Bij het inrichten van jouw huis maak je veel keuzes. Bij het kiezen van de juiste bank zijn er verschillende elementen belangrijk: Denk aan het model maar ook comfort en de uitstraling.

Een vraag die ik veel hoor is: ‘Welke bank kies je’. En dan vooral hoe je het juiste formaat van de bank bepaald maar ook welke kleuren en stoffen passen in de stijl en sfeer van de woonkamer. Wij kozen voor deze fantastische bank Luxor in een mooie zand/camel uitvoering. In deze blog neem ik je graag mee aan de hand van een stappenplan hoe wij onze woonkamer hebben ingericht. Hier kan jij ook mee aan de slag.

Bank kiezen midden in de woonkamer nieuwbouwhuis ©BintiHome-3

Het kleurenplan als basis

Allereerst: Een kleurenplan. Een kleurenplan is essentieel als je jouw woonkamer gaat inrichten. Met een kleurenplan (en moodboard) heb je een houvast waarmee je kan werken. Mijn advies is om te werken met basiskleuren en accentkleuren welke je vervolgens goed verdeeld over de ruimte. Je kiest de kleuren van de muren en bepaald daarna de kleuren van de meubels. Je kan natuurlijk ook naar aanleiding van bestaande meubels een muurkleur kiezen. Wel is het goed om te kijken naar balans. Dit houdt in dat je de kleuren uit jouw kleurenpalet in verschillende lagen in jouw interieur terug laat komen. Denk bijvoorbeeld aan de bank, vloerkleed, eetkamerstoelen, kunst, woonaccessoires etc.

Uiteindelijk is de kleur van de bank heel bepalend voor de sfeer van de ruimte. Het is heel fijn als dit mooi afgestemd is op de andere kleuren, bijvoorbeeld van de muur en andere elementen in huis. Het kleurenplan voor onze kamer bestaat uit subtiele naturellen en warme aardetinten als oker, camel en terra.

Kleurenpalet Woonkamer-2
Goossens wonen blog ©BintiHome-3-2

Het juiste formaat van de bank kiezen

Bij het kiezen van de bank spelen er meerdere factoren mee. Al een aantal jaar had ik een oogje op de Luxor bank van Goossens wonen. Toen wij verhuisden naar ons nieuwbouwhuis wist ik het meteen: deze bank komt hier helemaal tot zijn recht. Nadat ik een paar keer op de bank had gezeten in de winkel wist ik dat ik voor de versie met chaise longue wilde gaan. Maar voordat we een definitieve keuze zouden maken gingen we eerst aan de slag met de indeling.

Het grappige is dat sinds ik foto’s heb gedeeld van onze woonkamer dat ik veel de vraag krijg hoe groot onze woonkamer eigenlijk is. Dit heeft denk ik te maken met hoe wij de bank hebben geplaatst. Hieronder laat ik de maten van onze woonkamer zien zodat je een goed beeld krijgt.

Goossens wonen blog ©BintiHome-1-2

Voor het inrichten en indelen van de woonkamer zijn er natuurlijk verschillende opstellingen mogelijk. Belangrijk is dat je je afvraagt hoe je de ruimte gaat gebruiken en of je nog opbergruimte nodig hebt etc. Zo zie je hieronder dat wij deze bank Luxor op drie verschillende manieren kunnen neerzetten. Vaak wordt een bank tegen de muur geplaatst en dan tegenover de tv wand. Echter wilde ik heel graag een dressoir plaatsen in de woonkamer en paste dit het mooiste op de lange wand naast de eettafel.

Daarnaast vind ik een bank in het midden van de ruimte erg mooi staan. Op deze manier blijft de uitstraling heel ruimtelijk. De bank Luxor heeft daarnaast hoge pootjes dat het ruimtelijk gevoel extra benadrukt. Dus, we kozen voor optie 03: de bank midden in de ruimte. Er is nog voldoende loopruimte achter de bank en ook de schuifpui kan nog steeds goed gebruikt worden. Mocht je geen chaise longue willen dan kan je ook de Luxor zitbank + hocker proberen, om die manier ben je nog flexibeler.

Op de website van Goossens vind je een aantal templates waarbij je zelf eenvoudig een plattegrond en meubels op schaal kan maken.

Kleur bepalen voor de bank + personaliseren

Nadat we de maat en indeling hadden bepaald konden we kleuren gaan kiezen. En oh wat is er ontzettend veel mogelijk! Op de website van Goossens zie je de bank Luxor uitgevoerd in een fijn geweven stof in verschillende kleuren. Dit zijn prachtige kleuren en o.a. de Muskaat past ook prachtig in ons kleurenpalet voor de woonkamer zoals je hieronder ziet.

Luxor bank combineren van Goossens ©BintiHome-2

Maar het leuke is dat je de bank Luxor (en eigenlijk heel veel items uit de collectie van Goossens) kan personaliseren. In het inspiratie centrum in de Goossens winkels vind je meer stalen (kleuren en stoffen) om uit te kiezen. Zo hebben wij een bezoekje gebracht aan de winkel en zochten vooral naar warme aardetinten. Je kan eventueel een aantal stalen thuisgestuurd krijgen (bestellen via de chat van de website).

Wij kozen uiteindelijk voor de stof Hunter in de kleur 203 sand, een microleer. We kozen voor microleer omdat dit een mooie natuurlijke uitstraling geeft, het lijkt net echt leer en het is makkelijk in onderhoud.

Welke bank kies je voor de woonkamer kleurenpalet ©BintiHome-1

Kleurinspiratie voor de bank

Als je het inspiratiecentrum bezoekt in een winkel van Goossens zal je zien dat er heel veel mogelijkheden zijn. Niet alleen neutrale geweven stoffen maar ook stoffen die net even anders zijn. Denk bijvoorbeeld aan het microleer (in verschillende kleuren) maar ook velours, grof geweven, effen en met prints. Hieronder zie je wat inspiratie moodboards waarbij je een voorbeeld ziet van een kleur van de wand, vloer en dan gecombineerd met de stoffen die je op meubels kan toepassen. Want hoe tof als je bijvoorbeeld een bank neerzet dat hier ook een fauteuiltje bij staat in een stof die hierbij past.

(Stoffen: vlnr stof fijn geweven zachtgroen/lichtgrijs 2055 (stof Luxor bank) – stof fijn geweven zand (stof Luxor bank) – Stof Hunter Microleder 59 Moss
( Stoffen Goossens: Rosea Antique Rose 2854 acre – Marlijn 06 custard, stof fijn geweven zand (stof Luxor bank)

Bank Luxor bij ons thuis

Toen de bank Luxor werd geleverd vond ik het wel heel erg spannend. Ondanks dat ik in mijn werk als stylist dagelijks keuzes maak voor kleuren, stoffen en de juiste combinaties is dit toch weer even een bijzonder moment. Want komt het echt uit hoe je dat in gedachte hebt? En ja! Mijn eerste gevoel was: ‘WOW!’

Zo ongelofelijk blij dat we voor deze warme natureltint hebben gekozen. De kleur is echt een warme eyecatcher in de ruimte en springt er echt uit. Het blend daarnaast zo mooi met de andere aardetinten én is een lichte nuance van de kleur Binti Camel in de keuken. Ik heb de bank gestyled met kussens en een plaid in lichte naturellen en warme okers. Zo ontstaat er een subtiel contrast met de bank en houdt het de styling rustig. Ik word elke keer weer zo blij als ik onze woonkamer binnenloop!

Het zitcomfort is super fijn, zowel een wat actievere zit als een mega lounge. Omdat de chaise longue extra breed is kunnen we hier heerlijk met zijn drietjes op liggen. We genieten volop van de bank!

Bank luxor in zand camel stof woonkamer ©BintiHome-1-4
Bank kiezen voor de woonkamer ©BintiHome-1-3

Praktisch: Onderhoud & vragen

Mocht je overwegen om deze bank te kiezen dan kan ik mij voorstellen dat je wat vragen hebt. Uiteraard is het belangrijk dat je even gaat proefzitten in één van de Goossens winkels. Kijk daarnaast dus ook zeker naar de mogelijkheid om te personaliseren. Dit maakt de bank helemaal uniek voor jouw woonkamer.

  • We kozen voor Microleder in de kleur Hunter sand
  • De maat van de bank is 285x81x161
  • We kozen voor de Goossens bezorgservice waarbij ze de bank monteren en de verpakking meenemen. Ook kregen we een korte toelichting over de bank, heel fijn!
  • We hebben de Premium Care Service erbij besteld. Je krijgt 10 jaar constructieservice en 7 jaar vlekkenservice voor textiel/leer en 3 jaar vlekkenservice voor kunstleer.
  • We kregen een spray erbij welke écht de vlekken eruit halen. We hebben al een test gehad met jam vingers (mijn hart! haha) maar het is eruit gegaan. Super fijn.
  • Je moet de rugkussens wel af en toe opkloppen maar dit houdt de bank netjes en strak in vorm waardoor je inzakken zo lang mogelijk voorkomt.
  • Kortom, wij zijn fan!
Bank kiezen voor de woonkamer ©BintiHome-2

Ik hoop dat ik jou heb kunnen inspireren en helpen met alle informatie in deze blog. Ik heb mijn best gedaan alle stappen zo duidelijk mogelijk te beschrijven. Mocht je toch nog hulp nodig hebben bij het vinden van de juiste bank dan raad ik je aan een bezoekje te brengen aan één van de Goossens winkels.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Goossens wonen & slapen.