HR Tulp bloem van januari 2017 MooiWatBloemenDoen Bloemenmeisje ©BintiHome

Heerlijk om weer thuis te zijn in Nederland na het geweldige verbouwingsavontuur van ons ( tweede ) huis in Caïro. Contrasten zijn meteen duidelijk door het verschil van temperatuur ( en uiteraard meteen een flinke verkoudheid opgelopen). Maar toch zijn er ook veel overeenkomsten, en met name het gevoel van thuis. Dit nieuwe jaar staat echt in het teken van wonen en werken in beiden landen en hiermee het mixen van culturen. En dat is meteen een leuke koppeling met de geweldige kleurrijke tulpen die ik nu in mijn huis heb staan.

Kleurrijke tulp oorspronkelijk oosters

Toen wij vorige week thuis kwamen werden we meteen ontvangen met een mooie bos tulpen. Wauw wat fijn thuis komen! De tulp was de bloem van de maand januari en geven meteen de voorjaarskriebels. Alhoewel ik van het voorjaar nog niet echt veel merk nu met dat vriesweer. Maar niets is fijner dan de warme oosterse en mediterraanse sfeer in huis te houden, of het nou zomer of winter is. Styling is huis is, vind ik, toch tijdloos! Deze kleurrijke bos tulpen gaf mij meteen een warm gevoel en een beetje oosters tintje. Grappig genoeg ontdekte ik dus dat de tulp oorspronkelijk uit het Oosten komt! Uiteindelijk door nomaden meegenomen naar Turkije waar de sultans de tulp op hun tulband droegen. Zij gaven dit de naam Tulipan, dit betekend tulband. En uiteindelijk is de tulp nu niet meer weg te denken uit Nederland. Mooie mix, oosters en typisch Hollands! Alsof het zo moet zijn ;)

Tulp bloem van januari 2017 MooiWatBloemenDoen Bloemenmeisje ©BintiHome

Tulp bloem van januari 2017 MooiWatBloemenDoen Bloemenmeisje ©BintiHome-8

Styling met bloemen

Uiteraard plaatste ik de tulpen meteen in mijn eigen Olla vaas, een ‘Hollandse’ bloem in een oosterse vaas. Omdat ik de bloem zelf zo mooi vind heb ik een aantal heel kort afgeknipt en deze als een set bij elkaar in een laag vaasje gezet. Een kleurrijk en sfeervol geheel. En wat ik juist zo leuk vind is het combineren van bloemen met planten. Ik heb een flink aantal cactussen en vetplanten in terracotta potten staan. Deze stonden al op de tafel maar zo in combinatie met de kleurrijke bloemen vind ik het geheel erg mooi. Balans is wederom belangrijk en het is dan ook mooi om te zijn dat de kleuren geel, oranje, rood en roze terugkomen in de cactussen. Daarnaast heb ik dit keer gekozen voor allemaal redelijk dezelfde hoogte in potten en planten zodat de vaas met tulpen er echt bovenuit springt. En om het helemaal af te maken heb ik een okergeel kussen op de bank neergelegd en matcht de camel kleurige OMG stoel van Zuiver hier ook mooi bij.

Tulp bloem van januari 2017 MooiWatBloemenDoen Bloemenmeisje ©BintiHome-2

Ik vind de verhalen achter de bloemen erg inspirerend en bloemen zijn voor mij echt onmisbaar in huis. Daarom extra leuk dat ik door Mooiwatbloemendoen.nl ben gevraagd om één van de bloemenmeisjes te zijn van 2017. Later meer hierover maar dit betekent vooral veel mooie inspiratie de komende tijd op het gebied van bloemen in huis!

‘Wat is jouw favoriete bloem?’

Tulp bloem van januari 2017 MooiWatBloemenDoen Bloemenmeisje ©BintiHome-7

Tulp bloem van januari 2017 MooiWatBloemenDoen Bloemenmeisje ©BintiHome-2

Styling en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home

Bewaren

Bewaren

Bewaren