vtwonen neutraal ©BintiHome
Deze foto’s zijn gemaakt in het vtwonen huis op de vtwonen en designbeurs

Met deze drie tips maak je een neutraal interieur toch gezellig. Lees gezellig ;) mee!

Neutraal interieur

Wellicht denk je: ”He? ben ik wel op de juiste blog beland. Op Binti Home Blog vind ik toch vooral kleur?” Ja dat klopt, persoonlijk hou ik heel veel van kleur in ons eigen huis en pas ik dit ook toe in de projecten waar ik aan mag werken. Maar eigenlijk werk ik altijd met een ‘regel’ die op ieder interieur toegepast kan worden: ”Creëer een kleurenpalet en verdeel dit goed over de ruimte. Op deze manier ontstaat er een balans.”

Het kleurenpalet kan voor het ene huis met allemaal aardetinten zijn of juist contrastrijke heldere kleuren. Maar je kan natuurlijk ook voor een neutraal kleurenpalet gaan met vooral naturellen en bruin of grijstinten. Hoe zorg je dat toch dat een neutraal interieur een gezellige uitstraling krijgt?

Neutraal wonen met aardetinten ©BintiHome-2

Ik deel hierbij mijn drie tips. En het leuke is, je kan dit dus ook prima toepassen op ieder ander interieur!

1. Kleurenpalet

Ja ook bij een neutraal interieur is het goed om een kleurenpalet te creëren. Ook al werk je wellicht meer met ton sur ton tinten, toch is het goed om een houvast te hebben. Ik heb hieronder een kleurenpalet gemaakt die past bij deze inrichting van deze woonkamer en slaapkamer met veel bruin en greige tinten. Een kleurenpalet bestaat voor mij meestal uit twee basistinten en twee a drie accentkleuren. Vervolgens ga je deze kleuren dus goed verdelen over een ruimte. Denk daarbij aan de kleur op de muur maar laat de kleuren ook terug komen in de meubels en de woonaccessoires. Op die manier creëer je een interieur dat in balans is.

neutraal-interieur-kleurenpalet

2. Basis kleur op de muur

Wat veel voorkomt is dat de basiskleur op de muren in een interieur wit / offwhite zijn. Maar voor wat extra warmte ( en gezelligheid) in een interieur kan je ook voor een tint grijs, bruin of beige kiezen als basiskleur. En dan heel subtiel. Je ziet het hieronder op de foto’s in de slaapkamer en de woonkamer. De muren hebben allemaal een zachte grijze tint en daardoor ontstaat er meteen al een geborgen warme sfeer. Mooie tinten voor op de muur zijn o.a. Sea Foam van Flexa of Warm grey van vtwonen.

Wel belangrijk dat je deze kleur dus terug laat komen in de meubels en woonaccessoires. Zo komt in de slaapkamer de kleur terug in het lampje bij het bed, de kast links maar ook de poef rechts. In de woonkamer heeft de bank iets donkerdere tint maar ook de poef, vloerkleed en fauteuil sluiten mooi aan bij de muur. De houten meubels geven dan weer wat contrast en ook dat brengt warmte.

Neutraal interieur gezellig maken met basiskleur grijs©BintiHome-7
Neutraal interieur creeeren vtwonen ©BintiHome-5

3. Materialen mixen

Wat dus echt heel belangrijk is bij het inrichten van een gezellig neutraal interieur is dat je veel materialen mixed. Je ziet het goed op bovenstaande foto’s, er zijn veel verschillende materialen, texturen en tinten te zien. Natuurlijke materialen hebben van zichzelf al een prachtige warme uitstraling. Door dit te combineren met velvet, wol en linnen ontstaat er een prachtig warm palet in de kamer(s).

Wat je ook heel mooi ziet hier in de keuken en eethoek is dat er dus allerlei verschillende tinten hout zijn gebruikt. Van heel donker hout op de vloer en de eettafel, tot blank hout in de eettafelstoelen en gerookt eiken in de keukenkastjes. Ik vind het prachtig en dit geeft een hele stijlvolle en speelse uitstraling. Hier geldt hetzelfde, laat de verschillende ‘houttinten’ op verschillende plekken terug komen in de ruimte voor de juiste balans.

vtwonen neutraal ©BintiHome-4
neutrale details in de woonkamer ©BintiHome-3
Vtwonen neutraal 2019 ©BintiHome-5

Shop de stijl

Ik ben helemaal weg van de eetkamerstoelen en wellicht heb jij ook wel dingen gezien die je graag wilt kopen. Ik heb dit keer geen shoppinglijst in de blog verwerkt maar hier zie je bij vtwonen waar alle producten vandaan komen!

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren met deze 3 tips om een neutraal interieur gezellig in te richten. Laat zeker weten wat je hiervan vindt en dan zie ik je weer in de volgende blog!

Meer lezen over de vtwonen huizen: