Stoere kinderkamer met dieren ©BintiHome

Een bohemian kinderkamer met dieren zorgt voor een warme en gezellige sfeer. Wat heb je hiervoor nodig?

Bohemian kinderkamer met dieren

Toen ik deze stoere bohemian kinderkamer met dieren van Dee (6 jaar ) zag dacht ik meteen : wauw wat een inspiratie! Deze kinderkamer staat volle leuke zelfmaak tips waar jij zelf ook mee aan de slag kan gaan. Nu hebben wij nog geen kinderen maar toch is het ook leuk om inspiratie op te doen in kinderkamers. Zeker als de stijl van de kinderkamer past bij de rest van het huis. Dee is het zoontje van Shannah, ik heb al eerder blogs geschreven over de woonkamer, keuken en uitgebreide hometour video.

De stijl van deze kinderkamer is boho eclectic. Dus bohemian met een mix van stijlen. Het bed zorgt voor een industrieel gevoel en de oude koffers geven weer een vintage touch. Het sprei / deken geeft weer een etnische uitstraling samen met het vloerkleed van Søstrene Grene. Het wiebertjes behang heeft een Scandinavische uitstraling en de speelse dieren her en der zorgen voor een tropisch gevoel. ”Het is een beetje van mijn stijl en een beetje van hem. Het is stoer, boho en eclectisch. Dee houdt ook van details en kan heel blij worden als ik zijnn kamer heb verandert. En soms doen dit samen.” vertelt Shannah.

Stoere bohemian kinderkamer met dieren ©BintiHome

Stoere bohemian kinderkamer met dieren ©BintiHome

DIY : Gouden stippen behang

In deze kamer vind je diverse DIY’s terug. Zo zijn de gouden stippen zelf opgeplakt. Samen met zijn moeder heeft Dee deze gouden stickers op het behang geplakt. De stippen komen ook weer terug in een kleurrijke dekbed van Blokker. De witte kledingkast heeft Shannah ook zelf gemaakt. ”Dit was een simpel kastje met planken. Ik heb hier extra latjes op gezet zodat je een beetje een kist idee en vervolgens kist handgreepjes. Uiteindelijk wit geverfd met muurverf voor een extra matte uitstraling.” De muur kreeg een lambrisering in de kleur Dawn van Flexa en werd nonchalant opgebracht zodat er een speels effect ontstaat. De kapstok naast de witte kast maakte Shannah ook zelf door middel van een grote tak en een blik. Super leuk idee om hier kleding of schoenen aan op te hangen.

Ook manden kan je in een handomdraai goed laten passen bij de rest van de kinderkamer. Zo kan je gaan voor een stoere leren gevlochten mand welke je vervolgens blauw verft. Of verf de helft wit van een gevlochten naturel mand voor een speels effect. Met verf en kleur kan je heel makkelijk een product een andere uitstraling geven die past bij de stijl of het thema van de kinderkamer.

Stoere bohemian kinderkamer met dieren ©BintiHome

Stoere kinderkamer met dieren ©BintiHome9

Dieren in de kinderkamer

Elementen van dieren zijn natuurlijk erg leuk om toe te passen in een kinderkamer. Of dit nu toffe dierenposters zijn met een gekleurde achtergrond of verschillende dierenknuffels in bed. Maar ook dierenkoppen zijn natuurlijk super leuk om op te hangen aan de wand. Denk bijvoorbeeld aan een tijgerkop of een olifantenkop. Een speelse wijze om te leren over verschillende diersoorten. Verzamelingen die buiten gevonden zijn zoals mooie stenen of een stok kunnen natuurlijk ook een plekje krijgen in de kinderkamer. Herinneringen of vondsten geven zo een persoonlijke touch aan de kinderkamer en in combinatie met handige DIY’s maakt dit de kamer helemaal eigen.

Welke persoonlijke elementen heb jij toegepast in de kinderkamer?

Stoere bohemian kinderkamer met dieren ©BintiHome

Stoere kinderkamer met dieren ©BintiHome4

Opbergideeën

In deze stoere kamer van Dee vind je ook verschillende opbergideeen voor speelgoed en knuffels. Zo staan her en der manden waar producten in opgeborgen kunnen worden. Ook zorgen de twee dichte kasten ervoor dat de ruimte er opgeruimd en netjes uitziet. De kapstokken bieden de mogelijkheid om schoenen, kleding, maskers en tassen op te hangen. Soms kan een kledingstuk of masker onverwachts mooi passen in de sfeer van de kamer en dient dit mooi als styling item.

Onder het bed liggen twee opbergdozen in sprekende kleuren. Ze hebben een Scandinavische uitstraling en je ziet ze vooral veel in de woonkamer of werkkamer. Maar zo zie je dat dit soort ‘volwassen’ producten ook heel goed toegepast kunnen worden in de kinderkamer. Als ze maar goed passen qua kleur of stijl. Je hoeft dus niet altijd op de kinderafdeling te shoppen om de mooiste items te vinden voor de kinderkamer.

Stoere bohemian kinderkamer met dieren ©BintiHome

Stoere bohemian kinderkamer met dieren ©BintiHome

Ik ben benieuwd wat je van deze stoere bohemian kinderkamer met dieren vindt. Laat zeker een reactie achter onder deze blog. Vanmiddag de kamer van broer Dyllis waar de kleur groen een grote rol speelt.

Meer inspiratie voor de kinderkamer?

Fotografie : Souraya Hassan, Binti Home