OMG stoel camel Zuiver ©BintiHome

Sinds twee maanden staat deze geweldige OMG stoel van Zuiver aan mijn eettafel. Ik houd ervan om te mixen met materialen en kleuren en deze stoel was een prachtige aanvulling op de andere stoelen van Hay, Woood en de Franse bank van HK Living.

OMG stoel en het kiezen van de juiste kleuren

Bij het inrichten van een ruimte maak ik altijd eerst een kleurenpalet. Meestal kies ik een paar basis kleuren en varieer ik met verschillende tinten van deze basiskleuren voor wat diepte en sfeer. Zo koos ik voor deze eetkamersetting voor de kleuren wit, grijs, okergeel, camel en terra. De kleur grijs van de wand komt weer terug in de About a chair van Hay, de drie lampen, de gordijnen en de lange bank. De eettafel van eikenhout, op maat gemaakt en leverbaar door Binti Home, geeft een warme uitstraling en komt mooi tot zijn recht op de witte vloer. Het gebruik van wit in de fotolijsten, spijlenstoel en decoratie op de tafel maakt de sfeer rustig en fris. De warme aardetinten okergeel en terra komen terug in de OMG stoel, de foto’s aan de wand en tajine. Deze serie kleuren komt ook terug in de kussens op de bank.

Probeer een balans te vinden als je met kleur aan het combineren bent. Uitproberen is hierbij het beste! Zo zie je meteen of er een bepaalde kleur teveel overheerst ( of misschien is dat juist de bedoeling) of vind je het leuk om een catchy kleur toe te voegen voor wat contrast? In deze eetkamer vond ik het vooral belangrijk dat de setting warmte en rust uitstraalt en koos hierbij juist voor een balans.

OMG Chair Zuiver ©BintiHome

OMG stoel Zuiver

De OMG stoel van Zuiver is bekleed met 100% polyester op een zwart frame. De stoel is verkrijgbaar in 6 kleuren maar sinds de bloggersdag op het hoofdkantoor van Fonq was ik helemaal verliefd op deze stoel in de uitvoering camel. Een warme kleur, zeer comfortabele zit en een mooie eyecatcher aan je eettafel. Ben je ook geïnteresseerd in deze stoel? Als je me een mailtje stuurt kan ik je meer informatie sturen over de stoel.  

Verlichting boven de tafel
Boven de tafel hangen drie lampen van House Doctor en verkrijgbaar in Binti Home Shop. Ik zal binnenkort nog een losse blog hierover plaatsen.

Persoonlijke fotowand

De foto’s aan de wand heb ik zelf gemaakt en geven de ruimte een persoonlijke sfeer. Ik adviseer vaak om zelf gemaakte foto’s in een interieur op te hangen. Geen vakantiekiekjes maar juist mooie plekken waar je bent geweest. De foto’s worden bijna kunst en zo bij elkaar verteld het ook nog eens een persoonlijk verhaal. Deze foto’s maakte ik onder andere in Luxor en Aswan( Egypte), Valencia, Kopenhagen en Barcelona. Ik koos juist voor witte lijsten ( met her en der het gebruik van een passe-partout) zodat de kleuren uit de foto’s goed tot hun recht komen. De witte frames staan ook erg mooi tegen de grijze wand die ik verfde met de kleur QN.02.78 van Flexa. Gebruik jij ook eigen foto’s in je interieur?

Ik ben erg benieuwd wat voor kleuren jij hebt gebruikt in jouw eetkamer/eethoek? Heb je gekozen voor contrast of een rustige balans?

Interieur home ©BintiHome

OMG Chair Zuiver ©BintiHome

OMGChairZuiver-BintiHome-Blog-6

Interieur Souraya Hassan home ©BintiHome

OMG Chair Zuiver ©BintiHome

OMG stoel camel van Zuiver in mijn woonkamer ©BintiHome

OMG Chair Zuiver ©BintiHome

Styling en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home