Badkamer mediterraanse tegels stickermaster ©Binti Home

De badkamer is meestal een plek in huis waar nog ‘iets’ aan gedaan moet worden. Zeker als je een gedateerde of eigenlijk sfeerloze badkamer hebt kan het soms jaren een doorn in het oog zijn. Met een kleine restyling door het gebruik van tegelstickers an je de badkamer zo een hele andere uitstraling geven.

Restyling van mijn badkamer met tegelstickers

Mijn badkamer is redelijk basic, met witte tegels en zwart – witte tegels op de vloer. Niet veel mis mee maar al een tijdje had ik het idee om de badkamer een restyling te geven. Echter heb ik op dit moment geen budget om de hele badkamer opnieuw te ontwerpen en nieuwe tegels te plaatsen. En de tegelstickers die ik wel eens tegen kom in winkels leken mij nou ook niet echt een echte verbetering. Totdat ik deze tegelstickers tegen kwam met een Portugees/oosterse look op de site van Stickermaster. Er zijn diverse ontwerpen te vinden op de website, van een tegel met zwart-wit grafisch patroon of juist met Delfts Blauw. Jullie weten natuurlijk dat (oker) geel mijn favoriete kleur is dus deze tegelsticker leek mij dan ook perfect voor deze neutrale badkamer.

Badkamer oosterse tegelsticker stickermaster ©Binti Home

Badkamer oosterse sfeer gele tegel stickers Stickermaster ©Binti Home

Kleurenpalet voor de badkamer

Hoe ga je aan de slag met de badkamer? Ik hou erg van een lichte witte basis dus dat komt goed uit in deze badkamers. De kleur van de tegelstickers zijn natuurlijk een belangrijk uitgangspunt. Voor een wat meer tropische en botanische look heb ik voor wat groen accenten gekozen in de ruimte. Het fantastische douche gordijn met bamboe print heeft een fijne frisse groene kleur. Ook zit er wat accenten geel in het gordijn dat weer terug komt in de tegels. Daarnaast heb ik ook een grote Monstera Deliciosa, ook wel de gatenplant genoemd, neergezet in een donker groene paperbag. Deze plant komt uit het tropisch regenwoud en heeft niet veel verzorging nodig. Perfect voor de badkamer lijkt mij! Daarnaast heb ik wat gedroogde bloemen in een olla vaas neergezet om ook daar het accent van geel weer terug te laten komen. Ook in het kleedje voor het bad komt zowel wit als diverse tinten geel terug, deze is verkrijgbaar in de online shop.

Badkamer mediterraanse tegel stickers stickermaster ©Binti Home-8

Badkamer mediterraanse tegels stickermaster tegelstickers ©Binti Home

Zeepjes en kaarsen in de badkamer

Niet alleen in de woonkamer of slaapkamer  kan je werken met woonaccessoires, de badkamer kan ook altijd wat styling gebruiken. Naast een kleedje op de grond, wat planten en eventueel wat kaarsen vind ik zeepjes ook erg fijn. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ze eigenlijk vrijwel niet gebruik en meer voor de sier neer leg. Maar het staat wel erg sfeervol toch? Zo koop ik zowel mijn kaarsen als de zeepjes altijd bij Dille Kamille. Zij hebben namelijk altijd de meest prachtige kleuren. Het houten tafeltje is natuurlijk niet helemaal waterbestendig maar wel handig om naast het bad te zetten als je lekker in bad gaat! Tijdschriften erbij ( telefoon weg!) en heerlijk ontspannen. En ontspannen lukt zeker in deze fijne oosterse badkamer.

Badkamer tafeltje met zeepjes mediterraanse tegels stickermaster ©Binti Home

‘ Wat is het kleurenpalet van jouw badkamer?’

Badkamer mediterraanse tegels stickermaster ©Binti Home

Styling en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home Blog

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren