Marokkaans aardewerk terra bruin van Mel Tableware - Binti Home Blog ©BintiHome1

Een echte sfeermaker deze week is het prachtige Marokkaans aardewerk van de webshop MEL Tableware. Ik hou van aardewerk en ik heb inmiddels al een aantal mooie items in huis. Dit aardewerk van MEL Tableware zijn dan ook een prachtige toevoeging en op zoveel manier te gebruiken!

Marokkaans aardewerk

Toen ik een aantal jaar geleden een bezoek bracht aan Marrakech zag ik het al in de boutiekjes en de souks: prachtig Marokkaans aardewerk in allerlei vormen en maten. Een pure eeuwenoude ambacht die met liefde wordt uitgevoerd.

In de online shop van MELTableware vind je complete series van ambachtelijk servies in meerdere kleuren. Dus niet alleen koffiekopjes maar ook borden, fruitschalen, opbergpotten en kommen.

Marokkaans aardewerk terra bruin van Mel Tableware - Binti Home Blog ©BintiHome
Marokkaans aardewerk terra bruin van Mel Tableware - Binti Home Blog ©BintiHome5
Koffie kopjes terra roze bruin van Mel Tableware - Binti Home Blog ©BintiHome3

Ambachtelijk servies

Het Marokkaans aardewerk van MEL Tableware wordt gemaakt in Marokko door de lokale bevolking. Zo wordt deze pure ambacht in stand gehouden en het zorgt voor werkgelegenheid voor deze ambachtslieden.

Ik hou van dat stukje ambacht in huis, het geeft een huis een persoonlijk karakter en het zijn die unieke items die voor sfeer zorgen. Ben jij net als ik ook zo gek om authenticiteit in huis? Kijk dan eens of je voor ambachtelijk gemaakte producten kan gaan. Ze zijn vaak met de hand gemaakt en daardoor allemaal nét even anders.

Aardewerk fruitschaal terra bruin van Mel Tableware - Binti Home Blog ©BintiHome4
Aardewerk koektrommel terra bruin - Binti Home Blog ©BintiHome2

Welke kleur past in mijn interieur?”

Ik koos voor de kleur zand, die eigenlijk een beetje naar terra neigt (super mooi!) zoals je bijvoorbeeld in deze fruitschaal ziet. Ik koos voor deze kleur omdat dit één van de kleuren is van het kleurenpalet van de woonkamer.

Kleurenpalet Woonkamer

Als je een keuze wil maken voor accessoires in huis is het goed om naar jouw kleurenpalet te kijken. Welke kleur heb je bijvoorbeeld op de muur? Of welke kleuren hebben de eetkamerstoelen? Je kan dan voor woonaccessoires, of in dit geval Marokkaans aardewerk gaan in dezelfde tint of kleur. Hierdoor passen de accessoires mooi in het geheel. Soms kan het kiezen voor naturel tinten natuurlijk ook een mooie tegenhanger zijn als je juist veel kleur gebruikt in huis. Het gaat uiteindelijk om de balans.

2x anders stylen

Ik vind het leuk om items soms net op een andere manier te gebruiken. Zo heb ik deze opbergpot gebruikt om mijn pollepels in op te bergen maar hij dient ook perfect als plantenpot! Welke van de twee is jouw favoriet? Als plantenpot of opbergpot?

Vaas of opbergpot als plantenpot gebruiken in de kleur terra roze van Mel Tableware - Binti Home Blog ©BintiHome6
Opbergpot pollepels keuken terra roze - Binti Home Blog  ©BintiHome

Ik ben heel erg benieuwd welk item uit de shop van MEL Tableware jouw favoriet is? Neem zeker even een kijkje als je opzoek bent naar een uniek item voor in huis óf om cadeau te geven!

Marokkaans aardewerk koektrommel terra bruin van Mel Tableware - Binti Home Blog -1

Kleuren uit deze blog:

De kleuren die je op de wanden ziet komen uit mijn eigen Flexa Binti Home Kleurencollectie. Klik hieronder op de kleuren om naar de kleurpagina te gaan. Je kan eventueel een Kleurtester bestellen om het thuis uit te proberen. Succes!

Deze blog bevat een samenwerking, ik heb de producten gekregen van MEL Tableware.