Forbo LoveLife Marmoleum by Binti Home ©BintiHome

De woonkamer inrichten met een maromoleumvloer? En welke kleur past bij jou?

De wanden en de vloer bepalen grotendeels de sfeer van een huis. Ik werk vaak met een rustige basis, waarbij de wanden wit zijn en stuk voor stuk ingevuld worden met kleur. Voor de vloer werk ik vaak met een lichte kleur en neutrale uitstraling. Toen ik het geweldige kleurenpalet van deze Marmoleum vloeren zag was ik toch wel erg benieuwd wat je met een vloer kan doen dat iets meer kleur heeft.

Hoe kies je de juiste vloer?

Wat ik altijd erg belangrijk vind het bij het inrichten van een huis is dat de inrichting in balans is. Deze balans is te creëren door de juiste keuze van de vloer, de wanden, de indeling, de kleuren en materialen. Maar hoe maak je nou de juiste keuze? Ik adviseer eigenlijk altijd om in eerste instantie op gevoel te kiezen. Wat zijn je favoriete kleuren en materialen? Maar ook is het belangrijk om te bedenken welke vloer als eerste je aandacht trok? Door naar je gevoel te luisteren kan je in ieder geval een eerste selectie maken. Zo heb ik voor deze vloer ‘Relaxing Lagoon’ gekozen, een kleur uit de Love Life Energize serie. Ik zag ook mijn favoriete kleur geel en wat meer neutrale vloeren. Maar toch keek ik als eerste naar deze prachtige mint groene tint en daarom wilde ik ook graag met deze vloer aan de slag.

Daarnaast is het Marmoleum is gemaakt van linoleum dat bestaat uit natuurlijke en biologische ingrediënten. De vloer is dan ook ontzettend duurzaam, iets waar ik natuurlijk erg blij van wordt! Bij het kiezen van de vloer zijn verschillende praktische elementen natuurlijk ook belangrijk. Heb je kinderen, ben je actief in de ruimte, heb je huisdieren of misschien vloerverwarming? Het leuke is dat de Marmoleum vloeren eigenlijk perfect is voor het gezin, maar ook voor ruimtes die intensief worden gebruikt voor bijvoorbeeld werk. De vloer is stootvast en ontzettend makkelijk te onderhouden en daarnaast ook geschikt voor vloerverwarming. Ik zou deze vloer zo kiezen voor mijn studio aan huis!

Forbo LoveLife Marmoleum by Binti Home ©BintiHome

Forbo LoveLifeMarmoleum by Binti Home ©BintiHome

Het inrichten van de woonkamer met Marmoleum

Nadat mijn keuze was gevallen op de mint groene vloer ben ik aan de slag gegaan met het inrichten van de woonkamer in de modelwoning van Forbo. Erg gaaf om te zien waar de vloeren worden gemaakt en dat je zoveel verschillende stijlen op kan. Verschillende stijlkamers zijn ingericht met verschillende vloeren en zo is goed te zien dat je de Marmoleum vloer in elke ruimte in huis of kantoor kan gebruiken. De modelwoning is op zaterdag open voor iedereen dus wellicht leuk om eens een kijkje te nemen! De bank in de kleur taupe stond al in de modelwoning en past goed bij de vloer. Ik heb mijn auto volgeladen met producten uit mijn online shop en huis om deze woonkamer helemaal in te richten in mijn favoriete stijl. Ik heb gekozen voor een Scandinavische moderne basis met Arabische invloeden en veel natuurlijke materialen.

Wat ik zo leuk vind aan het inrichten van deze woonkamer is dat het niet uitmaakt of ik nou een witte vloer kies of toch een meer opvallende kleur, mint groen. In beiden gevallen kan ik met mijn favoriete producten toch een echte Binti Home sfeer neerzetten waar ik mij helemaal thuis voel.

Warme uitstraling in huis

De vloer heeft ondanks de ‘koele’ kleur toch een hele warme uitstraling. De vloer is niet egaal één kleur maar heeft verschillende subtiele kleurnuances, een beetje wolken effect,  dat zorgt voor een levendig karakter. Ik vind het belangrijk om de kleur op meerdere plekken terug te laten komen. Zo komt de mint groene kleur terug in het plaid over de witte stoel, het bijzettafeltje, de Olla vaas, het kussen op de bank en de paperbag op de sidetable. Zoals je ziet komt de kleur dus op verschillende plekken in de ruimte terug in verschillende formaten en vormen. Hetzelfde geldt voor de crème tinten ( in het vloerkleed, het kussen, de vaas naast de bank en het schilderij) maar ook accenten oranje ( vloerkleed, terracotta potten, kussen). Balans is ontzettend belangrijk voor een sfeervol geheel en ik hoop dat je door deze tips daar zelf ook mee aan de slag kan thuis.

Forbo LoveLifeMarmoleum by Binti Home ©BintiHome

Forbo LoveLifeMarmoleum by Binti Home ©BintiHome

Forbo LoveLifeMarmoleum by Binti Home ©BintiHome

Love Life Marmoleum : video styling

Ik heb thuis laminaat liggen maar in de studio zou ik heel graag een marmoleum vloer willen neerleggen. Een mooie strakke basis in een opvallende kleur dat erg inspirerend werkt, een goede energie! Ik ben heel erg benieuwd welke vloer jij zou kiezen voor jouw huis en als je al aan het oriënteren bent voor Marmoleum of een andere vloer, waar gaat je keuze uiteindelijk voor? In de onderstaande video zie je mijn keuze voor de ‘Relaxing Lagoon’ vloer en hoe ik de woonkamer inricht. Ik ben heel erg benieuwd wat je ervan vindt.

Abonneer je hier gratis op mijn kanaal om geen video’s te missen!

Meer inspiratie voor de vloer? Bekijk dan deze blog met video over inrichting tips met de juiste vloer.

Forbo LoveLife Marmoleum by Binti Home ©BintiHome

Forbo LoveLifeMarmoleum by Binti Home ©BintiHome

‘Wat is jouw favoriete kleurenpalet voor in huis en welke vloer zou jij kiezen voor in huis of kantoor?’

Forbo LoveLifeMarmoleum by Binti Home ©BintiHome

Forbo LoveLifeMarmoleum by Binti Home ©BintiHome

Styling en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home Blog

Deze blog is in opdracht van Blogtoday voor Forbo Flooring

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren