Styling tips voor de keuken in een huurwoning ©BintiHome

Styling tips voor de keuken in een huurwoning, in deze blog deel ik tips uit mijn eigen keuken.

4 styling tips voor de keuken in een huurwoning

Styling tips voor in een huurwoning, ik hoop dat ik jou hiermee kan inspireren! Want toen wij vorig jaar in onze huurwoning kwamen wonen wist ik een aantal dingen zeker. Ondanks dat de keuken en badkamer er niet  uitzien volgens onze woondroom zagen we geen mogelijkheid om deze te vervangen. Huurders in een huurwoning moeten vaak toch de keuken en badkamer laten voor wat het is en grote verbouwingen is niet mogelijk. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je helemaal niets aan de keuken kan doen. Daarom hier 4 styling tips voor de keuken in een huurwoning waar jij ook mee aan de slag kan gaan!

Inspiratie stylingtips keuken in een huurwoning ©BintiHome

Inspiratie stylingtips keuken in een huurwoning ©BintiHome

1. Tegels vervangen voor stickers

Al eerder deelde ik een video met de keuken make over van begin tot eind. Wat begon als een standaard witte keuken is nu toch meer een Binti keuken geworden toch? In ons vorige huurhuis hadden we een badkamer met Portugese tegels, maar geen echte tegels.

Het vervangen van de tegels is natuurlijk een aardige ingreep en in ons huurhuis vond ik dat geen goed plan. Natuurlijk kan je wel wat investeren in een huurhuis, zeker als je er een aantal jaar blijft wonen. Toch kozen wij ervoor om tegelstickers toe te passen. Het mooie is dat ze ook op maat gemaakt kunnen worden zodat ze precies over jouw tegel passen. Hierdoor blijven de voegen goed zichtbaar en ziet het er echt uit als een echte Portugese tegel.

Natuurlijk kan je ook kleur toevoegen door een muur te verven in de keuken. Ik heb dit niet gedaan omdat onze keuken in de woonkamer staat en ik al andere muren een kleur heb gegeven. Maar kleur nodig? Verf de muur in de keuken okergeel of vervang de keukenkastjes en verf deze grijs  voor een sfeervolle uitstraling.

”Hier vind je de mooiste tegelstickers bij elkaar voor ieder budget”

Inspiratie stylingtips keuken in een huurwoning ©BintiHome

Inspiratie stylingtips keuken in een huurwoning ©BintiHome

2. Mooi apparatuur als eyecatchers

De tweede tip is het werken met mooi apparatuur. Waar je de vaste elementen in de keuken niet kan aanpassen kan je natuurlijk wel mooi apparatuur neerzetten. Want vervolgens kan je dit apparatuur bij een eventuele verhuizing weer gewoon meenemen. Dus wel investeren in mooie apparaten en producten waar je heel lang van kan genieten.

De eyecatcher in onze keuken is natuurlijk de watergroene Smeg koelkast. Nog elke dag zo blij met deze koelkast en zeker omdat de kleur ook zo goed past bij de andere tinten groen in huis. Een mooie manier om kleur toe te voegen in de keuken. Wel staat nog deze mint groene waterkoker op mijn verlanglijstje. Ze zijn nog even out of stock maar zodra ze er weer zijn wil ik hem zeker kopen.

Inspiratie stylingtips keuken in een huurwoning ©BintiHome

3. Handgrepen vervangen

Nog een goede manier om jouw huurkeuken een persoonlijke uitstraling te geven. Namelijk het vervangen van de handgrepen van de keukenkastjes. Vaak zijn deze ook redelijk standaard kleuren en vormen. Bij het okergeel van de Portugese tegelstickers staat goud of brass ook erg mooi. Daarom koos ik voor deze brass deurgrepen voor een strakke, tijdloze maar toch hele sfeervolle uitstraling. Ik denk dat door deze brass handgrepen in combinatie met de tegelstickers de keuken echt een andere uitstraling heeft gekregen.

Daarnaast staat de kleur goud ook erg mooi bij de warme visgraatvloer wat tevens weer in mooi contrast staat met de witte keukenkastjes.

stijlvolle gouden grepen voor de keukenkastjes ©BintiHome

Inspiratie stylingtips keuken in een huurwoning ©BintiHome

4. Woonaccessoires

De woonaccessoires zorgen natuurlijk voor sfeer en maken elke ruimte compleet. Ook in de keuken hou ik van veel accessoires. Zo hing ik brass palmboomhaken op met hierin nieuwe grafische theedoeken en handdoeken van H&M home. Het brass komt ook weer terug in deze plafondlamp Runar. De witte prullenbak zorgt weer voor een fijn contrast naast de watergroene Smeg. Het gaat altijd om die balans. En uiteraard mag groen ook niet ontbreken, daar een hangplant, deze groeit echt als kool… zo leuk!

Inspiratie stylingtips keuken in een huurwoning ©BintiHome4

Ik hoop natuurlijk dat je iets aan deze styling tips voor de keuken in een huurwoning hebt. Ik ben benieuwd of jij ook met jouw keuken aan de slag gaat. Laat zeker een reactie onder deze blog achter want ik ben benieuwd wat jij gaat doen. En mocht je nog een vraag hebben over bepaalde producten of styling… stel ze gerust!

Bedankt weer voor het lezen en tot de volgende blog.

En mocht je nog meer keukeninspiratie zoeken, dan zijn onderstaande posts ook iets voor jou :

Styling en fotografie : Souraya Hassan