Engaged bruiloft styling tips trends ©Binti Home

Vorige week was ik samen met mijn vriendin Naomi naar het evenement ‘Engaged’. Waarom? Omdat mijn allerliefste vriendin verloofd is met haar vriend Patrick, yeey! Ik ben echt super blij voor ze en nu natuurlijk mee genieten van alle bruiloft inspiratie. Daarom hebben wij vorige week een bezoek gebracht aan de Lijm en Cultuur fabriek in Delft waar het twee-jaarlijks event ‘Engaged’ plaats vond. Wat een prachtige inspirerende locatie met een goede selectie aan bedrijven en merken op het gebied van trouwen. Van de jurk tot heerlijke taarten, verschillende fotografen en een videograaf, van alles wat. De perfecte plek voor een aantal bruiloft styling trends!

Bruiloft styling trends

Ik was erg verrast door dit sfeervolle event op deze fijne locatie. Ik heb veel foto’s gemaakt en meteen veel inspiratie om een blog te schrijven. Niets is leuker dan aan de slag te gaan met de aankleding van de bruiloft lijkt mij. Maar er is zoveel keuze en inspiratie. Daarom in deze blog drie korte styling trends voor het aankleden van je bruiloft. Zo zag ik het thema ‘personaliseren’ erg veel terug komen, zowel in handlettering als grote XL houten letters. Daarnaast zijn planten en bloemen natuurlijk niet meer weg te denken uit ons interieur maar ook op de bruiloft een perfecte sfeermaker. Wit is altijd goed en ik vind dit prachtig in combinatie met goud. Kijk je mee voor meer inspiratie?

Engaged bruiloft styling ideeen trends ©Binti Home-2

Engaged bruiloft styling tips trends ©Binti Home-7

Botanische elementen en exotische bloemen

Als je planten gebruikt voor de aankleding van je bruiloft zit je helemaal goed. Bloemen en planten kunnen niet ontbreken bij de bruiloft styling. Dit kan variëren van een groene boog vol met planten waar je onder door kan lopen bij het entree, een mix van vetplanten op de tafels of juist een botanische wand vol groen. Deze planten trend geeft ons al een Mediterraans gevoel alsof we ons bevinden in het zuiden. Wat ik ook echt prachtig vind is een exotisch tintje, door het gebruik van kleurrijke grote bloemen. Een kleurenpalet van diverse tinten roze, oranje, geel en groen geeft een vrolijk én feestelijke uitstraling.

Engaged bruiloft styling tips trends ©Binti Home-4

Engaged bruiloft styling tips trends botanisch exotisch ©Binti Home-3

Engaged bruiloft styling ideeen trends lichtletters zelfmaak idee ©Binti Home-5

Bruiloft aankleding – het personaliseren van de tafel

Wat zeker een must is voor een bruiloft is de aankleding personaliseren. Een persoonlijk verhaal vertellen dat echt jullie liefde weerspiegeld. Een heel leuk idee vind ik het plaatsen van foto’s van jullie reizen of samenzijn onder stolpen. Dit kan bijvoorbeeld op de eettafels geplaatst worden, erg sfeervol! Daarnaast kan je ook met teksten werken. Schrijf bijvoorbeeld de namen van de gasten op servetten en plaats hier een bloem of takje bij. Ook een persoonlijk geschreven stukje of een inspirerende quote voor iedere gast is een erg leuk idee. Kost wel even wat tijd, maar aandacht voor elkaar en voor de gasten maakt een bruiloft heel persoonlijk en puur.

Engaged bruiloft styling tips trends ©Binti Home-2

Engaged bruiloft styling tips trends ©Binti Home-5

Bruiloft styling – Wit met een goud randje

Wit is natuurlijk dé kleur wat veel terug komt op een bruiloft. Je kan dit ook verder doorvoeren in de styling van de bruiloft en dan bijvoorbeeld met een subtiel goud randje. Ik hou erg van messing / brass en dat is dan ook echt de trend van nu. Gouden kandelaren, goud servies, goud bestek en waxinelichthouders met gouden elementen. De gouden touch kan iets genuanceerd worden door het gebruik van wit. Een lichte frisse uitstraling door het wit, een vleugje goud als accent en her en der planten gemixed met exotische bloemen zorgt voor de ultieme luxe bohemian bruiloft! Ik weet wel wat er op mijn wensenlijst komt te staan als de grote dag voor mij aanbreekt..

Engaged bruiloft styling ideeen trends wit met een goud randje ©Binti Home-3

Engaged bruiloft styling tips trends ©Binti Home-8

Fotografie : Souraya Hassan, Binti Home

Bewaren

Bewaren