Zonnebloem als cadeau Mooi wat bloemen doen ©BintiHome

Zoals jullie weten ben ik vorige week terug gekomen in Nederland. Tijd om mijn famile en vrienden weer te zien.  Geïnspireerd door de zonnige temperaturen van afgelopen week nam ik een bos zonnebloemen als cadeau mee voor mijn beste vriendin.

Zonnebloemen als cadeau

Ik ben eigenlijk altijd wel weg van de zonnebloem. Een bloem die symbool staat voor de zon en liefde, een echte zomerbloem! En wie is er nou niet gek op de zomer? De kleur helpt natuurlijk ook goed mee om te belanden in mijn favorieten lijstje ;). Afgelopen weekend ging ik op bezoek bij mijn beste vriendin. En natuurlijk is het dan leuk om iets mee te nemen. Daarom nam ik zonnebloemen mee als cadeau. Deze tropische en zomerse uitstraling past ook heel goed in het huis van Naomi. Zeker omdat her en der al tropische invloeden te spotten zijn dankzij haar Caribische roots.

Zonnebloemen als cadeau voor mijn beste vriendin Mooi wat bloemen doen ©BintiHome

Zonnebloemen als cadeau voor mijn beste vriendin Mooi wat bloemen doen ©BintiHome

Hoe verzorg je de zonnebloem?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zoveel kennis heb hoe je verschillende bloemen het beste kan behandelen. Daarom zoek ik het altijd even op. Het leek mij daarom meteen handig om deze verzorgingstips ook met jullie te delen!

Zoals met veel bloemen is het goed om de stelen schuin af te snijden. Een goede tip is om overtollig blad te verwijderen. Nu moet ik toegeven dat ik aardig wat blad heb weggehaald omdat ik het boeket anders te vol vond worden. Daarnaast is het ook niet goed als de bladen het water raken. Water op kamer temperatuur vinden de zonnebloemen het prettigste. Eventueel kan je snijbloemenvoedsel toevoegen, maar vaak zit dit al bij het boeket dus dat is handig! Ik heb mij laten vertellen dat zonnebloemen veel water gebruiken, dus hou het goed in de gaten.

Zonnebloemen op de eettafel decoreren Mooi wat bloemen doen ©BintiHome

Zonnebloemen op de eettafel decoreren Mooi wat bloemen doen ©BintiHome

Zonnebloemen als cadeau Mooi wat bloemen doen ©BintiHome

Een bloem voor de liefde

Wat ik het allerleukste vind van bloemen is dat ze ook symbool staan voor iets. Zo staat de zonnebloem dus symbool voor de liefde en de zon. Deze bloem komt van oorsprong uit Noord- en Zuid-Amerika. Wat een leuk feitje is over de zonnebloem is dat deze meedraait met de zon. Helemaal begrijpelijk dus waarom deze bloem ook wel de zonnige koningin van de bloemen wordt genoemd. Daarnaast kent deze bloem ook een mooi maar tragisch liefdesverhaal, dit lees je hier. Maar toch blijf het natuurlijk een prachtige zomer bloem. Daarnaast zorgt het geven van zonnebloemen als cadeau gegarandeerd voor een glimlach op je gezicht!

Zonnebloem als cadeau voor een zomers interieur Mooi wat bloemen doen ©BintiHome-3

Zonnebloem als cadeau voor een zomers interieur Mooi wat bloemen doen ©BintiHome

Mooie herinneringen

En die glimlach, of eigenlijk brede lach krijg ik nog steeds op mijn gezicht als ik de foto zie onder de stolp. Deze foto is gemaakt op de trouwdag met mijn grote liefde Mahmoud afgelopen 11 maart 2017. Grappig om te zien hoe de foto stiekem weer heel goed in het interieur van Naomi past. Een tropische en bijzondere styling. Zo zie je hoe je met wat makkelijke stijlelementen als bloemen, fruit en foto’s een persoonlijk en sfeervolle setting kan creëren in huis.

Ik ben gek op bloemen en blog dan ook regelmatig over decoratie ideeën met bloemen in huis. Klik hier voor meer blogs over styling met bloemen voor jouw huis.

Zonnebloem als cadeau bloem voor de liefde Mooi wat bloemen doen ©BintiHome

Als één van de bloemenmeisjes blog ik geregeld over bloemen voor Mooi wat bloemen doen.

Bewaren