Ondernemen en veilig rijden Citroën C3 Elle ©BintiHome

Ondernemen en veilig rijden in een nieuwe auto Citroën C3 Elle.

Citroën C3 Elle

De afgelopen maanden heb ik in een nieuwe auto mogen rijden, de Citroën C3 Elle. Maar het is niet ónze nieuwe auto… huh hoe zit dat dan? haha Laten we even terug gaan in de tijd…

Sommigen van jullie herinneren zich vast mijn Citroën C1, oftewel ”Binti auto” omdat hier mega groot Binti Home op stond. Ruim 7 jaar heeft de auto mij overal gebracht en zat hij heel vaak bomvol styling spullen, ‘Ja want het past altijd!’. Regelmatig zag ik een brede lach op het gezicht van een opdrachtgever of klant als ze zagen wat ik allemaal uit die auto toverde haha. Een auto die ervoor zorgde dat ik overal kwam voor mijn werk. Tot eerder dit jaar, door een verkeerde wegsleep actie ( ik stond verkeerd, mijn fout) bleek mijn auto volledig total los te zijn. Ga verder niet in details, maar er is een mega fout gemaakt waar ik de dupe van ben geworden. Helaas blijkt maar weer hoe klein je bent als ondernemer tegen al die grote instanties. Ik voelde mij zo machteloos. ‘Los het zelf maar op’ was eigenlijk het antwoord.

Je denkt misschien: het is maar een auto, waar maak je je druk om. Maar die auto is zo’n belangrijk onderdeel bij het runnen van Binti Home en ik zit bijna dagelijks in de auto inclusief die vele styling spullen ? Als je mijn vlogs kijkt weet je wat ik bedoel haha. Maar misschien moest het zo zijn… want door deze gebeurtenis reed ik een paar keer in mijn droomauto, de Citroën C3 Aircross, die ik huurde voor een dag. En zijn we vervolgens overstag gegaan voor een lease constructie voor diezelfde droomauto. We hebben de Citroën C1 met lieve hulp zelf gemaakt & nu rijdt mijn moeder heerlijk rond in de voormalige Binti auto. Ook mocht ik van Citroën Nederland drie maanden in de nieuwe Citroën C3 Elle rijden als samenwerking én service terwijl onze nieuwe auto werd gebouwd. Alles gebeurd met een reden, je leert ervan en vertrouw op het goede dat komen zal. Geloof jij dit ook?

Ondernemen en veilig rijden Citroën C3 Elle ©BintiHome

Veilig rijden

Dus sinds een paar maanden rij ik in de Citroën C3 Elle. Mijn vorige auto, Citroën C1 kwam uit 2010. Toen ik hem destijds ( tweedehands) kocht was ik helemaal happy natuurlijk. Een eigen auto, super makkelijk met inparkeren én toch verrassend ruim. Voor mijn werk als stylist vervoer ik wekelijks heel veel spullen in de auto. Woonaccessoires, planten, bloemen en soms zelfs meubels die ik ophaal of koop bij Winkels om te gebruiken voor een fotoshoot of inrichting van een woning. Het kwam eigenlijk nooit voor dat mijn auto écht helemaal leeg was.

Toch begon ik af en toe wel af te vragen of het niet veiliger zou zijn om aan een wat ruimere auto te denken. Uiteraard heb ik mijzelf nooit in een gevaarlijke situatie gebracht maar toch als je auto zo vol zit… Toen ik dus in de Citroën C3 Elle stapte merkte ik meteen wat een ruimte deze auto heeft. Het voelde echt als een cadeautje om in deze mooie auto te stappen. Veilig rijden staat voorop en naast het feit dat hij voldoende laadruimte heeft, en ik dus niet meer met een plant op mijn schoot zit is er nog een ander element wat ik erg prettig vind. Namelijk de bediening in het stuur waar ik later in deze blog nog even op terug kom.

Citroen C3 Elle veilig rijden en ondernemen ©BintiHome-10

Citroen C3 Elle ©BintiHome

Mijn favorieten van de Citroën C3 Elle

Wij hebben dus uiteindelijk voor de Citroën C3 Aircross gekozen als onze nieuwe auto ( hierover later meer ). Maar er zijn zeker vergelijkingen met de Citroën C3 Elle. Een aantal elementen maken de Elle natuurlijk nét even anders en daarom hier mijn favorieten van deze bijzondere limited edition (!) auto.

1. De looks

Als je denkt aan ELLE denk je natuurlijk aan dé looks, en dat is precies waarom deze Citroën C3 Elle zo bijzonder is. Een mooie ruimte witte auto met subtiele roze accenten. Zowel aan de buitenkant maar ook aan de binnenkant. De gemeleerd grijze bekleding van de stoelen komt ook terug in het dashboard en de deuren, dit geeft het interieur een luxe uitstraling. Super leuk detail zijn de roze stiksels in de stoelen. Ik vind de witte kleur van de auto een mooie frisse uitstraling en een goeie match met het roze en grijs. Ja jullie weten dat ik van kleur hou dus ik let erg op de details ;)

Citroen C3 Elle veilig rijden en ondernemen ©BintiHome-10

Citroen C3 Elle ©BintiHome-7

2. Comfort en veiligheid

Allereerst is de auto stevig, ruim en ligt goed op de weg. Als je erin rijdt geeft dit echt een gevoel van comfort en veiligheid.

Daarnaast had ik het net al even over het bedieningspaneel in het stuur. Wat de auto zo prettig maakt is dat hij is uitgerust met carplay. Via bluetooth of via een Usb kabel kan je jouw telefoon heel gemakkelijk connecten met de auto. Dus je kan gemakkelijk je muziek afspelen vanaf je telefoon én scrollen door je spotify lijst die je dus bediend vanaf je stuur. Maar ook inkomende oproepen kan je gemakkelijk opnemen via het stuur én gaan over de speakers. Het klinkt hetzelfde alsof je met een headset aan het bellen bent heb ik mij laten vertellen door diegene aan de andere kant van de lijn ;) haha. Dit brengt zoveel comfort met zich mee en zorgt ervoor dat ik mij kan focussen op de weg en zo dus ook gemakkelijk een uur onder weg ben. Dit is voor mij één van de grote pluspunten uit een nieuwe auto en wat echt ervoor zorgt dat je veilig kan rijden. Want iedereen luistert tegenwoordig muziek in de auto en iedereen belt wel eens. En dan is het op deze manier vele malen veiliger en verantwoord dan in de oudere auto’s. Omdat ik zoveel op de weg zit vind ik dit echt een grote bijdrage aan het comfort in de auto.

Citroen C3 Elle Carplay comfort veilig rijden ©BintiHome-5

3. Laadruimte…

Een tijdje geleden deelde ik een vraagstelling op mijn stories op Instagram met onderstaande foto of al deze dozen in de Citroën C3 Elle zouden passen… Merendeels van de stemmen waren NEE. En het leuke is dat het dus wél past hihi. Was natuurlijk eigenlijk een strikvraag maar ik vond het erg leuk om te zien. Het verraste mij dus ook dat ik al deze dozen in de auto kreeg en nog steeds op een veilige manier weg kon rijden. Dat is echt een pluspunt aan deze ruime auto, perfect als je dus veel moet meenemen voor je werk of privé situatie. Straks is het voor ons ook super fijn met een kinderwagen, autostoeltje etc.

Citroën C3 Elle laadruimte genoeg Citroën C3 Elle

Ik ben super dankbaar dat ik de afgelopen maanden in deze Citroën C3 Elle heb mogen rijden. Een heel mooi voorproefje op onze nieuwe auto die komen gaat. Dit is de SUV variant met nóg meer laadruimte. Waar deze C3 Elle een elegante en vrouwelijke uitstraling heeft, is de C3 Aircross wat stoerder. Net waar je van houdt en zo is er voor ieder een passende auto te vinden :).

Wat vind jij belangrijk bij de keuze voor een nieuwe auto? Laat het zeker weten hier onder in de comments.
Ik zal in mijn volgende post ook iets meer vertellen over de lease constructie waar wij voor hebben gekozen! Dit kan voor jou als ondernemer erg gunstig zijn!

Foto’s : Mahmoud Sherif en Souraya Hassan

Een samenwerking met Citroën Nederland waarbij ik drie maanden in de Citroën C3 Elle heb mogen rijden. Dankjewel!