Nadat ons hele huis is geverfd zou je denken dat er geen ruimte meer over is die nog wit is. Niets is minder waar. Onze wasruimte is echt nodig aan een make-over toe. Er ligt nog geen vloer, de wanden zijn wit en het is er eerlijk gezegd een beetje een rommeltje. Ik heb allerlei leuke ideeën om een stijlvolle wasruimte in te richten. Maar, voor welke sfeer kies ik?

Stijlvolle wasruimte

Toen wij verhuisden naar dit huis was ik super blij toen ik deze wasruimte op zolder zag. Ein-de-lijk een fijne ruimte om te wassen. In ons vorige huis was dit namelijk een klein kamertje die we ook nog als opslag moesten gebruiken. Maar nu heb ik een volledige ruimte voor mijn was, super fijn! Wel is het zo dat ik nog niet zoveel met de ruimte heb gedaan. Ik heb hier een kast neergezet, en dat was het.

Er ligt nog geen vloer in, de kast is wat rommelig en ik vind de sfeer over het algemeen wat kil en saai. De rest van het huis is mooi ingekleurd met kleur en fijne inrichting. Maar deze ruimte, waar ik toch bijna dagelijks te vinden ben, nodigt niet echt uit om lekker te gaan wassen of strijken. Daar wilde ik verandering in brengen!

Wasmachine met aquatech

De reden van deze make-over is een wasmachine van Beko die deze week geleverd wordt. We zijn toe aan een nieuwe wasmachine en dit inspireerde mij om meteen iets moois te gaan maken van deze wasruimte. Dus een vloertje erin, kleur op de wand en hier echt een gezellige sfeer van maken.

Ik ben erg benieuwd naar deze wasmachine van Beko want naast dat hij er mooi uit ziet (check die toffe zwarte deur!) heeft hij een AquaTech functie. Ik had hier nog niet eerder van gehoord maar ben daardoor erg nieuwsgierig. De AquaTech functie vervangt het draaien van de trommel namelijk met de kracht van het water. De was is twee keer sneller klaar en haalt toch alle vlekken uit de kleding. 

De Beko AquaTech mengt het water en het wasmiddel vooraf en sproeit dit mengsel vervolgens op de kleding voordat het wassen daadwerkelijk begint. Daardoor wordt het wasgoed goed schoongemaakt, het bespaart tijd én de kleding blijft lang mooi.

Ik ben dus ontzettend benieuwd naar bovenstaand belofte en kan niet wachten om dit uit te gaan proberen! Er loopt trouwens een mooie actie met de wasmachines van Beko met de AquaTech en Autodose functie, meer hierover lees je onderaan het artikel. 

Wasruimte in stijl

Ik heb een aantal ideetjes in mijn hoofd voor een stijlvolle wasruimte make-over. De kast hou ik en vul ik met opbergmanden waar ik o.a. het wasmiddel in kan zetten maar ook het beddengoed kan opbergen. Daarnaast wil ik de muren graag een kleur geven en wil ik het schuine deel (boven de wasmachine) gaan behangen. Door het toevoegen van deze elementen denk ik dat de wasruimte meteen een sfeervolle en warme uitstraling krijgt. Qua kleuren twijfel ik tussen groentinten of roze/terra tinten. Of toch een combinatie van beiden?

Ik heb drie moodboards gemaakt met sfeerimpressies en ik ben erg benieuwd welke van de drie jij zou kiezen voor een stijlvolle wasruimte en vooral waarom? Laat je het weten in de comments?

Sfeer 01: Wasruimte met roze en terra tinten als basis.

Washok in terra roze tinten ©BintiHome

Sfeer 02: Jungle vibes in de wasruimte

Jungle waskamer decoreren ©BintiHome

Sfeer 03: Elegante jungle stijl in de waskamer

Stijlvolle wasruimte inrichten met pastelkleuren ©BintiHome

Mijn voorkeur voor een stijlvolle wasruimte ging eerst naar sfeer 01 maar ik neig toch steeds meer naar sfeer 03 voor een frisse maar toch warme uitstraling. Ik ben benieuwd naar jouw keuze! De komende week ga ik met de make-over aan de slag en volgende week deel ik het resultaat! Zin in!

Productplus actie

Van 1 april t/m 31 mei loopt er een productplus actie op Beko wasmachines met de functies AutoDose en AquaTech. Na aankoop van een promotiemodel ontvang je gratis 6 maanden Ariel wasmiddel en Lenor wasverzachter cadeau!

Deze blog is een samenwerking met Beko.