Mint groen in de keuken ©BintiHome

Mint groen in de keuken staat werkelijk prachtig en zorgt voor een fris voorjaarsgevoel!

Mint groen in de keuken

Misschien zou je er niet 1,2,3 aan denken : mint groen in de keuken. Veel mensen kiezen toch voor een neutrale basis met wit en grijstinten of een houtlook. Maar toch zijn de Scandinavisch geïnspireerde keukens in de kleur mint groen erg populair online en worden ze veel gedeeld op Pinterest. Ik had een tijdje geleden de eer om zo’n Pinterest waardige keuken te stylen en fotograferen voor Stek Magazine. Deze prachtige keuken stond op de cover in de juni editie in 2017.

De keuken staat in het huis van Sarina en haar gezin. Over de kleur mint groen in de keuken hoefde ze niet lang na te denken. Tijdens de verbouwing wist Sarina al dat ze iets unieks wilde doen met de keuken. En dat is zeker gelukt. Bij de inrichting kozen ze dus voor de kleur mint groen in de keuken in combinatie met kiezelgrijs. Op de achterwand een ‘spatrand’ van keramische hexagon tegels. Werkelijk prachtig!

Mint groen in de keuken ©BintiHome

Mint groen in de keuken Retro radio The Retro Family ©BintiHome

Mint groen in de keuken ©BintiHome

Welke kleur kan je met mint groen combineren?

Mint groen is, naast okergeel, ook één van mijn favoriete kleuren en toch wel echt een trendkleur. In veel interieurs komt deze kleur terug. Het mooie vind ik dat je mint groen met veel kleuren kan combineren. Je kan gaan voor een pastel setting met allemaal zachte roze en geel tinten. Maar voor wat contrast en kracht heb ik voor deze keuken gekozen voor de kleur Aubergine. Alleen al een toepasselijke kleur in de keuken vanwege de naam haha. Terwijl mint groen eigenlijk een ‘koude’ kleur is zorgt het aubergine voor meer warmte in de keuken. Daarnaast combineren deze kleuren ook prachtig met koper. Dit komt al terug in de koperen lampjes boven het aanrecht. Maar ook een theepot van koper en een ronde opberg ton.

Het allerleukste aan styling en inrichten vind ik toch om het kleurenpalet op zo’n manier door te voeren dat er een balans ontstaat. Het mint groen in de keuken wordt goed doorgevoerd, zowel in de kastjes maar ook de accessoires zoals de prachtige pan in saliegroen Sambonet. Het mint groen komt ook terug in het dienblad, theedoek, retro waterkoker en tajine. Hetzelfde geldt voor de kleur aubergine dat goed verdeeld is over de ruimte. Als je zorgt dat de kleuren op verschillende plekken terug komen dan ontstaat er een sfeervolle harmonie.

Mint groen in de keuken ©BintiHome

Mint groen in de keuken boska kaasplank ©BintiHome

Mint groen in de keuken Hexagon tegeltjes muur ©BintiHome

Mint groen in de keuken Retro waterkoker The Retro Family ©BintiHome

Laten zien wat je in huis hebt

Het mooiste in een keuken vind ik als er geen bovenkastjes zijn. Zoals je in deze keuken ziet is er aan de zijwand een kastenwand gecreeerd met o.a. de oven en de koelkast. De achterwand heeft alleen onderkastjes en erboven hangt een plank. Dit staat erg ruimtelijk én je hebt de mogelijkheid om de plank weer te stylen. Hier kan je al jouw favoriete servies neerzetten, kookboeken binnen handbereik ( wel een omslag passend in het kleurenpalet) en wat planten. Een hangplant is dan het leukste zodat dit over de rand kan hangen en zo een levendige uitstraling geeft.

Naast de styling op de plank kan je ook op het aanrecht producten neerzetten. Zo vind ik de verzameling snijplanken van hout en marmer prachtig. Je hebt ze wederom binnen handbereik en het staat ook nog eens mooi.

Mint groen in de keuken ©BintiHome

Mint groen in de keuken brugmans ©BintiHome

Shop de stijl :

Uiteraard is niets fijner dan te weten waar jij deze super producten kan shoppen. Daarom hier een shop de stijl lijst voor jou. Voeg jij ook mint groen in de keuken toe in combinatie met aubergine en koper? Of combineer jij Mint groen het liefst met een andere kleur? Shopse!

Meer inspiratie voor de keuken? :

Fotografie en styling : Souraya Hassan voor Stek Magazine