Puik Art Lloyd lamp - ©BintiHome

Ik was op slag verliefd toen ik de Lloyd lamp vorig jaar zag tijdens Show Up. Ik ben dan ook super blij dat ik deze lamp nu eindelijk in mijn eigen huis heb hangen. Een prachtige eyecatcher welke al een tijdje op mijn wishlist stond!

Our Cairo Home

Terwijl ik deze blog schrijf zit ik op een zonnig terras, koffie te drinken in de zon in Caïro. Zoals sommige van jullie weten ben ik sinds begin november in Caïro samen met mijn liefde Mahmoud om te werken aan ons tweede thuis. Binnenkort lees je meer over ons thuis hier in Caïro in een speciale categorie op de blog. Wel kan je op instagram al het één en ander volgen onder de hashtag #ourcairohome.

Ik heb al een aantal mooie producten meegenomen vanuit Nederland en deze lamp van PUIK art past eigenlijk ook perfect in OurCairoHome. Nu hangt hij nog mooi in Nederland maar wellicht dat ik hem de volgende keer mee neem naar Egypte, zo kan ik steeds weer het huis anders inrichten. En zoals jullie wel van mij gewend zijn, ik neem gewoon alles mee in de koffer! ;)

Puik Art Lloyd lamp - ©BintiHome

Puik Art Lloyd lamp

De Lloyd lamp is ontworpen door de Nieuwe Heren en in productie genomen door PUIK Art. Ik hou van producten met een verhaal en daarom past deze lamp ook perfect in mijn interieur. De lamp wordt handgemaakt met een speciale techniek waarbij de lederen lamp vijf dagen moet drogen in de zon en met een stiksel in elkaar wordt gezet. De oude techniek van het stijven en vormen van het leer is een bijzondere ambacht. Deze techniek wordt nog steeds beheerst door een familie uit India, zij zijn gespecialiseerd in het maken van paardenzadels. Een bijzondere samenwerking en hierdoor echt een uniek product.

Puik Art Lloyd lamp - ©Binti Home

Puik Art Lloyd lamp - ©BintiHome-7

Natuurlijke materialen in huis

Mijn huis staat vol met producten gemaakt van pure materialen, denk aan hout, terracotta, wol en veel planten. Het pure materiaal leer past hier dan ook perfect bij. De Lloyd lamp komt in de uitvoering zwart en bruin (cognac). Hoewel de zwarte uitvoering een erg stoere uitstraling heeft vond ik de cognac lamp beter passen in het kleurenpalet van mijn huis. De oranje tint komt terug in de terracotta potten maar ook de koper accenten her en der. Ik heb de lamp opgehangen in de hoek van de woonkamer schuin achter de bank. De lamp heeft een lekker lang snoer waardoor je hem speels op kan hangen. Ik heb hem nu bevestigd aan het plafond maar je kan ook gemakkelijk een stekker aan het snoer vastmaken en de lamp in het stopcontact doen. Ik vind de lamp in deze speelse uitstraling erg mooi met een losse ‘knoop’ in het snoer.

Ik denk dat twee of drie van deze lampen ook erg mooi staan bij je werkplek of boven de bar in een open keuken. En die open keuken hebben we in Caïro, dus wie weet hangt de lamp deze aankomende zomer wel in onze Egyptische keuken ;).

Fijne zondag en tot de volgende blog!

Puik Art Lloyd lamp - ©Binti Home

Styling en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home Blog

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren