Kleur van het jaar 2019 Spiced Honey Flexa interieurtrends Think Palet Let Light In palet ©BintiHome
Kleuren uit de Kleur van het Jaar 2018 ‘Spiced Honey’ van Flexa

”Welke kleur op de muur?”

Een van de meest gestelde vragen die aan mij worden gesteld op mijn online kanalen : ”Welke kleur op de muur ik heb gebruikt en of ik een kleurcode heb?” Ik heb dan ook zoveel zin om deze blog voor jullie te schrijven! Want zoals jullie weten hou ik van kleur, hou ik van verf en geef ik in ieder huis waar we hebben gewoond de muren weer mijn favoriete kleuren.

Het leek mij daarom leuk om een visueel overzicht te maken van alle kleuren die onze muren hebben gekregen. Zowel in ons huidige appartement in Hoofddorp maar ook ons huis in Caïro én ons vorige huis in de Bollenstreek. Want ook al wonen we daar niet meer, nog steeds ontvang ik geregeld vragen van mensen die foto’s op Pinterest voorbij zien komen.

Daarom hierbij een uitgebreide hometour door onze huizen waarbij ik antwoord geef op welke kleur op de muur is gebruikt inclusief de kleurcodes. Makkelijk want zo kan jij ook aan de slag gaan!

Welke kleur op de muur Woontrends 2019 Kleur van het jaar 2019 Spiced Honey Flexa trend ©BintiHome
Kleuren uit de Kleur van het Jaar 2018 ‘Spiced Honey’ van Flexa

”Waarom ziet de kleur er anders uit?”

Voordat ik start met de hometour en alle kleuren op onze muren met jullie ga delen eerst nog even een kleine aanvulling. Want ik heb ook wel eens de vraag gekregen : ”Ik heb precies dezelfde kleur op de muur gedaan als jij. Maar waarom ziet de kleur er op onze muur anders uit?”

Een hele goeie vraag! Een vraag die ik dan ook graag beantwoord. Hoe een kleur in de ruimte eruit ziet, zowel op de muur, de vloer als de meubels is geheel afhankelijk van licht. En dan bedoel ik natuurlijk licht.

”Ik heb precies dezelfde kleur op de muur gedaan als jij. Maar waarom ziet de kleur er op onze muur anders uit?”

De volgende vragen spelen daarbij een rol :

  • Hoeveel ramen heeft de ruimte?
  • Met andere woorden, hoeveel natuurlijk daglicht komt er binnen?
  • Waar bevinden de ramen zich in de ruimte? Tegenover de muur die je wilt verven? Naast de muur die je wilt verven?
  • Wat voor natuurlijk licht komt er naar binnen? Natuurlijk licht van het Noorden? Het zuiden? Of misschien Zuid westen? Hier ga ik later nog een uitgebreide blog over schrijven. Maar waar het licht vandaan komt zorgt ervoor dat er koeler licht ( blauw licht) naar binnen komt ( vanuit het Noorden. Of juist warmer licht ( geel licht) vanuit het zuiden. En dit heeft dus meteen een invloed op hoe de kleur op de muur of meubels eruit ziet.
Houten spijlenstoelen Marktplaats kleurenpalet Flexa Creations BintiHome

Kleur kiezen voor bij jou thuis

Ik snap dat je nu denkt, oke en nu? Want wellicht kom je zo een kleur op de muur tegen die helemaal bij jouw woonstijl past. No worries, jij kan nog steeds hetzelfde effect bereiken thuis! Belangrijk is dat je het volgende doet.

In de bouwmarkt staan vaak stellingen met heel veel kleurstalen die je gratis mee mag nemen. Ga naar de bouwarkt en neem de kleurcode mee. Van bijna alle kleuren kan je gratis stalen meenemen. Zoek dan ook de staal uit passend bij de kleurcode. Mocht je de kleurstaal niet kunnen dan kan je bij de verfbalie even vragen naar de kleurwaaier van Flexa. Hier staat de kleurcode sowieso in. Vervolgens kies je van de gratis kleurstalen de kleuren uit die hier bij passen.

Kies van de kleurstalen een aantal varianten, zowel donkerder als lichter dan de kleurcode die ik heb opgeschreven. Vervolgens ga je thuis met deze kleurstalen aan de slag. Hang de stalen op op de muur die je wilt gaan verven. Op deze manier valt het natuurlijk licht op de staal. Zo krijg je meteen een goede indruk welke kleur op de muur het dichtste in de buurt komt bij de kleur die je op mijn foto’s hebt gezien.

Ook kan je kleurtesters kopen van Flexa waarbij je een stukje kan uitproberen op de muur of een stuk karton / vel papier. Zo zie je op een groter oppervlakte of dit de kleur is waarin jij de muur wilt gaan verven.

