Zo maak je van je badkamer een spa hammam inspiratie en stylingtips ©BintiHome7

Je badkamer omtoveren tot een luxe spa? Of een relaxte hammam waar je je helemaal kan terugtrekken? Met een paar elementen tover je jouw badkamer om tot een wellness plekje waar je elke dag even tot rust kan komen.

Jouw eigen hammam

Als je wel eens in een hammam of spa bent geweest dan herken je het gevoel wel. De heerlijke geuren, de verfijnde materialen en vooral het gevoel van ontspanning. Dat wil je thuis toch ook? Er zijn genoeg manieren om jouw eigen spa te creëren in de badkamer zonder dat je daar meteen een flinke verbouwing voor nodig hebt.

Ik ging aan de slag met de styling van een prachtige badkamer in Amsterdam. In de basis ontzettend mooi en verfijnd. Op en top inspiratie voor een sfeervolle badkamer. Kijk maar naar die prachtige metro tegels in mint groen. Of het vrijstaand bad en die prachtige glaswand. Metaal maakt de badkamer meteen wat stoerder en het vintage kastje zorgt voor een persoonlijke touch. Maar wel wilde ik graag wat styling toevoegen om zo echt een warme hammam sfeer te creëren.

Hieronder zie je al de voor en na foto, ik hou ervan!

Tover-je-badkamer-om-tot-hammam-spa

Tips om een spa in de badkamer te creëren

Wat zijn de elementen die je nodig hebt om je badkamer om te toveren tot een spa of hammam?

  • Natuurlijke materialen : denk aan bamboe mandjes, planten en katoen
  • Oosterse accessoires : Hammamdoeken, olijfzeepjes, zeepketting, de mooiste shop je bij Ottomania! Of je neemt ze zelf mee van vakantie ;)
  • Kleding als accessoire : slippers en een mooie badjas of kimono zorgen voor net dat beetje luxe, net als in een hotel of spa!
  • Kaarsen, veel kaarsen voor extra sfeer
  • Touch of gold : gouden accessoires geven altijd een luxe uitstraling, laat dit terug komen in bijvoorbeeld een plantenpot, schaaltje, zeep dispenser en kaarshouder.
  • Planten geven elke ruimte sfeer en een olijftak zorgt net voor die mediterrane uitstraling
  • Creeer verschillende hoekjes in de badkamer. Ja die ronde mand op de grond is niet heel praktisch natuurlijk, maar je hebt wel al je favoriete items voor jouw spa moment bij elkaar in een mand. Mocht je logees krijgen is het natuurlijk ook fantastisch om de badkamer zo te decoreren, voor een echt vakantie gevoel!

De mooiste hammam handdoeken vind je trouwens bij Hammam34 én Ottomania in Haarlem. Die prachtige badjas is ook van Hammam34, mijn favoriet!

Mint groene metro tegels in de badkamer ©BintiHome7

Shop de stijl

Wil jij nou ook met deze hammam stijl aan de slag in huis en zo jouw badkamer omtoveren tot een spa? Hieronder vind je een lijst waar ik alle producten heb geshopt!

Zo maak je van je badkamer een spa hammam inspiratie en stylingtips ©BintiHome7
Zo maak je van je badkamer een spa hammam inspiratie en stylingtips ©BintiHome7
Unieke stylingtips voor de badkamer gebruik een broodplank als badbrug ©BintiHome7

Meteen een leuke extra styling tip : Je kan een bad brug kopen om over het bad te leggen zodat je hier wat decoratie op kan zetten. maar vaak zijn deze maar in één maat verkrijgbaar en er is niet heel veel variatie. Als je kiest voor een extra lange broodplank heb je hetzelfde effect maar geeft wel net even een unieke uitstraling.

Zo maak je van je badkamer een spa hammam inspiratie en stylingtips ©BintiHome7

Zoals je ziet heb je niet heel veel nodig om een spa te creëren in jouw badkamer. Ga lekker aan de slag met de accessoires en verdeel ze goed over de ruimte. In een mum van tijd kan jij lekker ontspannen in je persoonlijke hammam! Deel je jouw favoriete items hieronder? Ik ben benieuwd!

Vintage kast in de badkamer ©BintiHome7
Badkamer inrichten met woonaccessoires ©BintiHome7

Meer inspiratie voor een oosterse sfeer in huis?

Dit is een styling en fotografieproject voor Stek Magazine. De badkamer is ontworpen door interieurstudio DEC in Amsterdam.


Deze blog kan affiliate links bevatten wat inhoudt dat ik een klein percentage ontvang mocht jij iets kopen via bovenstaande links.