Welke kleuren in de slaapkamer passen bij jou?

Slaapkamerstijl-interieurinspiratie-Swiss-Sense-©BintiHomekopie

Kleuren in de slaapkamer is erg bepalend voor de sfeer. Welke kleuren combinaties passen bij jou?

Kleuren in de slaapkamer

Zoals ik in de intro aangaf heb ik altijd een effen dekbedovertrek op mijn bed liggen. Dit is altijd een licht effen dekbedovertrek, nu heb ik een Creamy cotton dekbed liggen van Dixxius, te koop bij Swiss Sense. Het dekbedovertrek is 100% katoen en dit vind ik altijd erg prettig om onder te slapen. Het is de perfecte basis voor het inrichten van mijn slaapkamer in verschillende stijlen en kleurenpaletten. Wat is jouw favoriet?

Kleuren in de slaapkamer : Modern Oriental

In deze eerste stijl Modern Oriental heb ik het gebruik gemaakt van verschillende paars en aubergine tinten. Deze kleuren in de slaapkamer zie je veel terug in de Arabische stijl. De lichte wanden en witte houten vloer zorgt voor een mooie basis. De warme crème /ecru tint van het effen dekbed komt goed terug in het geweven sprei dat erop ligt welke een mooie Oriëntaalse uitstraling heeft. De ronde bijzettafel dient als nachtkastje. De andere accessoires in de ruimte zijn weer wat strakker en hebben weinig prints. Door te werken met verschillende tinten maar met egale oppervlakken ontstaat er toch een sfeervolle en rustige uitstraling.

Slaapkamerstijl Modern orientaals interieur inspiratie Swiss Sense ©BintiHome-

Slaapkamerstijl interieur inspiratie Swiss Sense ©BintiHome-14

Kleuren in de slaapkamer : Bohemian Eclectic

In deze kamer ga ik aan de slag met een mix van producten en een kleurenpalet met terra, mint en groentinten. De kleuren in de slaapkamer is een mix wat je niet veel ziet maar wat in deze slaapkamer heel erg sfeervol werkt. Het lichte dekbed zorgt voor een strakke basis en geeft een mooi contrast met het camel/terra geweven sprei dat op het bed ligt. Het houten bankje kan gebruikt worden om accessoires op te plaatsen ( wel even wegschuiven als je gaat slapen ;)) of als bankje als je je schoenen aan trekt. Wat sierkussens zorgen voor wat extra aankleding.

Slaapkamerstijl Bohemian eclectic interieur inspiratie Swiss Sense ©BintiHome

Slaapkamerstijl Bohemian eclectic interieur inspiratie Swiss Sense ©BintiHome

Kleuren in de slaapkamer : Naturel Chic

Deze laatste interieursfeer voor de kleuren in de slaapkamer heeft een rustig en licht kleurenpalet. Het sprei van zijde en katoen matcht heel mooi met het créme / ecru van het dekbed. In deze sfeer heb ik gebruik gemaakt van natuurlijke materialen als hout, riet en kurk. Een lichte maar sfeervolle uitstraling door verschillende tinten wit en crème. Ook deze moderne stijl is een goede basis om later nog kleur aan toe te voegen.

Welke kleuren in de slaapkamer naturel Marokkaanse sfeer ©BintiHome

Meer inspiratie op doen voor de slaapkamer? Kijk hier eens bij meer slaapkamer inspiratie posts.

Welke kleuren in de slaapkamer naturel Marokkaanse sfeer ©BintiHome

Styling en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home
Deze blog is een samenwerking met Swiss Sense.

Bewaren

55 reacties

 1. Waauw…Waarom wil ik winnen? Omdat Ik helemaal verliefd ben op dit dekbed.

 2. Waauw wat een leuke win actie!! Ik vind jouw win acties superrrrrrr. En wederom doe ik weer mee. Waarom wil ik winnen? Omdat ik helemaal verliefd ben op dit dekbed. Hij is gewoonweg prachtig. Wat ben ik ermee van plan? Nou hij past precies in mijn slaapkamer. Zo een warme zachte kleur en precies die kleur komt terug in mijn slaapkamer. Ik hoop dat ik ook eentje win. Het zou super zijn. Zou er echt blij mee zijn. X layls

 3. Wauw, een mooie basis om mee te beginnen! Wij zijn net verhuisd, en ik wil de slaapkamer nog helemaal gaan inrichten in blauw en witte tinten. Een muur hebben we al donkerblauw geverfd, wat de kamer al heel sfeervol maakt. Nu de rest nog! (Maat 240 x 200)

 4. Nanneke Steenbekkers

  Leuk om te zien hoe je je slaapkamer op verschillende manieren laat zien met hetzelfde overtrek. Ik ga in april op mezelf wonen en ben nu flink wat inspiratie aan het opdoen voor de inrichting van m’n appartement, met een wat neutrale overtrek kun je nog alle kanten op dus doe graag mee aan je win actie! Ik zou dan voor de maat 200×200 gaan :)