Later komt er nog een blog live waarin ik meer vertel over hoe je uiteindelijk de juiste kleur kiest die past bij jouw interieur. Maar hier eerst heel veel inspiratie en kleurnamen / kleurcodes van ons interieur!

Flexa Kleur van het Jaar 2018 Heart Wood trendkleuren ©BintiHome

Binnenkijken in ons appartement in Hoofddorp

We beginnen met ons appartement in Hoofddorp waar we sinds zomer 2017 wonen. Mocht je aan de slag gaan met deze kleuren, deel dan zeker een foto op Instagram met de hashtag #inspiredbybintihome

Welke kleur op de muur Ikea Hack tv kast betegelen met zellige tegels ©BintiHome
Muurverf mat – mint groen Flexa JO.05.75
Werkkamer makeover Binti Home okergeel muur gallerywall ©BintiHome
Muurverf mat – Okergeel Flexa E8.50.60
HeartWood combineren met kleur groen AkzoNobel campagne slaapkamer inrichten Souraya Hassan totaalbeeld ©BintiHome
Muurverf mat – Heart Wood Flexa B5.05.52 ( Kleur van het Jaar 2017)
HeartWood combineren met kleur groen AkzoNobel campagne slaapkamer inrichten Souraya Hassan totaalbeeld ©BintiHome
Muurverf mat – Camel Flexa E7.15.62 en Donker groen Flexa G5.19.40 ( kast in dezelfde code)
HeartWood combineren met kleur groen AkzoNobel campagne slaapkamer inrichten Souraya Hassan totaalbeeld ©BintiHome
Muurverf mat – Camel Flexa E7.15.62
Oosterse babykamer inrichten met scandinavische elementen ©BintiHome-16
Muurverf mat – mint groen Flexa H9.09.69

Kleur op de muur in our Cairo Home

Ons huis in Caïro hebben we van scratch opgebouwd. Als je het leuk vind kan je hier de 6-delige video serie bekijken waarin we alles laten zien van bouwval tot droomhuis. We hebben gewerkt met de trendkleuren van 2017 van Jotun in Our Cairo Home.

LR Home Tour Our Cairo Home ©BintiHome
Pale green van Jotun
Home Decor Ideas - Velvet cushion stylingCollection Inca&Co X Binti Home - Art of the desert ©BintiHome
Minty Breeze van Jotun
Home Decor Ideas - Velvet cushion stylingCollection Inca&Co X Binti Home - Engraved stories camel©BintiHome
Minty Breeze van Jotun
urban jungle plants at home ©BintiHomeBlog
Masala van Jotun

Kleur op de muur in ons vorige huis in de Bollenstreek

Voor diegene die mij al een paar jaar volgen kennen waarschijnlijk ons vorige huis in de Bollenstreek nog wel. Inmiddels wonen we hier al een paar jaar niet meer maar nog steeds krijg ik geregeld de vraag welke kleuren op de muren zijn gebruikt. Daarom voeg ik ze hier nog even toe aan het rijtje.

Muurverf mat – mos groen Flexa J0.10.60
Keuken inspiratie Trendkleur 2016 okergeel okergoud toepassen in het interieur ©BintiHome-4
Muurverf mat – okergeel Flexa F2.35.65
XL Hometour binnenkijken bij Binti Home eettafel in de woonkamer ©BintiHome
Muurverf mat – licht grijs Flexa QN.02.78
XL Hometour binnenkijken inspiratie voor de hal ©BintiHome
Muurverf mat – mint groen Flexa L0.05.75
XL-Hometour-binnenkijken-bij-Binti-Home-©BintiHome
Muurverf mat – Mint groen ‘Subtle Jade’ van de Pure lijn van Flexa

Zo dat waren ze, de kleuren die wij onze muren hebben gegeven. Zoals je ziet zijn we erg constant met wat we mooi vinden, vooral veel groen tinten, naturellen en okergeel. Maar wel leuk om te zien hoe een kleur op de muur steeds in een andere setting of woonstijl toegepast kan worden. Ik hoop hiermee de vraag Welke kleur op de muur gebruikt wordt beantwoord te hebben. En als ik weer een muur heb geverfd of we gaan verhuizen dan vul ik deze post uiteraard aan met weer nieuwe kleuren!

Welke kleur is jouw favoriet voor jouw muren? Laat het mij weten hieronder, ik ben benieuwd!

Wacht, er is meer!

Ben je geinspireerd geraakt door deze blog en wil je meer inspiratie op het gebied van kleur en interieur styling? Dan zijn de volgende artikelen iets voor jou!

Styling en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home