Interieurinspiratie kussen styling in de woonkamer ©BintiHome-9

Textiel gebruik ik erg graag in mijn huis, in de vorm van kussens, plaids en vloerkleden. Maar hoe ga je aan de slag met de styling van kussens in huis?

I love to use textiles in my home, with cushions, throws and rugs. But how do you start with the styling of your home with cushions?

Inmiddels zijn wij verhuisd naar een nieuw huis in Hoofddorp. Ook hier deel ik weer volop interieur inspiratie en stylingtips voor echte sfeermakers in huis voor een gezellig interieur. Daarnaast plaats ik ook elke zondag een interieurvideo op mijn Youtube kanaal én elke woensdag een weekvlog. Benieuwd wat je van mijn nieuwe styling ideeën vindt!

Stylingtips met kussens

Ik hou van een bank vol kussens. Op mijn grijze bank van Fest Amsterdam ( via mij te bestellen ) heb ik dan ook een mix van kussens liggen. De kussens zijn verschillend van formaat, van stof, van print en uitstraling. Maar toch passen de kussens bij elkaar en bij het de rest van het interieur. Dit komt omdat de kussens allen passen bij het kleurenpalet dat ik heb gemaakt voor mijn huis, door te werken met dit kleurenpalet blijft een interieur in balans. Als het gaat om het inrichten van een ruimte of de styling van een ruimte dan zorg ik vaak voor het werken met lagen, contrasten en het zoeken van spannende combinaties. Zo liggen er aardig wat drukke kussens op mijn bank met prints maar daar en tegen liggen er ook weer wat effen linnen kussens, dit zorgt voor een balans!

I like a couch full of cushions. On my grey Fest Amsterdam sofa ( can be bought by me) I have put a mix of cushions. The cushions are different in size, print, fabric and appearance. But still the cushions fit together and also in the total look of my interior. This is because all the cushions match the colour palette I have made for my house. Working with this colour palette make sure that the interior is in balance. When it comes to decoration I love to work with layers, contrasts and looking fo exciting combinations. So there are a few cushions on my sofa with a lot of prints but also some plain linnen varations, this ensures a balance!

Interieurinspiratie kussen styling in de woonkamer ©BintiHome-8

Nieuwe kussens in de webshop

Ik heb de afgelopen week allemaal nieuwe kussens toegevoegd aan mijn online shop. Zo deelde ik afgelopen weekend de winkel Inca & Co welke gevestigd is in Zamalek, een wijk in Caïro Egypte. Ik werk samen met dit merk en ik heb mijn eigen kussens samengesteld door verschillende stoffen met elkaar te combineren. Hierdoor is de voorkant en achterkant van elk kussen anders en kan je het kussen dus op twee manieren gebruiken. Ook heb ik nieuwe kussens van Jamini in de online shop staan. Vorig jaar bezocht ik de pas geopende winkel in Parijs en was op slag verliefd op de mooie oosterse maar toch moderne stijl. Ik vind het leuk om steeds meer mooie producten toe te kunnen voegen aan mijn webshop.

The last week I put different cushions online in my online shop. Last weekend I have shared the new store I am working with, Inca and Co. They’re located in Zamalek in Egypt. I work together with them and created my own cushions to combine different fabrics together. This make sure the front and the back of the cushions are different and you can choose which side of the cushion you would like to show. Last year I visited the newly opened store from Jamini in Paris and fell in love with the beautiful oriental yet modern style. I like to tell that many new products will be added in my online shop the following weeks. 

Interieurinspiratie kussen styling in de woonkamer ©BintiHome-10

Textiel in huis

Naast kussens op mijn bank heb ik ook wat kussens op de eetbank van HK living liggen bij mijn eettafel. Het eerste kussen Grey path away past erg mooi bij de bank en bij de gordijnen maar ook met het mint en groentinten staat het erg mooi. Een kussen bij de eettafel vind ik erg sfeervol staan. Ook kan je kussens ter decoratie gebruiken op andere plekken in de woonkamer, zo zie je dat het groene Winterdust Green kussen en Suzette Maze echt perfect passen voor mijn groene wand. En ook in de keuken komt het textiel terug, naast theedoeken en linnen servetten ligt ook hier op de stoel een kussen. Het kussen Mykonos komt erg mooi uit op deze lichte spijlenstoel en al het groen om de achtergrond, alsof je je echt even in Zuid Europa bevind! En dat vind ik zo leuk aan de styling in huis, het creëren van sfeer en verschillende kleuren paletten. Wat is jouw favoriete kleurenpalet voor in huis?

Beside cushions on my sofa, I have put some cushions on the wooden bench beside my dining table as well. The first cushion Grey path away fits very nicely with the bench and the curtains but also with mint green it is very beautiful. I think it creates a nice atmosphere to add some cushions to the dining table. Also you can use pillows to decorate other places in the living room, so you see that the green Winter Dust Green cushion and Suzette Maze are a perfect fit in front of my green wall. In my kitchen you also see textiles coming back in the tea towels, linen napkins and also, again, a cushion on the chair. Cushion Mykonos looks very nice on this light chair and with all the green on the background it looks like you’re in the South of Europe. And this is what I like about styling in any home, creating a atmosphere with different colour palettes. What is your favourite colour palette for your home?

More about the products in my home you read in the XL hometour.

Interieurinspiratie kussen styling in de woonkamer ©BintiHome

Interieurinspiratie kussen styling in de woonkamer ©BintiHome-6

Interieurinspiratie kussen styling in de woonkamer ©BintiHome-11

Interieurinspiratie kussen styling in de woonkamer ©BintiHome-5

Interieurinspiratie kussen styling in de woonkamer ©BintiHome-9

Styling en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home

 

subsrcibeforbintihomeblog

Bewaren

Bewaren