 5. I’m in! Ik zou het fantastisch zijn om deze te winnen. Voor mij de 2.40×2.00. Ik wacht in spanning af..

 6. Deze zou ik graag winnen! Zelf heb ik ook altijd neutrale dekbedovertrekken op bed liggen zodat mijn Mexicaanse plaid aan het einde van het bed beter uitkomt. Die dekbedovertrekken van mij zijn wel aan vervanging toe, dus een nieuwe zou ideaal zijn! Daarnaast zijn die van mij nu ook van 100% katoen en dat ligt heerlijk:) Mijn dekbed is 200×200 cm.

 7. Stijl 2 is echt prachtig. Krijg altijd een luxe hotel gevoel van witte overtrekken. Met het voorjaar in aantocht heb ik zin om de slaapkamer te veranderen. Een wit overtrek is een mooie basis. Mijn vriend en ik hebben iedere een eigen 1 persoons overtrek. Ik met het volledige 4 seizoenen pakket, hij alleen het zomer deel

 8. I love bintihome! Mijn slaapkamer kan ik eindelijk beginnen in te richten en de modern oriental style is prachtig! Als ik de dekbed win zal ik deze style kunnen toepassen en eindelijk van mijn slaapkamer kunnen genieten. Ik volg je op ista en swisssense ook, maat 200×200 graag.

 9. Ik waag ook een poging omdat dit dekbed (240×200)) weergaloos in onze kleine slaapkamer zou staan! Onlangs begonnen met een kleine metamorfose en gestart met een zoektocht naar het perfecte lichte dekbed, omdat dit de kamer zo mooi fris, helder en energiek maakt. Helemaal hoe je ook wilt wakker worden toch? #fingerscrossed

 10. Jouw Nature Chic design is precies wat ik voor ogen heb voor de herinrichting van mijn slaapkamer. Sinds een paar maanden zit ik thuis met een burnout en het creëren van een meer serene slaapkamer is een van de projectes ik probeer langzaam weer wat projectj die weer wat licht doen schijnen in de duister. Een serene

 11. Na de verhuizing heeft praktisch elke kamer een make over gekregen, behalve onze slaapkamer.. deze past daardoor niet meer bij de stijl van de rest van het huis. Deze creamy cotton zorgt voor een mini make-over waardoor we een stapje dichterbij 1 geheel komen. We hebben 2.40×2.00 op ons fijne bed!

 12. Jaaaaaa omdat wij bijna in ons nieuwe (droom)huis kunnen en in lovvvvvvee ben met jouw slaapkamerstijl! Dus dan kan ik er ook een droom slaapkamer van maken <3
  2.40 bij 2.00

 13. Wauww supermooie stylingsettings!! Ik ben helemaal weg van Nature Chic en vind het een hele toffe winactie! Liefs, Naomi

 14. Omdat slapen beter kan!! Helemaal mijn ding: lichte kamer met gekleurde sprei en natuurlijke materialen, heb er al eens een moodboard van gemaakt > op mijn blog [240 x 200]

 15. Ik doe heel graag mee met deze winactie! Ik heb mijn slaapkamer al 6jaar helemaal het zelfde en ben er echt helemaal klaar mee. Ik hoop dat het gauw mogelijk is een hele nieuwe kamer in te richten. Dit dekbed lijkt me heel mooi in elke kamer. Dus hoop dat het misschien een goede start zal zijn van een make over van onze slaapkamer. 240*200. @theorangegarden ben ik op instagram ♡

 16. Laila Mouch

  I am in love with nummer 1. I HOPE SO. Na mijn ziekenhuisopname lekker om naar uit te kijken en onder te liggen

 17. wow Souraya, mooi gestyled! Die tweede is m’n favoriet. M’n man heeft laatst nieuwe dekbedden gekocht. Heel lief, maar met printjes. Meh, terwijl zo’n schoon, wit bed zo lekker slaap haha. Maat 240 x 200.

 18. Adelaide Balk

  Dat zou een prachtig dekbedovertrek zijn voor in mijn slaapkamer. Ik ben bezig een combi te creëren tussen jou 1e en 3e look. Dit zou het afmaken omdat ik het kan combineren met een mooi sprei. Ik volg je al op IG onder Aiide86

 19. Ik ben bezig om de slaapkamer naar een rustige sfeer te brengen, met uiteraard de kleuren taupe, cream en wit. Drie 3 maanden geleden een boxspring in de kleur taupe gekocht bij Swiss Sense! Dus een effen cream dekbedden staat daar prachtig bij!

