie? :

Deze video is een samenwerking met Moduleo.

Video, styling en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home