woon winkelen witte eetkamer Woontrends in de Mega stores Den Haag ©Binti Home

Scandinavisch wit bij WoonExpress

——-

Als ik ga woon winkelen is dat vaak online of in winkels waar ik meteen inspiratie op doe. Maar hoe zorg je dat je thuis komt met de producten in jouw woonstijl? Als ik ga shoppen voor mijn klant krijg ik vaak een wensenlijst mee met veel ideeën die ontstaan zijn vanuit de laatste trends of wat ze hebben gezien in de bladen. Maar hoe vertaal je dit naar je eigen interieur?

Woon winkelen voor een nieuw interieur

Als je gaat winkelen in bijvoorbeeld een woonmall is er ontzettend veel aanbod en inspiratie. Wat natuurlijk prettig is dat je voor verschillende ruimtes in huis inspiratie kan vinden maar hoe maak je jouw keuzes? Het afgelopen weekend heb ik gratis woonvragen heb beantwoord van de bezoekers van een woonmall in Den Haag, dit was ontzettend leuk om te doen. Maar er is natuurlijk niet altijd een stylist in de buurt tijdens het shoppen ;). Daarom is het goed om te kijken naar bepaalde hand vaten om je aan vast te houden. Denk bijvoorbeeld eerst goed na over het kleurenpalet voor bijvoorbeeld de woonkamer. Kies 4 of 5 kleuren uit waarvan 3 basiskleuren, bijvoorbeeld grijs, wit en crème tinten in combinatie met twee accentkleuren. Je kan bij de bouwmarkt gratis kleurenstalen meenemen dus eigenlijk is het handig om deze altijd bij je te hebben in je tas als je gaat woon winkelen.

‘Ga goed voorbereid op pad als je gaat woon winkelen’

Woontrends in de Mega stores Den Haag ©Binti Home-4

Woonstijl shoppen

Met het kleurenpalet in je tas en wellicht nog wat stalen van je vloer en je bank kan je op zoek gaan naar jouw favoriete nieuwe items voor in huis. Heb je bepaalde trends wat je erg leuk vind? Bijvoorbeeld de Scandinavische lichte kleuren of juist de botanische woonstijl? Door de stijlpresentaties in de winkels krijg je al gauw een idee of dit een moderne, scandinavische, klassieke of juist eclectische woonstijl te vinden is. Shop daarom de basisitems óf juist de accessoires in deze winkel zodat je weet dat dit past bij jouw eigen woonstijl. Ik heb een aantal winkels bezocht in de Megastores in Den Haag en de woontrends verzameld die mij opvielen. Uiteraard in mijn favoriete woonstijl, een mix van modern, scandinavisch met bohemian invloeden.

Bohemian woonstijl

Mijn oog valt altijd op producten met een etnische uitstraling. Vaak hebben deze producten een mooi verhaal en worden ze met de hand gemaakt. Ik hou erg van natuurlijke materialen en dit brengt warmte in een modern en licht interieur. De Oosterse lampen staan nog steeds op mijn wishlist voor de slaapkamer! – Nano Interieur

Woontrends in de Mega stores Den Haag ©Binti Home-13

Zoeken naar balans in huis

Zoals jullie wel weten hou ik erg van kleur maar dan wel in combinatie met een rustige basis. De foto hieronder is een goed voorbeeld van een woonkamer waar gezocht is naar een balans. De bank met verschillende stoffen is echt een eyecatcher in de ruimte. Het is daarom goed om een rustige lichte kleur op de achterwand te plaatsen. Daarnaast is het kleed dat voor de bank ligt ook een rustig kleed in dezelfde tint als de achterwand. Door dat deze twee basis elementen rustig zijn kan je, in dit geval de bank, weer in een kleur en/of print kiezen. De kleuren uit de bank komen weer terug in het schilderij en de accessoires op de tafel wat ook zorgt voor balans. – Henders & Hazel

Ecletisch wonen in kleur Woontrends in de Mega stores Den Haag ©Binti Home

Botanische accenten in huis

Een woontrend wat nog steeds heel veel te zien is, is de botanische woonstijl. Zowel in de winkels, restaurants maar ook in vele huizen. Oh wat hou ik toch van planten, ik heb daar al vaak blogs over geschreven. Zodra ik planten zie hangen in een winkel of restaurant wordt ik blij want het ziet er meteen sfeervol uit. Planten zorgen voor een gezellige en sfeervolle uitstraling. Er zijn vele manier om met planten te decoreren in huis, binnenkort schrijf ik daar ook nog eens een blog over. Deze diverse plantenhangers van glas en touw spotte ik bij Hoogenboezem interieur.

Botanische woonstijl Woontrends in de Mega stores Den Haag ©Binti Home-2

 

‘ Wat is jouw favoriete woonstijl van de drie? Etnisch, eclectisch of botanisch? ‘

 

Fotografie : Souraya Hassan, Binti Home

Bewaren

Bewaren

Bewaren