Stek Magazine cover

Een kleurenpalet bestaande uit warme herfstkleuren, dat klinkt wel erg sfeervol hé? Voor de afgelopen editie van Stek Magazine ben ik weer aan de slag gegaan met het samenstellen van een kleurenconcept voor het inrichten van een woonkamer.

Herfstkleuren palet voor in huis

Voor elke editie van Stek Magazine doe ik de styling en fotografie van de cover en na drie jaar is dat nog steeds elke keer een feestje! Voor de afgelopen editie ben ik aan de slag gegaan met een woonkamer. We zijn naar Zwolle afgereisd om daar een woonkamer setting te fotograferen in een oude kerk, fantastisch appartement! Op de site van Stek Magazine krijg je een kijkje achter de schermen inclusief video.

Woonkamer styling aubergine donker groen ©Binti Home

Woonkamer styling aubergine donker groen ©Binti Home

Vintage meets green

Voor de woonkamer heb ik een vergrijsd kleurenpalet gemaakt met diverse herfstkleuren als donker groen, aubergine, oud roze en accenten van grijs en zwart. Als ik denk aan vintage denk ik aan geleefde materialen en producten met een verhaal. Het is leuk om oude producten toe te passen in je interieur voor een geleefde uitstraling. Hang bijvoorbeeld een oude landkaart van Nederland boven de bank of hergebruik producten op een andere manier. Denk bijvoorbeeld aan het Blueband kistje waar ik wat planten in heb gezet, een leuke (oude) vernieuwde plantenpot! Vintage en groen gaan heel goed samen en dat zie je ook wel terug in deze woonkamer. Een kussen met een blad van Moonloft en diverse bloemen in een vaas.

De mix van planten her en der geven een jaren ’70 gevoel, ik vind het heerlijk. Vooral het verdelen van de planten over de ruimte en terug laten komen op verschillende plekken zorgt ervoor dat de ruimte in balans is. Plaats eens wat planten in de vensterbank, wel houd dit wat licht tegen maar zorgt wel voor wat extra beschutting, net wat je wilt. De fauteuil kocht bewoonster Margareth trouwens bij de kringloop, dat is toch echt een geweldige koop!

Woonkamer styling aubergine donker groen ©Binti Home

Woonkamer styling aubergine donker groen ©Binti Home

Hergebruik van producten

Zoals ik net al vertelde is het hergebruik van bestaande producten een mooie sfeermaker voor in huis. Op de onderstaande foto’s zie je veel ‘oude’ verweerde producten met een gaaf karakter. De kistjes worden gebruikt als plantenpot of een vitrinekastje om elpee’s in op te bergen. Ik hou altijd erg van gelaagdheid dus een tafeltje voor de trolley zorgt voor wat extra diepte en de grote plant naast de trolley brengt het geheel weer in balans. De inrichting van een ruimte hangt of staat met balans, balans in kleurgebruik, in grootte en in soort product. Ik hoop dat ik jullie weer een beetje inspiratie heb kunnen geven voor de inrichting van jouw eigen huis!

Woonkamer styling aubergine donker groen ©Binti Home

Woonkamer styling aubergine donker groen herfstkleuren ©Binti Home-3

Styling en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home Blog voor Stek Magazine

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren