Bohemian hal inrichten make-over resultaat Rich Butterscotch Klaar voor kleur hal make-over Flexa Rich Butterscotch Creations serie ©BintiHome-24

Tadaa! Daar is hij dan, het resultaat van de bohemian hal make-over! Had de hal een make-over nodig? Nee, dat niet perse. Maar ik had gewoon heel erg zin om de hal eens een andere sfeer te geven. Zoals jullie weten ben ik gek op kleur en het maken van nieuwe kleurencombinaties. Daarom ging ik aan de slag om een bohemian hal in te richten met aardetinten en naturellen.

Bohemian hal inrichten kleurtester Flexa Klaar voor kleur hal make over Creations serie ©BintiHome
De hal voor en na de make-over. Welke is jouw favoriet?

Bohemian hal inrichten

Al een tijdje had ik het idee om de hal een make-over te geven. Geïnspireerd op de aardse 2019 trendkleuren van Flexa, o.a. Spiced Honey ( Dé kleur van het jaar 2019) wist ik dat ik iets met een naturel / karamel tint wilde doen. Ik begon daarom met het maken van een 3d moodboard. Ik verzamelde wat sfeerbeelden en grappig genoeg raak ik ook geïnspireerd door woonaccessoires die al in huis staan. Zo vond ik het kleine aardewerk vaasje uit Egypte prachtig qua kleur en de pot op links ( toevallig ook uit Egypte) ook.

Ik verzamelde wat Kleurtesters en liet mij tegelijk inspireren door de nieuwe Creations folder van Flexa.

Moodboard Klaar voor kleur hal make-over Flexa Rich Butterscotch Creations serie ©BintiHome-12
Mix & Match met 54 Creations kleuren

Kleuren combineren

In de Creations folder staan namelijk de 54 Creations kleuren uitgelicht. Deze kleuren zijn opgedeeld in drie groepen : Essential ( lichte naturellen), Atmosphere ( warme diepte tinten) en Accent ( lichte pastellen en kleuraccenten). Het handige is dat de kleuren binnen deze drie kleurgroepen goed met elkaar te combineren zijn. Mocht je het dus lastig vinden om kleuren met elkaar te combineren dan kan dit je wellicht helpen. Kies voor de drie kleuren die onder elkaar staan, dit zijn nuances van elkaar en zo zit je altijd goed!

Geïnspireerd op de naturel kleuren van de woonaccessoires koos ik in ieder geval voor de kleur Rich Butterscotch. Een prachtige zachte karamel tint. Maar welke kleur past hier nou mooi bij?

Klaar voor kleur hal make-over Flexa Rich Butterscotch Creations serie ©BintiHome-3
Aan de slag met de Flexa Kleurtesters
Bohemian hal inrichten kleurtester Flexa Klaar voor kleur hal make over Creations serie ©BintiHome
Hal make over met Sea Foam op de muur en Rich Butterscotch Klaar voor kleur hal make-over Flexa Creations serie ©BintiHome-5

Zoals je ziet ben ik met een aantal Flexa Kleurtesters gaan testen. De kleur Rich Butterscotch wilde ik heel graag op de kast doen. Maar de wand achter de kast moest nog een kleur krijgen.

De vier kleuren zijn : Pretty Pastry, Wild Dove, Luxurious Pink en Sea Foam. Eigenlijk zag ik het meteen : Sea Foam moest het worden. Omdat dit een mooie zachte grijstint is dat qua kleurtoon mooi past bij Rich Butterscotch. Luxurious Pink zou te roze zijn, Wild Dove vind ik net even te hard en te donker en Pretty Pastry is iets te geel. Uiteindelijk super blij dat ik op deze manier even kon testen want nu weet ik zeker dat dit de juiste kleurencombinatie is voor mijn bohemian hal make-over!

