Prikbord wand van kurk op rol ©Binti Home

Gisteren heb ik de eerste blog online geplaatst met hierin het resultaat van mijn werkplek aan huis. Ik wil jullie bedanken voor alle lieve reacties, zowel de comments in mijn blog als op de facebook pagina van Binti Home. Super leuk om te lezen en elke reactie zorgt voor een glimlach op mijn gezicht. Stylen en fotograferen is het liefste wat ik doe en ik hoop jullie daarmee te kunnen inspireren. Hierbij deel ik dan graag nieuwe interieurinspiratie van mijn werkplek aan huis. Met dit keer een prikbord wand van kurk op rol.

Prikbord wand van kurk op rol

De hoogte van deze ruimte is prachtig, het dak loopt in een nok. Op de wand achter mijn House Doctor bureau wilde ik graag een inspiratiewand maken. Ik had al gauw het materiaal kurk in mijn gedachte. Vind het een puur en natuurlijk materiaal, de structuur en kleur vind ik prachtig! Dacht dan ook dat een prikbord van wand van kurk op rol het beste zou zijn. Online kocht ik kurk op een rol om hier een prikbord van te maken van bijna 3 meter hoog en 1 meter breed. Je kan het kurk op de wand lijmen of met spijkers en schroeven bevestigen. Het kurk is wel een zwaar materiaal dus een goede bevestiging is wel belangrijk.

Op deze prikbord wand van kurk op rol kan je van alles ophangen met punaises of speldjes en steeds weer veranderen. Je kan bijvoorbeeld thema moodboards maken of gewoon persoonlijke foto’s en inspirerende afbeeldingen ophangen. Voor deze prikbord wand van kurk op rol heb ik een rolkar neergezet. Deze kar kocht ik bij Van Dijk & Co en verfde ik in de kleur Cafe Latte uit de Creations lijn van Flexa.

Interieurstyling met Egyptische invloeden

Ik vind het belangrijk dat een interieur dicht bij je staat. Een interieur verteld voor mij dan ook een persoonlijk verhaal door het gebruik van kleur, materiaal en producten. Op de hoek van mijn bureau staan verschillende producten die persoonlijk zijn voor mij. Om te beginnen een beeld van Cleopatra voor mijn Egyptische roots, een plexiglas lijstje van Piet Boon met hierin mijn visitekaartje van Binti Home, een sleutelhanger van een vis ( mijn sterrenbeeld is vissen) dat ik van mijn vader kreeg en wederom een vetplant in een terracotta pot omdat ik gewoon van groen houd! En ook liet ik dit terug komen in deze prikbord wand van kurk op rol.

Interieurinspiratie uit het buitenland

Ik hou van reizen, zowel naar mijn favoriete reisbestemming Egypte wat als mijn tweede thuis voelt maar ook zeker het maken van van stedentrips. Ik doe zoveel inspiratie op in het buitenland. Zo zoek ik graag mooie winkels en inspirerende plekken op om deze voor mijn blog te fotograferen. Ik wil zeker nog een keer terug naar Marrakech waar ik o.a. conceptstore 33 Rue Majorelle bezocht, maar ook inspiratieshoppen bij Anthropolgie in Los Angeles of heerlijk lunchen bij Sequoia in Cairo met uitzicht over de Nijl. Aan mijn inspiratiebord van kurk hangt een wereldkaart die ik kocht bij de Vlieger in Amsterdam.

Met transparante punaises heb ik hierop aangegeven in welke landen ik allemaal ben geweest. Zo heb ik veel landen in Europa wel bezocht maar ook Egypte, Marokko en Amerika. De rechterkant van de wereldkaart is nog wel erg leeg, een reis naar Azië of Australië is dan ook echt wel een droom voor de toekomst! Wie weet :)

Wat is jouw favoriet?

Wat is jouw favoriete item van dit gedeelte van mijn studio? Vind jij deze prikbord wand van kurk op rol ook zo tof? Mocht je vragen hebben over een product of benieuwd zijn waar iets vandaan komt. Stel je vraag gerust hieronder in de comments of op Facebook en ik zal je vraag beantwoorden. Er zullen nog twee blogs komen met hierin foto’s van mijn werkplek. Bekijk deze hier. Fijne avond!

Prikbord wand van kurk op rol ©Binti Home
MIX desk van House Doctor, BOX van Hay, Cleopatra beeldje, vissen sterrenbeeld en plexiglas fotoframe van Piet Boon
XXL prikbord wand van kurk op rol, rolkar Van Dijk en Co, boeken Design Sponge, Bright Bazaar, Edible Selby en Happy Huis
Mijn Egyptische roots zie je terug in de styling van mijn bureau

 

 

 

 

 


 

English translation

Yesterday I posted the first blog online with the results of my workspace at home. I really want to thank you for all the lovely comments, whether the comments in my blog and on the facebook page of Binti Home. It’s so much fun to read and each comment creates a smile on my face. Styling and photography are the things I love to do most and I hope that this will inspire you. In this blog I like to share some new interior inspiration from my home office.

Wall made of cork 

The height of the room is beautiful, the roof is in a ridge. On the wall behind my House Doctor desk I wanted to create an inspiration wall. I thought about the material cork. I think it is a pure and natural, and the materials, texture and color I think is beautiful! Online I bought cork on a role to making a XXL pinboard of almost 3 meters high and 1 meter wide. You can put the cork on the wall with glue or with nails and screws. The cork is a heavy material so a good fixation is important. At this XXL inspirationboard you can hang anything you like with pins or clips.

For example you can create a themed moodboard or just hang personal photos and inspirational images. For this wall I put a little cart on wheels. This cart I bought at Van Dijk & Co and I painted this in the color Cafe Latte from the Creations collection of Flexa.
Prikbord wand van kurk op rol ©Binti Home-2  

Interiorstyling with Egyptian influences

I think it is important that an interior is close to you. Storytelling with your interior is really important for me by the use of color, materials and products. At the corner of my desk I put several products that are personal to me. To start with an statuette of Cleopatra for my Egyptian roots, a Plexiglas frame from Piet Boon with my business card Binti Home, a keychain of a fish that I got from my father and another plant in a terracotta pot because I just love green!

Interior inspiration from the world 

I love traveling, both to my favorite destination Egypt what feels like my second home but also citytrips. I love to get inspired abroad. So I like to visit nice shops and inspiring places to photograph for my blog.  I would definitely go back to Marrakech where I visited concept store 33 Rue Majorelle, but also inspiration shopping at Anthropolgie in Los Angeles or having a delicious lunch at Sequoia in Cairo overlooking the Nile.

On my inspiration cork board I put a world map that I bought at the Vlieger in Amsterdam. With transparent pins I have marked the countries which I visited. I have almost visited all the countries in Europe and also Egypt, Morocco and America. The right side of the world map is still very empty…. a trip to Asia and Australia is really a dream for the future! Who knows :)

What is your favorite item of this part of my studio? If you have questions about a product or wondering where something comes from. Ask your question below in the comments or on Facebook and I will answer your question. There will be 2 more blogs the next days with more inspiration about my home office.

Styling en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home

Bewaren

Bewaren

Bewaren