Welke kleur krijgt de eiken houten eettafel?

Welke kleur krijgt de eiken houten eettafel ©BintiHome

Vanaf het moment dat de eiken houten eettafel op zijn plek staat dacht ik : Ik wil hem een andere kleur geven! Maar welke kleur?

Welke kleur krijgt de eiken houten eettafel?

Het is grappig hoe het werkt. Voor anderen bedenk ik uitgebreide interieurplannen tot in de details uitgewerkt. Maar voor ons eigen huis vind ik het soms nog lastig te bepalen wat ik precies wil. Zoals ik gisteren in de blog over Heart Wood schreef wil ik vooral met warme kleuren werken. Maar die rustige basis van lichte kleuren als licht grijs en wit wil ik uiteraard ook behouden. Het gaat om een balans. Toch heb ik net even wat meer tijd nodig om na te denken welke kleuren ik ga toepassen in huis. De wand voor de woonkamer heb ik al klaar staan, een vergrijsd licht groen. De wand naast de keuken ( achter de eettafel ) wil ik een vergrijsd beige tint geven.

En de tafel, die krijgt ook een kleur. Alhoewel eiken natuurlijk prachtig is heeft deze eettafel wel echt een opknapbeurt nodig. Ik wil hem daarom goed opschuren en het liefst een andere kleur geven. Maar welke kleur kies je voor de eiken houten eettafel?

Makeover voor de eiken houten eettafel ©BintiHome

Metamorfose voor de eiken houten eettafel

Ik denk eraan om de eettafel een lichte kleur te geven, gebroken wit of een katoen tint. Juist omdat dit denk ik mooi staat in combinatie met de eiken look visgraatvloer. De wand erachter krijgt een beige tint en ik denk er zelfs aan om de wand achter de tafel inclusief verwarming ook mee te schilderen. Daarnaast wil ik ook nog graag iets doen met de deur. Want oh, de deuren in huis zijn echt verschrikkelijk helaas. Ze hebben een vergeeld beige kleur en hebben dus nodig een opfrisbeurt nodig, ik ga ze gewoon wit schilderen! En voor die wand bij de keuken denk ik misschien aan een schuifdeur, wat denk jij?

Makeover voor de eiken houten eettafel ©BintiHome

Aan de slag met verf

Maar niet alleen de eiken houten eettafel krijgt een kleur. Ook de spijlenstoeltjes, die ik al eerder in de Colour Creations tinten heb geschilderd krijgen nu weer een andere kleur. Deze kocht ik een paar jaar geleden via Marktplaats, nog steeds ontzettend blij mee! De gele stoel wil ik echt okergeel maken en daarnaast ook een mooie diepe groen. Grappig genoeg wil ik wat meer contrasten toevoegen in huis en werken met verschillende tinten groen, geel, grijs en beige. Ook vind ik bordeaux rood heel erg mooi en dit zie je ook steeds meer terug komen in het interieur. Misschien dat ik her en der wat accenten kan toevoegen.

‘Welke kleur zou jij deze eiken houten eettafel geven?’

Zoals je leest heb ik nog heel veel plannen met het huis. Aankomend weekend eerst lekker aan de slag met de verfkwast!

Shop the look :

Meer lezen over ons huis? Bekijk dan deze blogs over de inrichting van ons nieuwe appartement.

Bewaren

4 reacties

  1. Hi Binti, ik ben benieuwd naar het eindresultaat. Goed bezig, er ontstaat een mooie sfeer. Het nieuwbouw gevoel verdwijnt.

  2. Goed bezig! Misschien is die licht grijze kleur die je in je andere huis op de wand had (QN.02.78 Flexa) mooi voor de tafel? Of een witte tafel en de washed linen van jotun op de muur die je ook voor je huis in Egypte hebt gebruikt, die kleur is ook geweldig!

  3. De lichtere eikenhout kleur staat vast mooi! Ik ben zelf nog bezig met de juiste eikenhout klaur tafel zoeken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.