Lamp van karton bij Casba Wonen ©BintiHome

Je kent vast wel dat gevoel. Dat je een winkel binnenloopt met heel veel mooie meubels en accessoires en dat je overal wel wat moois ziet. Maar vervolgens, heb je geen idee waar je moet beginnen en loop je met één of twee producten naar de kassa of misschien wel met helemaal niets. Voor deze blog bezocht ik de winkel Casba en wil ik je aan de hand van diverse foto’s drie winkeltips geven om slim te winkelen en zo de juiste producten bij elkaar te vinden voor de styling van jouw interieur!

1. Winkeltips : Neem de tijd en groepeer de producten bij elkaar

Bij het shoppen naar de juiste woonaccessoires is het vooral belangrijk om de tijd te nemen. Laat je inspireren door de winkel en loop eerst eens een rondje om alles goed te bekijken. Je oog valt automatisch al op een paar producten die je mooi vindt. Wat je vervolgens kan doen is deze producten pakken en bij elkaar groeperen. Zo loop ik vaak vele rondjes door een winkel om alle producten te verzamelen en te groeperen op een tafel. Wel is het belangrijk om te onthouden waar je producten vandaan hebt zodat je, als je bepaalde items niet koopt, ze wel weer even terug kan plaatsen ;).

Vraag ook gerust de verkoopmedewerker om mee te denken. Door de producten bij elkaar te zetten of leggen op de tafel krijg je een goed beeld hoe ze bij elkaar staan en kan je visualiseren hoe dit thuis staat. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor kussens. Zoek een bank in de winkel welke lijkt op jouw bank zodat je goed kan zien hoe de kussens en bijvoorbeeld plaid zal staan op jouw bank.

Shoppen bij Casba Wonen ©BintiHome

Ton sur ton collectie bij Casba Wonen ©BintiHome

2. Winkeltips : Woonaccessoires in een kleurenpalet

Balans is het belangrijkste in het interieur. De balans ontstaat door de juiste mix van kleur, materiaal en product. Het is slim om een vast kleurenpalet in gedachte te hebben voordat je gaan shoppen. Dit is het meest effecient en zo kan je gericht kijken welke woonaccessoires passen bij jouw palet. Zo kan je bij de bouwmarkt diverse kleurenstalen halen, als je bijvoorbeeld een staal hebt welke precies de kleur is van de bank, de kleur van de muur en wellicht de gordijnen dan heb je jouw basis kleurenpalet al samengesteld. Voeg hier één of twee accentkleuren aan toe en er ontstaat een warm en harmonieus kleurenpalet. Zoek een verbindende factor in de diverse producten, zoals de kleur, het materiaal of vorm.

Als je kijkt naar de drie foto’s hieronder zie je dat de kleur geel terug komt in de eerste twee foto’s, het hout / kurk in de eerste en de derde foto en het off white in de tweede en de derde foto. Zo zie je dus dat niet alle producten precies dezelfde kleur of vorm hoeven te hebben om bij elkaar te passen. Als je kijkt naar de ‘verbindende factor’ in kleur of materiaal dan zit je helemaal goed!

Styling stolp met gele bloem bij Casba Wonen ©BintiHome

Gele bank bij Casba Wonen ©BintiHome

Witte fles met kurk dop bij Casba Wonen ©BintiHome

3. Winkeltips : Mix and match

Wat leuk is aan het inrichten van je huis is dat het interieur stap voor stap ontstaat. Ik ben geen voorstander van het in één keer inrichten van je hele huis, maar neem hier de tijd voor. De basis is belangrijk, denk aan de wanden, de vloer en de meubels. De woonaccessoires zijn eigenlijk nog belangrijker, dit zijn de echte sfeermakers in huis die het plaatje helemaal compleet maken. Dit is vaak ook het leukste om te doen, een woning afstylen. Tegenwoordig is de eclectische trend weer helemaal in, ofwel mix and match! Verschillende motieven en prints kunnen met elkaar worden gemixed en zowel nieuwe producten als oude spullen met een verhaal. Wel is het belangrijk dat ook hier weer een balans ontstaat.

Prints

Op de foto hieronder zie je dat de tafel best een drukke print heeft, door hier drie glazen vazen op te plaatsen is de tafel wel aangekleed maar wel in balans. Voor nét dat beetje extra balans zou ik nog twee of drie takken gedroogde bloemen in de middelgrote of grootste vaas plaatsen. In de eclectische mix and match woonstijl zien we ook veel invloeden van het zuiden en oosten. Mooie Afrikaanse prints, pure materialen, handwerk uit het Oosten en motieven met een verhaal. Ik vind cultuur altijd erg inspirerend en door wat unieke items neer te zetten thuis maakt dit een huis persoonlijk.

De bank op de tweede foto komt sommigen van jullie wellicht bekend voor. Deze gebruikte ik in het interieurontwerp dat ik heb gemaakt voor Eigen Huis en tuin het afgelopen jaar. Een echte eyecatcher in de ruimte, maar wat voor kussens en plaids gebruik je daarbij? Met zo’n opvallende bank is het goed om het kleurenpalet rustig te houden, de zachte mint groene plaid staat erg mooi bij het stoere turquoise en deze zachte tint komt ook terug in het middelste kussen. Het rechter kussen is weer wat stoerder en het linker kussen wat zachter, en zo haalt het elkaar weer op.

Winkeltips Casba Wonen tips voor makkelijk winkelen ©BintiHome

Winkeltips Casba Wonen tips voor makkelijk winkelen ©BintiHome

Lezing over styling en kleur

Vond je deze blog inspirerend maar ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor je interieur? Aanstaande donderdag 27 oktober geef ik een lezing over styling tips en hoe je kleur kan toepassen in jouw interieur. Deze lezing geef ik bij Casba Wonen in Zoeterwoude Rijndijk. Erg bijzonder, want in deze winkel heb ik zo’n 13 jaar geleden een snuffelstage gelopen. Dus in deze winkel is mijn carrière in de interieurbranche eigenlijk begonnen ;).

In deze winkel vind je een brede collectie en een divers aanbod aan winkels, van Trendhopper tot Riviera Maison, maar ook Henders&Hazel, Auping en ByPure. Het is een heerlijke winkel om te shoppen, winkeltips op te volgen en veel inspiratie op te doen. Ik zou het heel erg leuk vinden als ik jou aanstaande donderdagavond zie tijdens de Ladiesnight bij Casba! Je moet je wel even inschrijven voor deze avond zodat je een goodiebag krijgt én aanwezig kan zijn bij mijn lezing om 19.00 of 20.30. Kom je ook?

Natuurlijke materialen styling bij Casba Wonen ©BintiHome

Fotografie : Casba Wonen & Souraya Hassan Binti Home Blog
Winkeltips en inspiratie

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren