Binnenkijken bohemian interieur Tatjana's World ©BintiHome

Deze week kijk ik binnen in een bohemian interieur met een persoonlijke touch van Tatjana! Kijk je mee?

Bohemian interieur

Tatjana woont met haar man Hans, zoontje Adam en drie katten in een ruim familiehuis in Nieuw Vennep. Ze woont hier sinds 2014 maar toen ze hier net kwam wonen was de woonstijl niet zoals het nu was. ‘Het was echt een mannenhuis en geïnspireerd op de fifties. In het begin vond ik het wel leuk maar het voelde niet als “ons” huis. In de loop der tijd heb ik steeds iets veranderd in huis. Het begon met een nieuwe bank en eettafel en vervolgens werd het steeds meer een bohemian interieur.‘ vertelt Tatjana.

Ik heb Tatjana leren kennen tijdens de Vtwonen en designbeurs afgelopen jaar. Ik ben haar gaan volgen op Instagram en was meteen weg van haar bohemian interieur. Ik vertelde haar toen al dat ik graag een binnenkijker wilde maken van haar huis. Eindelijk is het er dan van gekomen en de komende dagen gaan we samen binnenkijken bij Tatjana. Er is namelijk zoveel te zien dat ik per ruimte een blog maak voor extra veel interieur inspiratie en styling tips!

Binnenkijken bohemian interieur Tatjana's World ©BintiHome

Onderaan de blog vind je een uitgebreide shoplijst én de kleuren van de muur & meubels.

Binnenkijken bohemian interieur Tatjana's World ©BintiHome

Slimme indeling woonkamer

Ik hou zelf altijd erg van een indeling voor de woonkamer die net even anders is dan wat je vaak komt. Bijvoorbeeld het plaatsen van de bank midden in de woonkamer. Uiteraard moet de ruimte dit wel toelaten maar als het kan geeft dit de woonkamer meteen een sfeervolle uitstraling. Je creëert op deze manier namelijk verschillende hoekjes in de ruimte. Een aparte knusse zithoek wat je kan afstylen met een vloerkleed en tafeltjes, maar ook een aparte hoek om te eten. Zo creëer je verschillende ‘eilandjes’ in de ruimte maar dat toch, door het kleur en materiaalgebruik op elkaar af te stemmen, een geheel is.

Daarnaast heeft deze slimme indeling in de woonkamer ook zijn voordelen, want door de bank midden in de woonkamer te zetten heb je een wand vrij. Hier kan je, zoals je ziet in deze woonkamer, een kast neerzetten voor extra opbergruimte. De eettafel staat met de korte kant tegen de muur, inmiddels als je spiekt op de Instagram van Tatjana zie je dat ze de eettafel weer gedraaid heeft. Dat is natuurlijk een eenvoudige manier om je woonkamer een andere uitstraling te geven. Door wat ruimte om je eettafel vrij te houden kan je spelen met de opstelling en om de zoveel tijd een nieuwe eethoek creëren.

Binnenkijken Tatjana's World ©BintiHome-33

Binnenkijken Tatjana's World Bohemian interieur ©BintiHome

Muziek als inspiratie in de woonkamer

Her en der in de woonkamer staan en hangen instrumenten, de gitaar aan de wand is fantastisch en echt een eyecatcher. Hans en Tatjana hebben elkaar leren kennen op een festival en zijn allebei groot muziek liefhebbers. Vooral Hans is een muziekfanaat en dat zie je terug aan de vele cd’s in huis, muziekinstrumenten en her en der een knipoog naar muziek aan de muur. Het is een deel van Tatjana en Hans en dus ook hun huis. Heb jij dus een liefde voor een bepaald land, een hobby of passie? Dan kan je dit op een subtiele en stijlvolle wijze toepassen in jouw huis. Deze persoonlijke elementen maken het huis helemaal eigen en is zo echt een vertaling wie jij bent. Het is persoonlijk én stijlvol tegelijk.

Binnenkijken Tatjana's World Bohemian interieur ©BintiHome

Binnenkijken Tatjana's World Bohemian interieur ©BintiHome

Binnenkijken Tatjana's World Bohemian interieur ©BintiHome

Persoonlijke elementen en DIY’s

Tatjana is eigenaresse van Etsy shop Tatjana’s World waar ze haar eigen gemaakte wandhangers en aquarel prints verkoopt. De lamp boven de salontafel is een idee van Tatjana dat Hans heeft uitgewerkt. Tatjana zag de gedraaide snoeren ergens en zo was het idee van de lamp geboren. De manden muur is begonnen doordat Tatjana twee gave manden vond bij de kringloop, dat werden er steeds meer en meer. Ze zag een foto op Pinterest waarbij er allerlei manden aan de muur hingen en dat vond ze zo leuk dat ze het thuis ook gecreëerd heeft.

De geverfde Biedermeier kast komt van Marktplaats. Na een lange zoektocht vond ze er een die en qua prijs en qua maten overeenkwam met wat ze zocht. Bij het ophalen van de kast viel deze helemaal uit elkaar maar na wat weken hard werken heeft Tatjana de kast weer helemaal in elkaar gezet, gerepareerd waar nodig en geverfd met de Chalkpaint van Annie Sloan in de kleur Graphite. Met die kast is haar liefde voor interieur echt weer aangewakkerd. Het zwarte leren kussen komt van Tatjana’s moeder. Haar moeder heeft deze weer van haar schoonmoeder gehad toen ze op zichzelf ging wonen. Een echt vintage item met een persoonlijk verhaal.

Drie tips van Tatjana hoe jij zelf een bohemian interieur kan creëren :

 • 1. Veel textuur en natuurlijke materialen. Dus kussens, plaids, vachten met printjes en verschillende stoffen. Hout, rotan en leer. Dit laat het huis knus en warm voelen.
 • 2. Veel planten om dat tropische gevoel na te bootsen.
 • 3. Reis souvenirs en items uit andere landen. ‘Bohemian staat bijna synoniem aan de vrijheid van reizen toch?’ vertelt Tatjana

Binnenkijken Tatjana's World bohemian interieur©BintiHome

Binnenkijken Tatjana's World bohemian interieur©BintiHome

Binnenkijken Tatjana's World bohemian interieur ©BintiHome

Binnenkijken Tatjana's World Bohemian interieur ©BintiHome

Shop de look & favorieten van Tatjana

Ben jij net als ik helemaal weg van dit bohemian interieur en wil je zelf ook aan de slag gaan thuis? Voor de inrichting van haar woonkamer verzamelt Tatjana haar meubels en accessoires van verschillende plekken.  Zie hier onder haar shop lijst zodat jij zelf ook de mooiste bohemian producten kan shoppen voor jouw huis.

Shop de look :

 • Kleur groen op de wand – Evergreen van Amazona kalkverf
 • Bank –  Long Island van Karwei
 • Eettafel – Loods 5
 • 3 houten stoelen – Marktplaats vondst
 • Houten bank – Westwing Now webshop
 • Salontafel – Label 51, te koop bij Loods 5
 • Tv meubel –  Ikea ( handgreepjes zijn zelfgemaakt )
 • Fauteuil in de hoek – Vintage fauteuil uit de jaren zeventig, via Marktplaats.
 • Grote vierkante poef – Karwei
 • Adresjes voor de ronde manden ( wand ) – Kringloop, het merk BoxWorx heeft ook hele mooie, maar ook Kwantum en Xenos hebben dit soort wandmanden.
 • 2 houten zwarte tafeltjes – Kringloop vondst
 • Posters en prints aan de wand – Desenio
 • Kussens op de bank –  Vintage, Xenos, Action, Zeeman
 • Gevlochten mand plant ( bij eettafel ) –  Loods5
 • Grote kast achter de bank – Marktplaats vondst, geverfd met de kleur Graphite van Annie Sloan
 • Groene vaas op de tafel –  Kringloop vondst

Zoals je ziet verzamelt Tatjana ook veel items van de Kringloop. Het is goed zoeken, geduld én geluk hebben maar dan heb je wel unieke items in huis staan. Je kan deze Kringloop vondsten dan, net als Tatjana, een kleur geven zodat het meubelstuk of accessoire helemaal eigen wordt.

3 winkel tips van Tatjana :

 • Etsy (Zo ontzettend leuk om de meest prachtige spulletjes te ontdekken van kleine ondernemers)
 • Loods 5 (Voor iedereen is er wel wat)
 • Xenos (betaalbaar, dingen die op dat moment trendy zijn)

Binnenkijken Tatjana's World Bohemian interieur ©BintiHome

Binnenkijken Tatjana's World ©BintiHome

Binnenkijken Tatjana's World Bohemian interieur ©BintiHome

Bedankt Tatjana dat ik jouw huis mocht fotograferen! De komende dagen verschijnen ook de slaapkamer, werkkamer én kinderkamer op de blog voor nog meer inspiratie voor een bohemian interieur!

Meer inspiratie opdoen voor een bohemian interieur? :

Fotografie : Souraya Hassan, Binti Home