Interieurtrend floral velvet fluweel okergeel bank en floral Megastores Shop inspiratie ©BintiHomeBlog

Soms combineren verschillende interieurtrends zo goed met elkaar, zo ook de Interieurtrend floral en velvet.

Interieurtrend floral en velvet

De velvet, oftewel, fluweel trend is helemaal terug van weggeweest. Overal zien we dit prachtige zachte materiaal met rijke uitstraling terug komen. Waar het voorheen misschien alleen op een exclusief fauteuil werd toegepast zien we het nu terug in kussens, eetkamerstoelen, fauteuils en zelfs hele banken! En dat dit trendmateriaal ook nog uitgevoerd wordt in de trendkleur okergeel, turquoise of pastel roze zorgt helemaal voor een wow-effect. En dat is ook het leuke aan interieurtrends, je ziet steeds meer dat verschillende trends met elkaar gecombineerd kunnen worden.

  • De fantastische okergele bank in fluweel spotte ik bij Woonexpress

Interieurtrend floral en velvet aubergine bloemen Megastores Shop inspiratie ©BintiHome-8

Interieurtrend floral en velvet aubergine bloemen Megastores Shop inspiratie ©BintiHome

Interieurtrend floral en velvet aubergine bloemen Megastores Shop the look inspiratie ©BintiHome

Floral trend – Weelderige veldboeketten

Zo ben ik helemaal weg van de interieurtrend floral. Het woord floral zegt het al, bloemen! Tegenwoordig zien we overal bloemen. En niet hoe we dat gewend zijn uit de barok periode maar juist weelderige veldbloemen met mooie diepe kleuren. Een mooi vol boeket dat zorgt voor kleur en natuur in huis. Zo zien we deze prints terug in behang, kussens maar ook stoffen voor bijvoorbeeld een tafelkleed of fauteuil. Juist de gelaagdheid van verschillende bloemen zorgt voor een luxe en royaal effect. Gecombineerd met de trend velvet / fluweel én her en der een tikkeltje goud en de woonstijl is compleet.

Ook sluit deze floral trend mooi aan bij de botanische interieurtrend die we ook al een tijdje zien. Veel tropische invloeden, bananenbladeren, cactussen en exotische vogels komen voorbij. Het lijkt erop dat we steeds meer kleur en natuur toelaten in ons huis. Waar we voorheen vooral veel industriële en barok invloeden zagen wordt het nu steeds vrolijker, kleurrijker en eigen.

Ook komen de rood en aubergine tinten steeds meer terug in ons interieur. Zelf ben ik niet een groot fan van aubergine óf rood. Maar in een vergrijsde zachte uitvoeren vind ik het in combinatie met etnische invloeden weer erg mooi.

Interieurtrend floral en velvet fluweel okergeel bank en floral Megastores Shop inspiratie ©BintiHomeBlog

Interieurtrend velvet en floral pastel roze Megastores Shop inspiratie ©BintiHomeBlog

Pastel roze

Naast okergeel en roodtinten zijn pastelkleuren nog steeds veel te zien in de winkels. Met name zacht roze en blauw/groen blijven prachtig te combineren met de trendkleuren van nu. En dat is zo mooi aan kleur, je kan er alle kanten mee op. Het hokjes denken is zeker voorbij en alles kan! Spreekt deze interieurtrend velvet en floral je niet zo aan maar hou je wel van de kleur okergeel of zachtroze? Dan kan je uiteraard ook voor andere prints en stoffen gaan.

Interieurtrend floral en velvet fluweel okergeel bank en floral Megastores Shop inspiratie ©BintiHomeBlog

 

Wil je weten waar de bovenstaande producten vandaan komen en meer shop the look inspiratie? lees dan hier verder.

 

Fotografie : Souraya Hassan, Binti Home

Deze blog is een samenwerking met Megastores.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren