Wit interieur met kleur accenten Our Cairo Home ©BintiHome-2

Ons huis in Caïro is een stuk lichter dan ons huis in Nederland. Ik kreeg dan ook de vraag waarom we hiervoor gekozen hadden. In deze blog leg ik dit uit én deel ik hoe je kleur accenten kan toevoegen aan een wit interieur.

Wit interieur

In tegenstelling tot veel traditionele Egyptische interieurs kozen wij juist voor een lichte Scandinavische inrichting maar wel met Arabische accenten. De meeste huizen in Egypte hebben een klassieke inrichting met veel donker hout, goud, veel printjes en veel accenten van de barok stijl. Iets waar ik zelf niet heel erg weg van ben, behalve het goud dan ;) Mahmoud dacht daar hetzelfde over en wilde graag een licht en moderne inrichting. In de Youtube serie die ik maakte over de verbouwing van ons huis kan je precies zien bij welke winkels we zijn gaan shoppen en waar de inspiratie voor de inrichting vandaan kwam.

De basis moest dus wit worden, we kozen voor een laminaat vloer welke we over de tegelvloer legden. De vloer is off-white, witter dan dit konden we niet vinden haha. Maar we zijn al super blij met deze lichte basis. Alle wanden werden ook wit en zelfs de deuren, die klassiek donkerbruin waren, lieten we wit spuiten. Op deze manier ontstond er een frisse en licht basis. Een goede manier de starten met het verder inrichten van je interieur.

Wit interieur met kleur accenten Our Cairo Home ©BintiHome
Wit-interieur-kleur-stylingtips-inrichting

Kleuraccenten toevoegen

Grappig genoeg kozen we ook voor een witte bank, een wit vloerkleed en een wit tv meubel. Daarom was het belangrijk dat in deze hoek zeker wat kleur terug zou komen. Daarom kreeg de wand achter de tv een mintgroene kleur. Ook de tegels in de keuken hebben een opvallende okergele en bruine kleur dat meteen voor veel warmte zorgt. Die warme tint komt weer terug in de eikenhouten tafel en de leer accenten die je ziet in de poef en de vlinderstoel. De kleur Minty Breeze van de tv wand komt trouwens ook terug in de cafe stoelen die we zelf hebben geschilderd. Zo zie je dat je kleur heel goed met elkaar kan verbinden. Begin dus met een kleur op de muur en laat deze kleur of tint ( mag ook tintje donkerder of lichter zijn) terug komen in de woonaccessoires. Op die manier ben je al een heel eind goed op weg om sfeer te creëren in een wit interieur.

Woonaccessoires maken het af

Bij het inrichten van een interieur wordt er soms vergeten hoe belangrijk woonaccessoires zijn. De woonaccessoires zorgen echt voor de finishing touch en tevens de perfecte manier om kleur toe te voegen aan een interieur. Belangrijk is dat je een kleurenpalet hebt om een wit interieur extra sfeer te geven. Als je naar ons interieur kijkt is ons palet wit, lichtgrijs, mint groen, terra en okergeel. Deze kleuren komen op verschillende plekken in de ruimte terug. Door de kleuren goed te verdelen ontstaat er een balans.

Zoals ik hierboven dus al beschreef is het goed om op de volgende punten te letten bij het toevoegen van kleur aan een wit interieur:

  • Zorg voor een goede basis, de vloer, wanden en grote meubels
  • Als alle muren wit zijn kan je een accentkleur toevoegen, denk aan mint groen, olijfgroen of juist een warme tint zoals okergeel of terra. Deze accentkleur kan je toepassen op de wand achter de bank, de wand van de tv of de wand bij de eethoek. Wij kozen voor de wand in de keuken met tegels in een kleur, de wand van de tv én de wand in het kantoortje.
  • Vervolgens ga je een kleurenpalet samenstellen, hier zit sowieso de kleur van de wand(en) in en misschien nog een tintje donkerder of lichter. Vervolgens kan je nog twee ondersteunende accentkleuren toevoegen zodat je een kleurenpalet hebt bestaande uit 2 basiskleuren zoals wit en licht grijs of beige. En dan 2/3 accentkleuren denk aan mintgroen, terra en oker. Uiteraard kan dit ook rood, roze, paars of oranje zijn. Ik geef puur onze eigen kleuren als voorbeeld. Uiteindelijk is het belangrijk dat het kleurenpalet past bij jou en jouw interieur.
  • Dit kleurenpalet ga je shoppen, dat houdt in dat je woonaccessoires shopt in deze kleuren. Denk aan kussens, plaids, vloerkleed, vazen, posters, kaarsen etc. Je kan je interieur minimalistisch houden of juist gezellig ‘vol’ zetten en met lagen werken. Hierover schrijf ik later weer een blog.

Zie hieronder inspiratie foto’s van een wit interieur met kleuraccenten. Ik ben benieuwd of jij hier ook mee aan de slag gaat thuis?

Wit-interieur-our-cairo-home-kleur-toevoegen-stylingtips-inrichting
Wit interieur met kleur accenten Our Cairo Home ©BintiHome