Planten in huis Strelitzia Nicolai Green Lifestyle Store ©BintiHome

Planten in huis zorgen voor sfeer. Daarom deel ik hierbij wat styling inspiratie en verzorgingstips.

Planten in huis

Planten in huis is voor mij hetzelfde als kleur. Beiden zijn onmisbaar en geven elk interieur sfeer. Planten zijn inmiddels echt een interieurtrend geworden. Steeds meer mensen halen meer planten in huis en durven hier een statement mee te maken. Grappig eigenlijk dat planten opeens onderdeel zijn van de Urban Jungle trend terwijl ze eigenlijk zo tijdloos zijn.

Nou… om ze écht tijdloos te laten zijn is het wel belangrijk om ze goed te verzorgen ;) Geregeld krijg ik vragen hoe ik die ruim 60 (!) planten in huis in leven hou. Eerlijk is eerlijk, soms sneuvelt er echt wel een plant. Maar over het algemeen zijn ze volgens mij best happy hier in huis ;)

Planten in huis Green Lifestyle Store ©BintiHome

Styling inspiratie en verzorgingstips

Voor de inrichting van mijn tinyhouse stijlkamer voor Flexa werkte ik samen met Green Lifestyle Store. Wat mij zo aanspreekt aan deze online store, naast hun verrassend mooie collectie aan planten, is dat ze de missie hebben een gezonde leefomgeving te creëren. Want planten breken schadelijke stoffen actief af en maken zuurstof uit CO₂. Nou dat is nog eens een goede reden om eens lekker te shoppen in hun online shop.

Voor de stijlkamer heb ik verschillende planten mogen uitzoeken. Nadat de vtwonen en designbeurs was afgelopen heb ik de planten een plekje gegeven in huis. Meteen een goed moment om wat styling inspiratie én verzorgingstips met jullie te delen!

Planten tips in huis Green Lifestyle Store ©BintiHome

Paradijsvogelplant

De paradijsvogelplant, oftwel Strelitzia Nicolai, is op het moment naast de palm toch wel één van mijn favoriete planten. Ik vind dit een echte eyecatcher in huis en hij mag dan ook best op een prominente plek staan waar hij goed tot zijn recht komt. Gewoon op de grond of op een kast. Zorg voor lekker veel ruimte eromheen zodat alle aandacht naar deze prachtige exotische plant gaat.

Verzorgingstips :

 • De Strelitzia staat graag op een lichte plek maar niet in direct zonlicht
 • Geef de plant minimaal 1 keer per week water maar voorkom dat de wortels in water komen te staan
 • De buitenste bladeren kunnen na een tijdje bruin worden, een natuurlijk proces. Je kan deze bladeren eventueel verwijderen.
 • De plant kan goed tegen kou dus ook geschikt voor bijvoorbeeld de slaapkamer

Planten in huis Paradijsvogelplant Strelitzia Nicolai Green Lifestyle Store ©BintiHome

Stippenplant

Een heuse trend op Instagram is deze stippenplant, de Begonia Maculata. Een bijzonder stijlvolle plant met een speelse uitstraling. Wat ik zo leuk vind aan het shoppen bij Green Lifestyle Store is dat je meteen een stijlvolle pot erbij kan kopen. Zo ook deze stippenbegonia die in een mooie deep forest pot komt. Daarom plaatste ik hem op mijn tv dressoir waar hij goed tot zijn recht komt omringt door verschillende groentinten.

Verzorgingstips :

 • Zet hem op een lichte plek ( geen direct zonlicht )
 • De grond moet altijd licht vochtig aanvoelen
 • Geef de plant 1 keer per week water

Planten in huis Stippenplant Begonia Maculata Green Lifestyle Store ©BintiHome-2

Erwtenplant

Toch ook wel een karakteristiek plantje is de Erwtenplant, Senecio Rowleyanus. Ik hou van hangplanten in het interieur omdat je hiermee ook in de hoogte sfeer kan creëren. Zo’n hangplant aan de wand of in een plantenhanger staat zo stijlvol en speels.

Verzorgingstips :

 • De plant is makkelijk te verzorgen
 • Een keer per week is een scheutje water genoeg
 • De plant mag op een lichte plek staan
 • Zorg dat het niet kouder is van 15 graden

Planten tips in huis Erwtenplant Senecio Rowleyanus Green Lifestyle Store ©BintiHome

Chinees lantaarnplantje

Nog een super leuke hangplant is een Chinees lantaarnplantje ( Ceropegia Woodii). Wat zo leuk is aan deze hangplant is dat hij lekker wild groeit en tegelijkertijd super sfeervol is. Ik heb ervoor gekozen de plant wat hoger te zetten in plaats van op te hangen. Zolang de plant maar genoeg ruimte heeft om lekker te hangen hihi.

Verzorgingstips :

 • Geloof jij het dat dit plantje tot de vetplanten behoort?
 • Geef de plant één keer per week water, in de winter mag dit zelfs nog iets minder
 • Belangrijk is dat de wortels niet onder water staan
 • Een lichte plek is goed maar niet vol in de zon

Planten tips in huis Chinees Lantaarnplantje Green Lifestyle Store ©BintiHome

Prayerplant

De prayerplant ook wel de Maranta Fascinator past goed in de ‘plants on pink‘ trend op Instagram. De roze nerven maken de prayerplant erg bijzonder. Ik was nog niet zo bekend met deze plant maar wat staat hij gezellig op mijn bureau!

Waar de naam prayerplant vandaan komt..? ’S avonds vouwt deze plant zijn bladeren in en ’s ochtend weer uit. Dankzij het ‘dansen’ van de blaadjes heeft deze plant de bijnaam ‘prayerplant’ gekregen. Ik ga stiekem eens een kijkje nemen ’s nachts haha, fascinerend!

Verzorgingstips :

 • Zet de plant op een lichte plek maar niet in de directe zon
 • Geef de plant regelmatig water (kleine hoeveelheden), de Maranta staat niet graag in droge grond

Planten in huis Prayerplant Maranta Fascinator Green Lifestyle Store ©BintiHome

Zo dat waren de vijf nieuwe groene aanwinsten in ons huis. Ik hoop dat je hier wat inspiratie uit hebt kunnen halen. Welke van deze vijf planten is jouw favoriet en waarom? Laat het mij weten hieronder deze post!

Meer inspiratie voor planten in huis :

Deze blog is een samenwerking met Green Lifestyle Store.