Trendkleur terra H&M Home nieuwe collectie unboxing stylingtips woonkamer ©BintiHome6

Waarschijnlijk herken je het wel. Je hebt al een lange tijd hetzelfde interieur maar je wilt eigenlijk iets veranderen in huis. Een nieuwe sfeer creëren maar niet te drastisch. De oplossing? Voeg een nieuwe trendkleur toe aan je interieur! In deze blog leg ik uit hoe je dat doet.

Trendkleur terra

Zoals jullie vast weten bestaat ons interieur vooral uit warme aardetinten en accenten van mint groen. Voor de zithoek wilde ik eens een iets andere sfeer creëren. Ik besloot daarom het mint groen weg te halen en de trendkleur terra toe te voegen. De laatste tijd zien we steeds meer aardetinten terug komen in interieurs en ook bruintinten worden steeds meer omarmt door mensen. Ik hou ervan!

Ik besloot daarom een bestelling te doen bij H&M Home. Het leek mij leuk om voor jullie een unboxing video én blog te maken over hoe je dus een nieuwe trendkleur makkelijk kan toevoegen in je huidige interieur zonder dat de balans weg is.

Maar hoe pak je dat aan?

Trendkleur terra H&M Home nieuwe collectie unboxing stylingtips woonkamer ©BintiHome3
Trendkleur terra H&M Home nieuwe collectie unboxing stylingtips woonkamer ©BintiHome7

Hoe hou je jouw interieur in balans?

Een interieur blijft in balans door de kleuren waarmee je werkt goed te verdelen over de ruimte. Maar allereerst is het goed om te kijken welke kleuren al terug komen in je interieur en welke kleur je wilt toevoegen. Omdat ik meer focus wilde op de aardetinten besloot ik de kleur mint groen voor deze sfeer weg te halen. Betekent trouwens niet dat je de spullen helemaal weg hoeft te doen, je kan altijd om de zoveel tijd weer even wisselen, alleen maar leuk!

Maar goed, de trendkleur terra dus. Vaak shop ik bij verschillende webwinkels want ik vind de mix juist leuk maar voor deze sfeer wilde ik alleen met de nieuwe trendcollectie van H&M Home aan de slag. Ik ben dus alle items die ik mooi vond in die trendkleur terra gaan toevoegen aan mijn winkelmandje. Vervolgens kijk ik wat ik allemaal heb en bewaar ik de leukste items, de rest gooi ik eruit. Daarna kijk ik wat ik nog mis om te zorgen dat de bestelling in balans is. Hieronder zie je de bestelling die ik heb geplaatst.

hmhome-unboxing-winkelmand-trendkleur-terra
  • 3 kussens in de trendkleur terra
  • 2 kussens in een andere kleur
  • 1 accessoire in de trendkleur terra
  • de rest van de producten zijn ondersteunende kleuren, wel naturel tinten, pure materialen zoals bamboe, marmer en katoen.
  • Je ziet dat de producten goed in balans zijn, de kleuren komen in meerdere producten terug.
Trendkleur terra H&M Home nieuwe collectie unboxing stylingtips woonkamer ©BintiHome3
Trendkleur terra H&M Home nieuwe collectie unboxing stylingtips woonkamer ©BintiHome7

Stylen maar!

En dan dus het leukste gedeelte, stylen! De grote doos van H&M Home kwam binnen en het was een feestje om uit te pakken. Die tafellamp is nog mooier in het echt. Hij kost wel €99 maar dat is hij zeker waard. Eigenlijk was de hele bestelling een succes, behalve de geurkaars in glazen houder omdat ik deze te wit vond bij alle warme aardetinten en naturellen. Maar daarom bestel ik toch altijd net even wat meer zodat ik wat speling heb. Uiteindelijk kan je producten altijd weer retour sturen als ze toch niet goed staan.

Zoals ik hierboven vertelde heb ik dus de groen accenten weggehaald in de woonkamer en vervolgens de nieuwe items toegevoegd. Omdat het verschillende accessoires en klein meubelen zijn uit verschillende categorieën is het makkelijk om de items goed te verdelen over de zithoek. Hierdoor is de kleur goed verspreid en is de ruimte al gauw in balans.

Hier zie je nog een foto van hoe de woonkamer er eerst uit zag :

Woonkamer make over restyling kelim visgraatvloer restyle challenge ©BintiHomE12
De woonkamer met een gemixed kleurenpalet
Trendkleur terra H&M Home nieuwe collectie unboxing stylingtips woonkamer ©BintiHome11
De woonkamer met accent op trendkleur terra

Wat meteen goed zichtbaar is dat met de nieuwe producten de woonkamer veel meer contrast laat zien. De terra tinten uit het vloerkleed komen nu ook meer naar voren. Ik ben erg benieuwd welke van de twee sferen jou het meeste aanspreekt?

Dienblad met droogbloemen H&M Home nieuwe collectie unboxing stylingtips woonkamer ©BintiHome5
Zithoek met aardetinten uit de H&M Home nieuwe collectie unboxing stylingtips woonkamer ©BintiHome10
Terra H&M Home nieuwe collectie unboxing stylingtips woonkamer ©BintiHome10

Shop de stijl

En dan uiteraard de beloofde links. Helaas zijn er dus een aantal producten al uitverkocht, super jammer. Ik had deze blog meteen moeten schrijven toen ik een paar weken geleden de bestelling had geplaatst. Maar goed de styling voor De Kleur van het Jaar kwam er even tussendoor.

Hou gewoon de website van H&M Home in de gaten, soms komen items toch nog terug in de collectie.

Omdat ik het jammer vind dat een aantal items niet meer te krijgen zijn heb ik hier nog wat andere woonaccessoires in dezelfde stijl voor jullie geshopt.

hm-home-decoratie-trendkleur-stylen

Ik hoop je met deze blog te kunnen helpen en inspireren om zelf ook met een trendkleur aan de slag te gaan in huis. Hou jij ook van de trendkleur terra of kies je liever voor een andere kleur in huis? Laat het weten in de comments, ik ben benieuwd.

Bedankt weer voor het lezen en tot de volgende blog :)

Trendkleur terra H&M Home nieuwe collectie unboxing stylingtips woonkamer ©BintiHome7
Trendkleur terra H&M Home nieuwe collectie unboxing stylingtips woonkamer ©BintiHome7

Meer inspiratie voor de woonkamer?