DIY Ikea hack Ivar kast ©BintiHome

Het resultaat van de DIY Ikea hack met de Ivar kast! Of althans, deel 1 want zoals in de vorige Binti Home Redecorate blog uitgelegd, ga ik alles stap voor stap doen.

DIY Ikea hack Ivar kast koffie corner ©BintiHome

DIY Ikea hack

Na het delen van het moodboard in de vorige post ben ik meteen aan de slag gegaan met deze DIY Ikea hack van onze Ivar kasten. Wellicht denk je, nou zo’n groot verschil is het niet. Klopt, wat ik nu heb gedaan is nieuwe pootjes onder de kasten gezet, leren handgrepen bevestigd en de styling bovenop de kast aangepakt.

Toch ben ik al erg blij met deze mini make over. De wieltjes vond ik niet zo mooi onder de kast, nu heeft de kast echt wat meer body. Daarnaast zorgen de leren handgrepen voor warm en speels accent. Ook ga ik de kast nog een kleur geven, maar niet met verf ( denk ik) Ik heb iets in mijn hoofd en ben benieuwd of dat gaat lukken!

Nu denk je wellicht, waarom bevestig je de handgrepen al terwijl je nog met de kast zelf aan de slag moet? Nou, zodat de gaten er in ieder geval al in zitten. Maar ook omdat ik deze DIY Ikea hack in twee delen doe. Ik ben al super blij dat ik dit heb kunnen veranderen terwijl Younes er gezellig bij was ( én ook aan het slapen was in zijn kamer).

Ik ga binnenkort aan de slag met deel twee van deze DIY Ikea hack.

DIY Ikea hack Ivar kast ©BintiHome
DIY Ikea hack Ivar kast oosterse styling ©BintiHome

DIY video

Ik vind het erg leuk om deze Binti Home Redecorate serie ook te delen in video. Zo neem ik jullie echt mee in de stappen van de restyling in huis. In deze video ga ik dus aan de slag met deze DIY Ikea hack van de Ivar kasten. Ik ben benieuwd wat je van de video vindt! Abonneer je trouwens gratis op mijn kanaal om geen video’s te missen. Dat zou ik super leuk vinden!

https://www.youtube.com/watch?v=3ZxuloKuHX8&feature=youtu.be

Oosterse styling

Bij de styling heb ik mij laten inspireren door het moodboard dat ik eerder maakte. Maar ook door de IXXI die boven de Ivar kast hangt. Zoals jullie weten ben ik gek op palmbomen ( vandaar dat ik ook dit behang samen met Creative Lab Amsterdam heb ontworpen voor de Binti Baby Kamer). De zachte kleuren uit deze IXXI vind ik echt prachtig en laat ik daarom terug komen in de verschillende items op de kast.

DIY Ikea hack Ivar kast ©BintiHome

Grappig genoeg hebben de producten een oosters tintje. De gele tajine die ik kocht in Antwerpen, de hoge vaas die handgemaakt wordt in Fayoum in Egypte. Maar ook de brass accenten, de gele pot van Ellie Home Decor ( Caïro) naast het Nespresso apparaat en de placemat met tegelpatroon van Beija Flor.

Al met al happy met deze kleine verandering. Wat vind jij ervan?

Tot de volgende post! :)

DIY Ikea hack Ivar kast ©BintiHome

Styling, video en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home