Vinyl Visgraat vloer Moduleo Herringbone small woonkamer ©BintiHome_

Mijn antwoorden op jullie vragen over onze vinyl visgraat vloer in de woonkamer en hal. Lees gauw verder!

Vinyl visgraat vloer

Toen wij vorig jaar in dit huis kwamen wonen was het huis helemaal leeg en er lag ook geen vloer in. Super fijn natuurlijk hihi want zo konden we lekker zelf een keuze maken in plaats van toch voor een dilemma staan of je de huidige vloer niet beter kan houden. Maar wij konden dus helemaal vanaf scratch beginnen en al gauw kozen we voor een vinyl visgraat vloer. In ons vorige huis hadden we een prachtige witte vloer maar omdat onze woonstijl hetzelfde is wilde ik toch wat dingen veranderen om zo toch een andere uitstraling te krijgen. We kozen voor deze visgraat vloer omdat dit een warme en stijlvolle uitstraling heeft. Ik hou van deze klassieke vloer die je ook veel in jaren 30 huizen terug ziet. Het was toch wel echt een woondroom die uit kwam!

Vinyl Visgraat vloer Moduleo Herringbone small woonkamer ©BintiHome_

Vinyl Visgraat vloer Moduleo Herringbone small woonkamer ©BintiHome_

Waarom kiezen voor een Vinyl visgraat vloer?

Drie redenen waarom we voor een vinyl visgraat vloer hebben gekozen :

  • Geluiddempend
    Wij wonen in een appartement waardoor een goede geluiddempende vloer wel belangrijk is. Dit is een reden waarom wij voor een vinyl vloer hebben gekozen.
  • Onderhoudsvriendelijk
    De vinyl visgraat vloer is duurzaam en is daarnaast onderhoudsvriendelijk, erg gemakkelijk om schoon te houden en je hebt er verder geen omkijken meer naar ter onderhoud.
  • Design
    Uiteraard viel het design van deze vinyl visgraat vloer mij op. Ik vind de kleuren zo mooi en wist meteen dat deze vergrijsde tint mooi in ons interieur zou staan.

Vinyl Visgraat vloer Moduleo Herringbone small woonkamer ©BintiHome_

Visgraat vloer vinly Moduleo Herringbone small woonkamer ©BintiHome_-7

Woonkamer inrichten met een visgraat vloer

Wij kozen voor de vinyl visgraat vloer type Herringbone small in de kleuren : Blackjack Oak KL22220 en KL22229. De vloer is met de hand gelegd en de kleuren zijn willekeurig geplaatst. Zo ontstaat er een heel speels en gemêleerd effect. Deze vergrijsd bruine tint past ook erg goed in het kleurenpalet van ons interieur waar je veel vergrijsde aardetinten in ziet.

Wij kozen trouwens voor een baan en bies als afwerking zoals je eigenlijk ook veel bij de klassieke uitvoering ziet. Dit voor een stijlvolle uitstraling. Je kan ook gaan voor een wat modernere afwerking waarbij je de zwarte bies weg laat.

Hout op hout kan trouwens prima, dit zie je ook in o.a. de salontafeltjes terug komen en de pootjes van onze Ikea hack tv kast. Wel vind ik het belangrijk dat er wat contrast in een interieur ontstaat, daarom heb ik her en der voor wat items gekozen die de warme houtkleur doorbreken. Denk bijvoorbeeld aan het lichte vloerkleed op de grond ( mijn eigen ontwerp ) maar ook het witte tv meubel en de eettafel die ik wit heb geschilderd.

Door met wat contrasten te werken in materiaal en kleur ontstaat er een balans.

Visgraat vloer vinly Moduleo Herringbone small woonkamer ©BintiHome

Vinyl Visgraat vloer Moduleo Herringbone small woonkamer ©BintiHome_

Wil jij een vinyl visgraat vloer leggen in de woonkamer? Wil je dit zelf doen of toch uit handen geven en dit door een stoffeerder laten doen? In deze video vertel ik alle ins en outs over de visgraat vloer en zie je hoe de vloer gelegd wordt!

Meer inspiratie voor het inrichten van jouw huis?