Binnenkijken en shoppen in de Scandinavische en Marokkaanse interieurstijl van Shannah!

Een tijdje geleden ontmoette ik Shannah via instagram waar zij veel mooie foto’s vanuit haar huis deelt. Hier zie je vooral een mix van de Scandinavische en Marokkaanse interieurstijl. Heel inspirerend! Waarschijnlijk begrijp je wel dat ik natuurlijk helemaal weg ben van de Arabische accenten in haar interieur. Daarom kon ik niet wachten om een binnenkijker te fotograferen én filmen om dit met jullie te delen. Als resultaat staat vandaag staat de video live met hieronder twee moodboards. Door deze moodboards kan je de stijl van Shannah zelf ook shoppen. Ik ben benieuwd wat jouw favoriete item is uit haar interieur.

Marokkaanse interieurstijl in de woonkamer

De Marokkaanse interieurstijl kan je op verschillende manieren toepassen in huis. Shannah combineert dit vooral met een Scandinavische basis. Hierbij kan je denken aan de strakke en simpele vormen van de bank, schommelstoel en witte vloer. Vervolgens ontstaat er een gelaagdheid in de ruimte door de toevoeging van verschillende natuurlijke materialen. Hierbij een mix van katoen, wol, fluweel, hout en glas. Deze materialen zie je terug in de verschillende accessoires en meubels. Door te werken met een mix van wit en naturel tinten bij elkaar creëer je een licht en fris interieur. Maar toch krijgt het een warme uitstraling door het gebruik van verschillende structuren en materialen. Mijn favoriet uit deze shop de stijl? Zeker de Chakki tafel!

Binnenkijken en shoppen in de Marokkaanse interieurstijl woonkamer

Shop de stijl :

Marokkaanse interieurstijl in de slaapkamer

Wat mooi is aan het huis van Shannah is dat ze de Marokkaanse interieurstijl goed doorvoert. Dus naast de woonkamer, keuken en het toilet zie je deze Arabische invloeden ook terug komen in de slaapkamer. Een echte eyecatcher is de kleur op de wand. Hierdoor springen alle witte meubels en accessoires er echt uit. Her en der accenten van zwart voor wat meer contrast. Ook hier heeft Shannah weer gelaagdheid toegepast. Denk aan de vele kussens op het bed, een geweven bedsprei met pompomps en daarover een handira deken. Voor het bed ligt een Beni Ouarain.

Authentieke producten

Deze herkenbare en authentieke Marokkaanse items zijn een echte interieurtrend. Je kan ze tegenwoordig in veel interieurwinkels terugvinden. Tip : Ga wel voor de producten die echt uit Marokko komen en niet die nagemaakt worden. De producten die echt uit Marokko komen zijn authentiek en worden door de mensen daar met de hand gemaakt. Uiteraard is er voor ieder budget iets te vinden. Mocht een originele Beni Ouarain van de Marokkaanse shops of merken net te duur zijn dan kan je ook op zoek gaan op Marktplaats. Zo heeft Shannah al meerdere gelukjes gehad via Marktplaats en hier producten gevonden in de Marokkaanse interieurstijl. Want zie je die grote zwarte lantaarn? Die shopte ze via Marktplaats, maar ook de Chakki tafel in de woonkamer.

Het fijnste aan een interieur is als je de producten bij verschillende winkels, merken en misschien zelfs landen shopt. Hierdoor ontstaat er een persoonlijk en uniek interieur . Jouw huis maak je zo helemaal eigen. Tevens is dit in iedere stijl mogelijk, zowel in deze Scandinavische en Marokkaanse interieurstijl van Shannah. Maar ook in de moderne, industriële of eclectische stijl.

Ik hoop dat je bovenstaande video leuk vond. Vergeet je niet (gratis) te abonneren op mijn kanaal want er komen nog meer leuke Binnenkijken & Shoppen video’s aan!

Binnenkijken en shoppen in de Marokkaanse interieurstijl slaapkamer

Uiteraard hoop ik dat je de stijl van Shannah mooi vind. Want de komende dagen vind je hier nog meer inspiratie vanuit haar huis.
Dus hou de blog in de gaten.

Meer inspiratie in de Marokkaanse interieurstijl?

Fotografie, moodboards en video : Souraya Hassan, Binti Home