De muur verven in Sea Foam

Ik laat jullie graag de stappen zien die ik heb genomen om de muur te verven. Het idee was om de lange wand achter de kast in de kleur Sea Foam te verven maar ook het smalle muurtje tussen de twee deuren links. Daarnaast wilde ik op deze wand wilde ik ook graag Rich Butterscotch terug laten komen zodat de ruimte in balans is. Beiden kleuren komen op deze manier namelijk op twee plekken terug.

Grijze muur verven stappenplan Sea FoamBohemian hal inrichten hal afplakken Flexa Klaar voor kleur hal make over Creations serie ©BintiHome
1. Ik heb eerst de deurposten, plinten en het plafond afgeplakt met tape
Grijze muur verven stappenplan Sea FoamBohemian hal inrichten hal afplakken Flexa Klaar voor kleur hal make over Creations serie ©BintiHome
2. Vervolgens heb ik eerst de randen van de muur geverfd met een kwast
Bohemian hal inrichten met Sea Foam op de muur t Rich Butterscotch Klaar voor kleur hal make-over Flexa Creations serie ©BintiHome
3. En invullen maar met de roller!

4. Belangrijk is dat je de tape verwijderd als de verf nog nat is :) Zo blijft de lijn strak en zit je straks niet met eventueel opgedroogd verf dat je meetrekt.

Vervolgens ging ik aan de slag met de smalle muur. Hier wilde ik graag een vlak in vorm van een rechthoek verven in de kleur Rich Butterscotch. De rest van de wand wilde ik in de kleur Sea Foam. Je zou denken dat het handig is om eerst de hele wand in de kleur Sea Foam te verven en vervolgens hier overheen met de gewenste andere kleur te gaan. Maar omdat het resultaat van de kleur toch afhankelijk is van de ondergrond besloot ik eerst het vlak af te kaderen. Hoe ik dit heb gedaan?

Hal-make-over-resultaat-Rich-Butterscotch-Klaar-voor-kleur-hal-make-over-Flexa-Rich-Butterscotch-Creations-serie-©BintiHome-6
5. Ik ben gaan meten hoe groot ik de rechthoek wilde hebben en heb hier vervolgens wat potlood streepjes gezet. Daarna heb ik de potlood streepjes met elkaar ‘verbonden’ door hier tape overheen te plakken. Zo heb ik precies de maat die ik wilde voor de rechthoek.
Stappenplan blok op de wand verven afplakken Klaar voor kleur hal make over Flexa Sea Foam Creations serie ©BintiHome.jpg
6. Vervolgens ben ik begonnen met Sea Foam ( let op, het tape is dus de binnenrand van je rechthoek), wederom eerst met een kwast de randen geverfd en vervolgens voorzichtig ingevuld met een roller.
Stappenplan blok op de wand verven afplakken Klaar voor kleur hal make over Flexa Rich Butterscotch Creations serie ©BintiHome
7. De tape verwijderd terwijl de grijze ‘Sea Foam’ wand nog nat was. Een dag laten drogen. De volgende dag weer tape bevestigd maar dit keer op de randen van ‘Sea Foam’. Ik ben daarna weer begonnen met de randen en dit keer in de kleur ‘Rich Butterscotch’.
Klaar voor kleur hal make-over Flexa Rich Butterscotch Creations serie ©BintiHome-9
8. Het tape heb ik weggehaald toen de verf nog nat was. Afhankelijk van de ondergrond krijg je een hele strakke lijn of een iets gebobbelde lijn zoals hier bij ons. Ik heb dit later met een penseeltje nog recht getrokken. Het is even een werk maar dan is de lijn wel strak! Als je glad gestuukte muren hebt dan heb je wel meteen een strakke lijn.

Kast verven in Rich Butterscotch

En toen was de bekende turquoise kast aan de beurt. In een eerdere blog vertelde ik al dat ik de kasten bij de keuken met de Mooi Makkelijk lijn heb geverfd. Een lak én grondverf in één, super handig. Echter is deze verf alleen niet in mat te krijgen en dat wilde ik wel graag voor deze kast. Dus ik heb de kast eerst in de grondverf gezet en daarna met de lak eroverheen. Voordat je begint aan de verfklus wel eerst even de kast ontvetten met ammoniak en schuren.

