Tropische kersttafel styling ©BintiHome

Een tropische kersttafel dekken geeft jouw kersttafel een unieke uitstraling dit jaar!

Tropische kersttafel

Het is december en ik deel heel graag deze tropische kersttafel met jullie. Je kan niet vroeg genoeg beginnen met het verzamelen van ideeën toch? Daarom hier een paar styling tips voor jullie zodat je deze kerst een unieke kersttafel creëert thuis. Tafelstyling vind ik erg leuk om te doen en werk graag met gelaagdheid. Ik ben dan ook begonnen met het stapelen van dit prachtige House Doctor servies. Op het grote bord heb ik een papieren servet met gouden accenten 1x dubbel gevouwen. Normaal gesproken leg je het bestek netjes naast het bord of eventueel op het servet op het ‘onderbord’. Dit keer dacht ik, laten we het anders doen! Daarom bond ik het bestek met kanten lint en pailletten lint aan elkaar vast. Juist leuk als de linten een beetje speels over het bord liggen. Om de styling af te maken een tropisch blad en een Amaryllis. De Amaryllis heb ik vorig jaar ook op de eettafel gestyled als echte kerstbloem.

Tropische kersttafel styling ©BintiHome-7

Tropische kersttafel styling ©BintiHome-2

Tropische kersttafel styling ©BintiHome-9

Planten en bloemen op de kersttafel

De urban jungle trend is nog steeds in volle gang en daarom leek het mij leuk om dit te gebruiken in de tropische kersttafel. Ik kocht wat tropische bladeren bij de bloemist en heb deze nonchalant neergelegd als basis. Vervolgens heb ik een lichtsnoer neergelegd met veren. Een lichtsnoer is hét element om een kersttafel in een handomdraai super cosy en gezellig te maken. Vervolgens heb ik wat bloemen verdeeld over het groen samen met wat witte kersthangers. Zo geef je een product net weer even een andere functie. Na het kerstdiner hang je de kersthangers gewoon weer terug in de boom ;).

Tropische kersttafel styling ©BintiHome-3

Tropische kersttafel styling ©BintiHome-5

Mini kerstbomen

Wat je nu erg veel ziet zijn decoratieve kerstboompjes. In verschillende maten en kleuren, zo ontzettend leuk om op de tafel te zetten in een groepje! Of bijvoorbeeld op de kast met wat andere decoratieve items en lichtjes erbij. Ik koos voor kerstboompjes in neutrale en warme kleuren zodat het goed staat bij de rest van ons interieur. De aubergine accenten staan erg mooi in combinatie met het zachtroze en nude. Her en der wat glitters en de kersttafel is helemaal klaar!

Tropische kersttafel styling ©BintiHome-6

Tropische kersttafel styling ©BintiHome-4

Wat zijn jouw favoriete kleuren om toe te passen op de kersttafel? Zou jij ook kiezen voor een tropische kersttafel? Ik ben benieuwd!

Kijk hier voor meer kerst inspiratie :

Styling en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home