Slaapkamerstijl-interieurinspiratie-Swiss-Sense-©BintiHomekopie

Kleuren in de slaapkamer is erg bepalend voor de sfeer. Welke kleuren combinaties passen bij jou?

Kleuren in de slaapkamer

Zoals ik in de intro aangaf heb ik altijd een effen dekbedovertrek op mijn bed liggen. Dit is altijd een licht effen dekbedovertrek, nu heb ik een Creamy cotton dekbed liggen van Dixxius, te koop bij Swiss Sense. Het dekbedovertrek is 100% katoen en dit vind ik altijd erg prettig om onder te slapen. Het is de perfecte basis voor het inrichten van mijn slaapkamer in verschillende stijlen en kleurenpaletten. Wat is jouw favoriet?

Kleuren in de slaapkamer : Modern Oriental

In deze eerste stijl Modern Oriental heb ik het gebruik gemaakt van verschillende paars en aubergine tinten. Deze kleuren in de slaapkamer zie je veel terug in de Arabische stijl. De lichte wanden en witte houten vloer zorgt voor een mooie basis. De warme crème /ecru tint van het effen dekbed komt goed terug in het geweven sprei dat erop ligt welke een mooie Oriëntaalse uitstraling heeft. De ronde bijzettafel dient als nachtkastje. De andere accessoires in de ruimte zijn weer wat strakker en hebben weinig prints. Door te werken met verschillende tinten maar met egale oppervlakken ontstaat er toch een sfeervolle en rustige uitstraling.

Slaapkamerstijl Modern orientaals interieur inspiratie Swiss Sense ©BintiHome-

Slaapkamerstijl interieur inspiratie Swiss Sense ©BintiHome-14

Kleuren in de slaapkamer : Bohemian Eclectic

In deze kamer ga ik aan de slag met een mix van producten en een kleurenpalet met terra, mint en groentinten. De kleuren in de slaapkamer is een mix wat je niet veel ziet maar wat in deze slaapkamer heel erg sfeervol werkt. Het lichte dekbed zorgt voor een strakke basis en geeft een mooi contrast met het camel/terra geweven sprei dat op het bed ligt. Het houten bankje kan gebruikt worden om accessoires op te plaatsen ( wel even wegschuiven als je gaat slapen ;)) of als bankje als je je schoenen aan trekt. Wat sierkussens zorgen voor wat extra aankleding.

Slaapkamerstijl Bohemian eclectic interieur inspiratie Swiss Sense ©BintiHome

Slaapkamerstijl Bohemian eclectic interieur inspiratie Swiss Sense ©BintiHome

Kleuren in de slaapkamer : Naturel Chic

Deze laatste interieursfeer voor de kleuren in de slaapkamer heeft een rustig en licht kleurenpalet. Het sprei van zijde en katoen matcht heel mooi met het créme / ecru van het dekbed. In deze sfeer heb ik gebruik gemaakt van natuurlijke materialen als hout, riet en kurk. Een lichte maar sfeervolle uitstraling door verschillende tinten wit en crème. Ook deze moderne stijl is een goede basis om later nog kleur aan toe te voegen.

Welke kleuren in de slaapkamer naturel Marokkaanse sfeer ©BintiHome

Meer inspiratie op doen voor de slaapkamer? Kijk hier eens bij meer slaapkamer inspiratie posts.

Welke kleuren in de slaapkamer naturel Marokkaanse sfeer ©BintiHome

Styling en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home
Deze blog is een samenwerking met Swiss Sense.

Bewaren