Onze keuken heeft een flinke metamorfose ondergaan. Van een moderne witte nieuwbouwkeuken naar een warme sfeervolle keuken met een mediterrane uitstraling door de toevoeging van de trendkleur okergeel ofwel Binti Camel.

Trendkleur okergeel in de keuken Flexa Binti Home Kleurenpalet Binti Camel ©BintiHome

Trendkleur okergeel

Ja ik ben niet meer weg te slaan uit onze keuken. Laten we gewoon meteen beginnen met de voor en na foto. Want ja, zeg nou zelf: dit is toch écht de kracht van kleur?

Toen wij in dit huis kwamen wonen was ik meteen blij met de keuken. De keuken is wit, geen bovenkastjes en een raam. Ja een hele fijne combinatie, maar ik wist wel meteen dat ik de keuken een kleur wilde geven. De trendkleur okergeel is al jaren mijn lievelingskleur. Hoe tof dat ik nu dus kan zeggen dat voor de kleur in de keuken ik kon kiezen uit mijn eigen Kleurencollectie die ik voor Flexa heb mogen ontwerpen. Mocht je het gemist hebben, lees dan zeker deze blog even waarin ik alles uitleg over de Flexa Binti Home Kleurencollectie.

Binti Camel van Flexa

De kleur op de wand is Binti Camel van Flexa. Je kan hier een Kleurentester bestellen om te kijken hoe de kleur bij jou thuis staat. De reden dat ik deze okergeel de naam Binti Camel heb gegeven is omdat er een vleugje bruin in deze overtint zit. Hij is wat milder dan een sterke okergeel (bijvoorbeeld Binti Nomad). Okergeel is een krachtige en stralende kleur. Het symboliseert de zon en positief denken. Persoonlijk weerspiegelt het voor mij mijn Egyptische roots, het is bijna goud. Geïnspireerd op de eeuwenoude ambachten en historie. Oh deze kleur maakt mij zo blij!

Keuken in oosterse mediterrane sferen ©BintiHome

Hoe pas ik de trendkleur okergeel toe in huis?

Een veelgestelde vraag is, hoe pas ik een kleur toe in huis en vooral, hoe zorg ik dat het goed past bij de rest?

  • Start altijd met een kleurenpalet. Bestaande uit 2/3 basiskleuren en 2/3 accentkleuren. Vervolgens verdeel je deze kleuren over de verschillende lagen in jouw interieur. Dus de muur, meubels en accessoires.
  • Voordat je een keuze maakt voor een kleur, bestel een aantal Kleurentesters en ga thuis aan de slag. Je kan bijvoorbeeld een canvasdoek gebruiken en met de Kleurtesters de verf aanbrengen. Het is dan vervolgens wel belangrijk om het canvas doekje rechthoek tegen de wand te houden waar je de kleur in gedachte hebt. Op elke muur kan de kleur iets verschillend, dat is afhankelijk van het natuurlijk lichtinval.
  • Zorg voor balans en eenheid! Als je voor een kleur op de muur kiest. Zorg dan dat deze kleur of tint terug komt in de andere items in jouw interieur. Zo had ik deze plantenpot al een tijdje maar hij blijkt perfect te matchen met de nieuwe muur! Laat de kleur dus terug komen in bijvoorbeeld een fauteuil, kussens op de bank, schilderij aan de wand, plantenpot en andere woonaccessoires.
  • Oh en nog een tip: verf eens de hoek om. Je bent gauw geneigd om 1 wand een accentkleur te geven. Maar in de keuken koos ik voor twee wanden. Naast het feit dat het raam nu een soort kunstwerk lijkt, zorgt de kleur ervoor dat de keuken je echt omarmt. Het zorgt voor een wow effect.
Flexa Binti Home Kleurcollectie-27

Met welke kleuren kan ik okergeel combineren?”

Een van mijn favoriete vragen: welke kleuren kan je met elkaar combineren? Deze camel / oker tint in onze keuken is op veel manieren te combineren. Ik heb hieronder een aantal palletten op een rij gezet. Zo zie je dat je okergeel kan combineren met naturellen maar ook ton sur ton kan gaan. Ton sur ton houdt in dat je een tint lichter of donker kan kiezen dan de gekozen kleur voor een speels effect.

Ook je kleuren als rood en groen kiezen voor een complementair palet dat meer contrast geeft. Maar Binti Camel kan ook heel mooi met pasteltinten. Alle kleuren hieronder zijn te bestellen als Kleurtesters op de website van Flexa. Met welk kleurenpalet jij ook aan de slag gaat zorg dat je de kleuren goed verdeeld over de ruimte. Dus zowel op de wand maar ook de meubels en accessoires. Zo ontstaat er balans en harmonie.

Okergeel combineren met terra roze  ©BintiHome
Naturel kleurenpalet  ©BintiHome
Pastel kleuren combineren  ©BintiHome
Ton sur ton kleurenpalet Binti Camel okergeel ©BintiHome
Contrastrijk kleurenpalet interieur ©BintiHome

Shop de stijl met trendkleur okergeel:

Bedankt voor het lezen! Ik ben heel erg benieuwd wat je van de nieuwe kleur in onze keuken vindt?

Liefs

Deze blog is een onderdeel van een samenwerking met Flexa als #Kleurvriend.