Hoe kies je de juiste vloer voor in huis? Ik deel graag 5x mijn vloer inspiratie tips voor het inrichten van de woonkamer, slaapkamer of een andere ruimte in huis!

Vloer inspiratie tips

Toen wij in ons nieuwe huis kwamen wonen was alles kaal. De wanden waren gelig wit en op de vloer lag alleen het bouwbeton… Voor mij natuurlijk heel fijn, zo’n blank canvas om helemaal in te vullen. Maar gezien mijn werk als interieurstylist krijg ik vaak de vraag : Hoe kies ik de juiste vloer voor mijn huis? En vervolgens de vragen, hoe maak ik mijn huis gezellig? Of hoe richt ik mijn woonkamer in? Op al deze vragen geef ik graag antwoord maar het belangrijkste is dat de basis goed is. En de basis voor ieder huis vind ik toch de wanden en de vloer. Daarom ik deze blog een uitgebreide video én moodboards met vloer inspiratie tips. Ik ben heel erg benieuwd of hier wellicht de perfecte vloer voor jouw nieuwe of huidige huis tussen zit!

5x vloer inspiratie tips voor inrichten woonkameR

Hoe kies ik de juiste vloer voor mijn huis?

Moodboards : Kies jouw woonstijl

Bij het inrichten van jouw nieuwe huis of de restyling van de woonkamer is het belangrijk om eerst te bepalen welke woonstijl bij jou past. Het fijnste om dit te ontdekken is toch door het maken van moodboards. Door sfeerbeelden uit te scheuren uit tijdschriften maar ook kleur,- en materiaalstalen te verzamelen kan je zelf ontdekken wat jij mooi vindt. In deze video laat ik maar liefst vijf verschillende vloeren zien in verschillende woonstijlen. Je ziet door middel van kleurgebruik of stijl dat een ruimte er helemaal anders uit kan zien. Vloer inspiratie speelt hierbij ook een grote rol en is dus erg bepalend voor de uitstraling van de ruimte.

Voor onze slaapkamer en de werkkamer hebben wij gekozen voor Royaal eiken vergrijsd wit. Hier kan je de werkkamer make over zien waarin wij ook deze vloer hebben toegepast.

Video – Vloer inspiratie en kiezen van jouw stijl

In de bovenstaande video leg ik uit hoe jij jouw woonstijl kan bepalen. Ook geef ik tips voor het inrichten van de woonkamer en welke vloer het beste bij welke woonstijl past. Uiteraard zijn de kleuren en de stijl niet leidend en kan je zoveel combinaties maken als je wilt. Maar ter inspiratie heb ik gekozen voor deze kleurstellingen en woonstijlen omdat ik denk dat de laminaat vloeren hiermee het mooiste tot hun recht komen.

Ik ben dan ook heel erg benieuwd welke woonstijl en en onderstaande vloer jouw favoriet is?

Smaakvol gerookt rustiek eiken

Vloer inspiratie moodboard en kleurtips Douwes Dekker laminaat vloer Gerookt rustiek eiken ©BintiHome

Tijdloos eiken grijs

Vloer inspiratie moodboard en kleurtips Douwes Dekker laminaat vloer Tijdloos eiken grijs ©BintiHome

Royaal eiken wit gelakt

De andere vloer ‘Aardig’ is helaas net vervallen na het maken van deze video maar gelukkig zijn er talloze vergelijkbare opties!

Vloer inspiratie moodboard en kleurtips Douwes Dekker laminaat vloer Royaal wit gelakt ©BintiHome

Royaal eiken naturel geborsteld / Royaal eiken landelijk geolied

Vloer inspiratie moodboard en kleurtips Douwes Dekker laminaat vloer Royaal eiken naturel geborsteld geolied ©BintiHome

Tibetaanse steen grijs

Vloer inspiratie moodboard en kleurtips Douwes Dekker PVC vloer Tibetaanse steen grijs ©BintiHome

Deze video maakte ik samen met mijn man Mahmoud Sherif.

Ik zou het heel erg leuk vinden als jij je (gratis) wilt abonneren op mijn Youtube kanaal!


Meer vloer inspiratie zie je in mijn werkkamer make over!

WERKKAMER MAKE OVER IN EEN TROPISCHE BOHEMIAN WOONSTIJL

Deze blog is een inspirerende samenwerking met Douwes Dekker.