Welke woonstijl past bij jou? Als je een nieuw huis koopt komt er veel op je af. Naast alle praktische zaken komt uiteindelijk de vraag: Hoe ga ik mijn huis inrichten?

Het is al jaren mijn vak om hier antwoord op te geven :) Het blijft ontzettend gaaf om dagelijks mensen te helpen en inspireren om van hun huis echt een persoonlijk thuis te maken. Ik zeg altijd; Een interieur is een weerspiegeling van wie jij bent. Is dat ook zo bij jou? (nog) niet? Dan hoop ik je te kunnen inspireren met deze post.

Je kan je laten inspireren door verschillende woonstijlen en interieurtrends. Maar hoe vertaal je dit nou naar jouw eigen persoonlijke stijl? Ik ben van mening dat je alle woonstijlen met elkaar kan combineren. En ook dat je dit kan uitvoeren in elk kleurenpalet. Uiteindelijk gaat het erom dat jij blij wordt van wat je ziet. Het is immers jouw thuis. Uiteraard is dit ‘makkelijker’ gezegd dan gedaan want hoe pak je dat nou aan?

Beeld van &C

Ik deel graag een aantal praktische stappen die je kan nemen bij het bepalen van de woonstijl voor jouw interieur:

  • Stap 01: Analyseren – Allereerst is het belangrijk om eens goed te kijken naar jouw huis of de ruimte waarmee je aan de slag wil gaan. Hoe groot is de ruimte, wat is het lichtinval? Waar komt het natuurlijk licht vandaan? Waar zitten de elektrapunten. Hele praktische zaken, maar goed om inzichtelijk te hebben om door te gaan naar de volgende stap.
  • Stap 02: Inspiratie – Laat je inspireren door alles om je heen, zowel online als offline. Laat je niet teveel leiden door trends en dat je het gevoel hebt wat ‘moet’. Laat inspiratie voorop staan en geef hier jouw eigen draai aan. Als je het leuk vindt kan je aan de slag gaan met een moodboard om jouw inspiratie te bundelen.
  • Stap 03: Een budgetplan. Er is tegenwoordig zoveel te shoppen voor jouw interieur dat je voor elk budget een interieur kan inrichten. Dus wil jij budget shoppen of heb je een fijne spaarpot opgebouwd. Jouw droominterieur kan je voor ieder budget creëren. Belangrijk is dat je op zoek gaat naar de juiste winkels.
  • Stap 04: Op pad, oriënteren en inspiratie op doen. Tijdens de Lockdown is het wat lastiger maar als we de winkels weer mogen bezoeken is het goed om daadwerkelijk op pad te gaan. Neem jouw inspiratie, eventueel moodboard en budgetplan mee en bezoek zoveel mogelijk winkels. Door goed voorbereidt op pad te gaan zal je zien dat je je duidelijk kan focussen op wat bij jouw woonstijl en budget past.

Interieur styling leren?
Wil je nou meer leren over hoe je een compleet interieurplan maakt voor jouw eigen interieur? Van plan van aanpak, moodboards maken, kleuren bepalen, tot shoppen en inrichting? Bestel dan mijn cursus interieur styling inclusief werkboek dat je thuis gestuurd krijgt. Al meer dan 200 cursisten gingen je voor!


Beeld van &C.

Woonserie voor AndC X Woonmall Alexandrium

Om jou wat inspiratie te geven over de verschillende woonstijlen deel ik heel graag een video serie met jou bestaande uit 3 video’s. Deze woonserie mocht ik presenteren voor &C in samenwerking met Woonmall Alexandrium.

Een droomopdracht want ik mocht van scratch een compleet plan bedenken. De drie woonstijlen uitkiezen, het shoppen van alle items bij de verschillende woonwinkels bij Woonmall Alexandrium maar ook het stylen én presenteren. Een totaalproject waar ik ontzettend trots op ben. Het was ook echt een feestje om bij de verschillende woonwinkels te shoppen. Ik begon met het maken van 3 moodboards welke ik vervolgens in 3 budgetten heb gestyled: €5.000, €10.000 en €15.000. Uiteindelijk hebben we dus 9 stijlkamers gerealiseerd. In deze video serie zie je heel goed hoe je dezelfde stijl kan creëren met verschillende budgetten.

Hieronder deel ik graag de eerste video van de drie. Maar bekijk zeker ook de andere video’s hier:

Winactie: €500,- shoptegoed

Het leuke is dat ik een hele mooie winactie met je mag delen :) Je maakt namelijk kans op €500,- shoptegoed bij Woonmall Alexandrium. Uiteraard kan je dit besteden zodra de Lockdown voorbij is maar wát een mooi vooruitzicht toch?

Wat je daarvoor moet doen? Lees dit artikel, laat je inspireren door de video én deel welke woonstijl jou het meeste aanspreekt. Vervolgens wordt er in januari een winnaar gekozen, succes!

Meer inspiratie opdoen?:

De video’s voor &C en Woonmall Alexandrium is een samenwerking. Deze blog is geen onderdeel van de samenwerking maar schrijf ik omdat ik enthousiast ben over deze opdracht én de toffe winactie.