Binnenkijken in een Scandinavisch wonen met pastels ©BintiHome

Binnenkijken bij Tessa en Maarten in de woonstijl Scandinavisch wonen met pastels.

Voor de woonmaand oktober ging ik voor Megastores op pad om verschillende binnenkijkers te fotograferen. Zo ook bij Tessa en Maarten.

Scandinavisch wonen met pastels

Al een aantal jaar hebben we in Nederland en België de Scaninavische woonstijl helemaal omarmt. Iconische ontwerpen maken hun comeback en steeds meer prachtige designstukken van Deense en Zweedse komaf vinden hun plaats in onze huizen. Scandinavisch wonen is echt een duidelijke woontrend, al een aantal jaar. Het mooie aan deze woonstijl is dat het met verschillende andere stijlen gecombineerd kan worden. In de uitvoering met zwart, grijs en wit krijgt het een meer industriële uitstraling. Maar in combinatie met pastels wordt het weer wat romantischer en wat zachter.

Tessa besloot voor een mix te gaan, een moderne basis, industriële invloeden en zachte pastels. De perfecte combinatie voor het Scandinavisch wonen!

Binnenkijken Scandinavisch wonen met pastels Montel bank ©BintiHome

Binnenkijken Scandinavisch wonen met pastels ©BintiHome

Naast haar werk als interieurontwerpster illustreert Tessa ook. Ze maakt de meest fantastische tekeningen. Neem eens een kijkje op haar instagram :)

Binnenkijken Scandinavisch wonen met pastels illustraties ©BintiHome

Geen grote verbouwing, wel helemaal eigen

Tessa woont sinds oktober 2016 samen met haar man Maarten in dit huis. Zij vielen voor de lichtinval waardoor het huis een rustige en fijne sfeer heeft. Toen Tessa en haar man het huis kochten had dit al een hoog afwerkingsniveau. Ze hebben daarom geen grote verbouwingen hoeven doen. ”De keuken die erin zat was naar ons zin, maar we vonden het wel wat landelijk door de zwart/wit geblokte tegeltjes als achterwand bij de afzuigkap. Dus we hebben het opnieuw betegeld met mat witte tegeltjes in visgraat verband en dan in de volledige breedte van de keuken, waardoor de keuken opeens veel breder leek. Ook hebben we een koof om de RVS afzuigkap gemaakt om een rustiger beeld te creëren. Verder hebben we alles opnieuw geschilderd. ”

Binnenkijken Scandinavisch wonen met pastels ©BintiHome

Wat is je favoriete ruimte in huis?

” Dat is denk ik wel het keukeneiland. Het breekt de ruimte, en je hebt vanaf het keukeneiland overzicht over het huis. Ik geniet er ook altijd van als we er in het weekend ontbijten, zittend op de barkrukken, kijkend naar buiten. Daarnaast is het ook leuk om vanaf de barkrukken toe te kijken hoe Maarten kookt terwijl ik een wijntje drink.”

Binnenkijken Scandinavisch wonen met pastels ©BintiHome

Wat kan je nooit laten staan tijdens het shoppen?

” Heb je even? haha ik heb een zwak voor veel dingen. Ik merk dat ik toch wel altijd val op mooie kandelaars of waxinelichthouders. Ook val ik op bijzondere kussens die een mooie opvallende stof, print of textuur hebben. Daar kan ik nooit genoeg van hebben en daardoor kan je wel regelmatig afwisselen. Oh ja, en stoelen ook! Er bestaan zoveel mooie stoelen! Maar die verzameling groeit (helaas) niet veel verder, omdat ik er simpelweg de ruimte niet voor heb.

Binnenkijken Scandinavisch wonen met pastels ©BintiHome

Wat is een bijzonder meubelstuk in huis?

Het meest bijzondere meubelstuk is denk ik wel de schildersezel die in de kamer staat. Deze schildersezel heb ik van mijn opa gekregen, hij gebruikt hem niet meer. Hij heeft er altijd veel gebruik van gemaakt, en nu mag ik dat doen. Ik heb mijn liefde voor tekenen en schilderen van hem geërfd. Hij staat nog niet zo lang in de kamer, omdat ik eerst niet goed wist waar ik hem neer moest zetten, waar hij goed tot zijn recht komt. Nu hij daar staat en ik er naar kan kijken, merk ik dat het inspiratie geeft om te gaan tekenen. 

Ook een belangrijk stuk is het DLM bijzettafeltje van Hay, die ik als ‘afscheid’ cadeau kreeg van mijn afstudeerstage bij MARS Interieurarchitecten. Maar een echt afscheid was het uiteindelijk niet, want ik kreeg er een baan en nu ben ik daar nog met veel plezier werkzaam. Het tafeltje staat nu symbool voor de start van mijn interieurcarrière. 

Binnenkijken Scandinavisch wonen met pastels ©BintiHome

Wat mag voor jou niet ontbreken in een interieur? 

Een goede eyecatcher mag wat mij betreft niet ontbreken! Ik hou van gebaren van formaat, bijv. een enorm groot schilderij, een opvallende vaas, een grote plant, een wand vullend meubel of een gek behangetje. Dat hoeft wat mij betreft niet altijd te ‘matchen’ met de rest van je interieur, het mag eruit springen. Het brengt contrast in je interieur en vertelt vaak iets over jou als persoon.


Meer inspiratie?

Ikea hack Besta tv kast met zellige tegels en eiken pootjes | DIY VIDEOWat is je woonwens? Wat wil je nog graag veranderen of toevoegen aan het interieur?

Er borrelen allerlei ideeën in mijn hoofd en er liggen al een aantal schetsen klaar. Ik heb ideeën om een soort ensuite kast / ruimte scheidend element te ontwerpen, om de ruimte iets te breken maar toch de transparantie te bewaren. En dat in dezelfde stijl als het zelfontworpen tv-meubel. Ook heb ik nog de wens om een keer een wandtekening te maken op de wand langs de trap. 

Binnenkijken in een Scandinavisch huis met pastels ©BintiHome

Binnenkijken Scandinavisch wonen met pastels ©BintiHome

Heb je een tip voor mensen die meer sfeer in huis willen brengen?

Ik denk dat het het allerbelangrijkste is om voor goede verlichting te zorgen op de juiste plekken. Soms kan het mooi zijn om iets uit te lichten, soms om juist de verlichting iets te kunnen dimmen. Verlichting zorgt voor sfeer. Ook brengt een vloerkleed of het gebruik van hout sfeer in huis, met name bij harde materialen zoals bij tegels of een gietvloer, sfeer. Zorg voor verschillende materialen die een contrast vormen met elkaar: heb je veel harde materialen, zorg voor stoffen. En andersom: heb je veel zachte materialen, combineer daar eens wat stoerdere/hardere materialen bij, zoals bijvoorbeeld staal. Deze materialen samen brengen sfeer.

Binnenkijken Scandinavisch wonen met pastel slaapkamer ©BintiHome

Lees hier de blog verder!

Binnenkijken Scandinavisch wonen met pastels slaapkamer ©BintiHome

Ontzettend leuk om een kijkje te krijgen bij Tessa thuis! Wil je net als Tessa ook Scandinavisch wonen en shoppen in haar woonstijl? Lees dan de blog hier verder voor meer winkeltips.

Fotografie : Souraya Hassan, Binti Home
Deze blog is een samenwerking met Megastores. Elke 2 weken een binnenkijker voor de woonmand oktober.

Bewaren

Bewaren

Bewaren