Wildernis plantenpot collectie 'Nelis ©BintiHome-7

In deze eerste ‘uitgelicht’ post deel ik de plantenpot collectie ‘Nelis’ van dé urban jungle hotspot Wildernis Amsterdam.

Wildernis plantenpot Nelis

Wellicht kennen jullie deze urban jungle winkel in hartje Amsterdam allang. Zo, niet… Wildernis is een must visit! Ik fotografeerde de winkel alweer twee jaar geleden en die blogpost is nog steeds een heel goed gelezen post. En dat vind ik niet zo gek want Wildernis is één van mijn favoriete plantenwinkels. Mede-eigenaresse Mila heeft een grote liefde voor planten én keramiek. Dit is natuurlijk de perfecte combinatie. Daarom vind ik het ook super leuk om met jullie te delen dat Wildernis nu ook een eigen keramiek collectie heeft ontwikkeld genaamd ‘Nelis’ bestaande uit drie modellen in twee kleuren.

Deze plantenpot collectie ‘Nelis’ heeft een variant als wandpot, als hangpot én als ‘gewone’ plantenpot. De okergele kleur is natuurlijk mijn favoriet en daarom heb ik deze op mijn okergele wand gehangen als een soort ton sur ton effect. Het plantje in deze pot is trouwens de Scindapsus pictus. We weten inmiddels dat planten goed zijn in huis omdat ze de luchtkwaliteit verbeteren. Maar ik heb gelezen dat de Scindapsus niet alleen de luchtkwaliteit verbetert in huis maar ook extra goed zijn op werkplekken waar printers en apparaten staan. Een hele goede plant voor op de werkplek dus!

Naast de okergele versie van de plantenpot collectie ‘Nelis’ is er ook een grijze variant, petrol grijs. Deze is net zo makkelijk te combineren met o.a. de kleur mint en daarom heb ik deze in de woonkamer gezet op de kurktafel. Hierin staat de Monstera Obliqua, ookwel Monstera Adansonii of Swiss Cheese plant. Fantastische naam he?

Wildernis plantenpot collectie 'Nelis petrol grey ©BintiHome

Wildernis plantenpot collectie 'Nelis ©BintiHome-7

Eigen keramieklijn ‘Nelis’

Emma en Mila wilden een eigen potten lijn ontwikkelen welke gemaakt wordt in Nederland. Voor deze plantenpot collectie ‘Nelis’ zochten ze een pottenbakkerij en er ontstond een bijzondere samenwerking. “En dit is nog maar het begin”, vertelt Emma van Wildernis. “Het volgende Wildernis design met nieuwe maten en kleuren is al in de maak. We zijn blij en trots dat we nu onze eigen, lokaal geproduceerde potten hebben. Voor de toekomst hebben we nog talloze ideeën en mogelijkheden, daar gaan we met veel plezier aan werken.” – geciteerd uit het persbericht van Wildernis.

Ik was erg benieuwd naar Mila haar favorieten en daarom heb ik haar nog wat vragen gesteld over de plantenpot collectie ‘Nelis’.

Ik ben erg benieuwd wat deze pot uniek maakt?

Wij kopen heel veel potten in voor onze winkel, van wel tientallen verschillende merken – mensen komen ook echt naar ons toe voor de grote keuze in bijzondere potten. Maar wij misten in dit aanbod iets, en zo ontstond het idee voor een eigen keramieklijn: meer kleur, meer structuur en meer aandacht voor de mogelijkheden van aardewerk en glazuur. En nog belangrijker: lokaal geproduceerd! Want veel potten worden gemaakt in Azië – maar wij willen vanwege duurzaamheid en transparantie zoveel mogelijk producten uit Nederland. Dat was de grote drijfveer om met met een Nederlandse pottenbakkerij samen te werken.

Welke pot is jouw favoriet en waar in huis style jij hem het liefst?

Ik vind Nelis 3 in de kleur petrol grey supermooi, ik hou van aparte hangpotten. Door het reliëf en het glimmende glazuur heeft hij een retro-look, maar ook weer niet te erg. Hij hangt bij mij thuis in een hoek van onze serre, met een Scindapsus erin, dat is een super makkelijke en snelgroeiende hangplant.

Wildernis plantenpot collectie 'Nelis ©BintiHome-7

Welke plant vind jij het mooiste in welke pot?

Tja dat is een lastige vraag want ik heb wel 100 favoriete planten – het is bij mij thuis ook een grote ‘ratjetoejungle’ van planten met verschillende vormen, kleuren en maten. Ik moet steeds opletten dat het niet een soort plantencircus wordt. Dat doe ik door bij drukke kleurrijke potten een wat minder expressieve plant te kiezen, zoals een simpele Zamioculcas (zz-plant) of Aloe vera. Echt bijzondere plantjes met een opvallend uiterlijk, zoals Begonia maculata (stippelplant) of de Roze siernetel, zet ik zoveel mogelijk in wat klassiekere potten met één kleur.

Ben je benieuwd naar de plantenpot collectie ‘Nelis’ van Wildernis? Bezoek dan zeker de webshop of neem een kijkje in de winkel aan de Bilderdijkstraat 165 in Amsterdam. Maar neem de tijd want je raakt niet uitgekeken in deze bijzondere urban jungle hotspot!

Wildernis plantenpot collectie 'Nelis ©BintiHome-7

Styling en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home