Hal make-over resultaat Rich Butterscotch Klaar voor kleur hal make-over Flexa Rich Butterscotch Creations serie ©BintiHome-4
9. De kast heb ik eerst schoongemaakt toen geschuurd en vervolgens in de grondverf gezet.
Klaar voor kleur hal make-over Flexa Rich Butterscotch Creations serie ©BintiHome-11
10. En na een dagje drogen kon de kleur eroverheen, wow prachtig! Uiteindelijk wel twee lagen gegeven voor een mooie dekking.

Als extra detail heb ik het plankje ook de kleur Rich Butterscotch gegeven zodat deze optisch gezien weg zou vallen tegen de muur. Ik heb dit plankje opgehangen zodat ik hier nog wat extra woonaccessoires op kon zetten.

Uiteindelijk heb ik de volgende hoeveelheden gebruikt :

  • 1 Liter muurverf extra mat – Rich Butterscotch
  • 2,5Liter muurverf extra mat – Sea Foam
  • 1 liter lak mat – Rich Butterscotch
  • 1 liter grondverf
Hal make-over resultaat Rich Butterscotch Klaar voor kleur hal make-over Flexa Rich Butterscotch Creations serie ©BintiHome-17

Styling van de hal

Voor de styling van de hal heb ik een aantal nieuwe items gecombineerd met woonaccessoires die ik al had. Zo leek het mij wel leuk om de ronde spiegels terug te laten komen, simpelweg omdat ik dit gewoon zo mooi vind staan. Maar wel gecombineerd op beiden wanden met een schilderij of een mooie quote.

Qua kleuren heb ik vooral gekeken dat dit een zacht contrast zou zijn met de wand en de kast. Ik heb daarom vooral gewerkt met natuurlijke materialen als marmer, glas en aardewerk. En dan uitgevoerd in zachte naturellen, wit en aardetinten. Ook een combinatie van droogbloemen en planten passen erg mooi bij deze bohemian hal.

Hal make over met Sea Foam op de muur en Rich Butterscotch Klaar voor kleur hal make-over Flexa Creations serie ©BintiHome-4

Het resultaat van de make-over

Aan het begin van de blog kon je het al even zien maar hier nog uitgebreid wat sfeerbeelden van onze bohemian hal make-over. Ik ben ontzettend blij met het resultaat. Vooral omdat de hal echt een andere uitstraling heeft gekregen. Je ziet hier weer duidelijk de kracht van kleur! Eerst nog even twee voor & na foto’s, die zijn altijd leuk om te zien.

Nu ben ik natuurlijk heel erg benieuwd wat jij van de hal vindt! Laat je het weten onder in de comments?

Ben jij nou ook klaar voor kleur en wil je aan de slag gaan? Haal dan jouw Creations folder bij de bouwmarkt en bestel verschillende Flexa Kleurtesters online!

Hal make over met Sea Foam op de muur en Rich Butterscotch Klaar voor kleur hal make-over Flexa Creations serie ©BintiHome-4
Hal make over met Sea Foam op de muur en Rich Butterscotch Klaar voor kleur hal make-over Flexa Creations serie ©BintiHome-4
Hal make over met Sea Foam op de muur en Rich Butterscotch Klaar voor kleur hal make-over Flexa Creations serie ©BintiHome-5
Hal make-over resultaat Rich Butterscotch Klaar voor kleur hal make-over Flexa Rich Butterscotch Creations serie ©BintiHome-8
Hal make over met Sea Foam op de muur en Rich Butterscotch Klaar voor kleur hal make-over Flexa Creations serie ©BintiHome-6
Hal make-over resultaat Rich Butterscotch Klaar voor kleur hal make-over Flexa Rich Butterscotch Creations serie ©BintiHome-8

Styling en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home

Deze blog is een samenwerking met Flexa.