 20. Wij hebben een grijzige muur en turquoise,waarna ik erachter kwam dat dit heel moeilijk te combineren is met dekbedhoezen! Ideaal dus zo’n effen hoes

 21. Carolina van den Berg

  Wat een leuke winactie. Ik doe graag mee!! Ik zou heel graag de Dixxius dekbeddenhoes winnen omdat ik best vaak verander van kleur en accessoires, en dit dekbed is een mooie basis. Ik heb een groot dekbed dus de maat 200 x 260 zou perfect zijn.
  Ik wacht in spanning af.

 22. Carolina van den Berg

  Carolina van den Berg
  Wat een leuke winactie. Ik doe graag mee!! Ik zou heel graag de Dixxius dekbeddenhoes winnen omdat ik best vaak verander van kleur en accessoires, en dit dekbed is een mooie basis. Ik heb een groot dekbed dus de maat 200 x 260 zou perfect zijn.
  Ik wacht in spanning af.

 23. Wat een super leuke actie! Prachtige foto’s waarvan de laatste favoriet.
  Na 2 jaar klussen in huis mag nu eindelijk de slaapkamer wat tijd en aandacht krijgen.. Wensen? Neutraal, wit, licht en lief. De vloer en muren zijn inmiddels al wit, de wand achter het bed groenig (gezien bij VTWonen, prachtig!) Manlief gaat een fantastische witte kledingkast maken op maat & de witte veren lamp voor aan het plafond is inmiddels ook binnen. Dit prachtige neutrale dekbed (maar 200×220) zal dus de slaapkamer helemaal afmaken!

 24. Wow! Beautiful styling and great giveaway! I’m looking to bring in more neutral, warm shades into my bedroom so these textiles would be just perfect (200x 200) fingers crossed x

 25. Ik zou nooit zo snel een licht effen dekbedovertrek kopen, dus ik ben heel benieuwd hoe het zal staan op mijn slaapkamer. Ik heb een rode ribcord boxspring (whyyyyy?!) en ik heb o.a. Het mint/blauwe hay overtrek. Maar ik denk dat licht ook wel mooi zal staan en wat rustiger.
  Mijn dekbed is 240/220 (ik zag dat het 240/200 ook voor 220 is.

 26. Ik hou van verschillende stijlen en heb die dan ook in mijn inrichting. Stoer/industrieel, natuurlijke materialen maar ook kleurrijke accessoires. Onze slaapkamer is in de basis rustig. Houten vloer, witte muren en naturel gordijnen. In de winter wil ik er nog wel eens een winters dekbed met warme kleuren en grove gebreide kussens opleggen maar zo met de lente in aantocht krijg ik weer zin in lichte en witte tinten! Dit dekbedovertrek is hiervoor een prachtig uitgangspunt! (wij hebben 2 x een eenpersoonsdekbed 140×200 op ons bed).

 27. Ja! Dat zou fijn zijn! Wij zijn twee net getrouwde studenten, en toen we eindelijk aankwamen bij het opknappen van de slaapkamer was het geld toch echt op! Een nieuw dekbed zou heerlijk zijn :) Nummer 3 heeft de voorkeur! 200×240

 28. Je hebt het maar weer mooi weten te stylen! Ik zou het dekbed graag winnen om wat meer rust in de slaapkamer te creëren. We hebben mooi licht blauw behang van Eiffinger en uit Amerika een sprei met die zelfde blauw tint echt ontbreekt een mooi rustig dekbed nog, dus… fingers crossed! (Maat 240×220)

 29. Wauw! Wat een gevoel voor styling laat je weer zien met deze blogpost! Superleuk en inspirerend om te lezen altijd! En ondanks de eindeloze regen buiten, krijg ik van deze blogpost meteen zin om de slaapkamer in de voorjaarsstemming te brengen! En wat past daar beter bij dan een mooi licht effen dekbedovertrek (220 x 240 cm)? :) Ideaal om een frisse en lichte voorjaarslook te creëren, met lichte en heldere kleuren. Ik heb net een stuk boomstam gekregen van vrienden die een boom in de tuin hebben omgehaald, die de echte eyecatcher in onze slaapkamer moet worden. Het plan is om daar een mooi natuurlijk nachtkastje van te maken en om de rest van de kamer licht te houden en in te richten met veel natuurlijke materialen. Kortom, deze winactie komt op een perfect moment, so count me in!

  P.s. Wat een leuk klokje staat er op foto 1 en 3! Waar is die van? :)

 30. Ik houd van frisse scandinavische stijl voor de slaapkamer. Mooie koelblauwe kleur op de wand van Flexa ‘balanced spa’ van balanced finland. Ik ❤️ van de warme accenten die je toevoegt met de kleur terra bij foto 2. En mijn eigen friswitte dekbedovertrek is na zo vaak wassen helaas versleten. Heeeele grote scheur aan de binnenkant ontdekt vanavond. En nu kom ik deze mooie actie tegen. Dat kan geen toeval zijn… Ik doe graag mee met de actie voor de maat 240×200.

 31. Ik zou heel graag dit dekbed van 200 bij 240 willen winnen. Vorig jaar een muur in de slaapkamer van nieuw behang voorzien. Dit jaar een nieuw bed gekocht, dus nu is een nieuw overtrek erbij en we zijn weer een stapje verder! De slaapkamer wordt zo stapje voor stapje mooier ingericht :) instagram /mattieys

 32. Ik zou graag winnen omdat we eindelijk ons droomhuis hebben. Beneden is het al aardig aangekleed maar onze nieuwe grijze boxspring verdient nog wat extra styling. Leuk cadeautje om mijn vriend mee te verrassen! Ons dekbed is 240×200.

 33. Rixt-Marieke

  Prachtig dekbed. We zijn in de zomervakantie verhuisd en willen binnenkort de eerste verdieping onder handen nemen. We willen de slaapkamer ook opknappen in onze stijl brengen. Dit prachtige dekbed zal ons daar bij helpen en zal erg mooi staan!

 34. Ik kan wel een nieuw fris dekbedovertrek gebruiken. Ik volg je nog niet zo lang maar ik vind je styling echt super mooi! Nummer 2 is mijn favoriet! Met een zo’n mooi licht dekbedovertrek kun je echt alle kanten op blijkt maar weer! Ik blijf je volgen. Ik zou heel blij worden van het overtrek in maat 240 x 200. Fingers crossed voor iedereen die mee doet! Dankje voor je mooie inspiratie!

 35. Waauw wat mooi! Ik kan eigenlijk niet kiezen vind de nature chic en de Dixxius creamy allebei heel erg gaaf. De gewenste maat is 200 bij 240. En nu ga ik heel hard duimen en dromen. Succes allemaal

 36. Marit van Dijken

  Ik heb erg veel moeite met het inrichten van onze nieuwe slaapkamer, en heb veel inspiratie gekregen van je blog! Ik zou erg graag een mooi licht effen dekbedovertrek willen (240×220) om eindeloos te kunnen combineren!

 37. De nature chic stijl (240×200) past precies bij mijn nieuwe zelfgemaakte hoofdbord van steigerhout!!! Zie instagram voor foto @woodandflowers!

 38. Wat een gave giveaway actie!!! Net naar een droomhuisje verhuisd maar nog niet helemaal tevreden over de slaapkamer. Graag doe ik dus mee met de #bintihomegiveaway actie van @bintihome en @swisssense en hoop van harte kans te maken op het Dixxius cotton creamy dekbed. Afmeting: 240×200.
  Uiteindelijk wil ik de lampenkappen laten bekleden in een andere stof. Terra of een mooie pastel kleur! Dit natuurlijk allemaal in combinatie met een mooie bijpassende sprei… Maar eerst? Eerdt beginnen bij de basis: een mooi dekbed!

  Sweet dreams!

 39. Ohh te gek! Ik vind de stijl Nature Chic heel erg mooi! Volgende week ga ik de slaapkamer weer helemaal omtoveren. Zo wil ik de muur helemaal wit verven met een paar baksteenbehang details. Zo hoop ik de slaapkamer een fris uiterlijk te geven, want het kan bij mij maar niet wit genoeg zijn! Waarom ik graag dit mooie effen dekbed (200 x 200) wil winnen? Omdat hij er mooi zal staan in onze ‘nieuwe’ slaapkamer, daarnaast kan een effen dekbed altijd (voor het geval ik ooit weer eens wil gaan sausen) haha.

  Nu heel hard duimen! XO

 40. Ik wil heel graag meedoen met de giveaway :) Mijn slaapkamer is nu nog heel saai. Ik wil meer de kant op van verschillende kleuren wit, creme en naturel-tinten. De maat voor mij zou zijn 240×200. Hartelijke groetjes Monique

 41. Ik wil mijn slaapkamer restylen en een basis dekbed (200×200) in een licht neutrale kleur
  lijkt me een fantastisch begin! Ik houd van verschillende stijlen uitproberen.
  Patronen mix, planten, schilderijtjes en kleine hoekjes creëren love it!

 42. Wauw ik vind alle drie de kamers geweldig maar de derde vind ik t tofste! Lekker licht!! Denk dat ik thuis ook nog wat groen ga toevoegen!

 43. Wat slim om een effen dekbedovertrek te gebruiken als basis en dan met een sprei de stijl steeds aan te passen (zo eenvoudig en toch zelf nog niet opgekomen, een van de leuke punten aan je blog…ik leer er veel van). Ik vind de derde stijl het leukst! En misschoen nog met wat meer groen. Ik maak graag kans, 240×200.

 44. Ooooooh net op tijd

 45. Pingback: 4x je slaapkamer stylen met dekbedovertrek Dixxius | SwissSense.nl blog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.