Shoptips woonkamer inrichting live styling en lezing bij Boer Staphorst

In deze video geef ik shoptips voor het winkelen voor de woonkamer inrichting. Want hoe pak je dat precies aan?

Shoptips woonkamer inrichting

Afgelopen week had ik een hele leuke opdracht. Ik was namelijk gevraagd om twee keer een lezing te geven tijdens de ladiesnight van Boer Staphorst. Ik was nog niet eerder in deze winkel in Staphorst geweest maar wow wat een prachtig warenhuis. De winkel is eigenlijk een combinatie van een bouwmarkt en woonwinkel en ze hebben een prachtige collectie. Naast de lezing ging ik ook aan de slag met de styling van een woonkamer setting in de winkel. De basis van de woonkamer was al neergezet en ik ging aan de slag met de styling. Ik heb dus uiteindelijk twee karren vol woonaccessoires geshopt. Maar hoe doe je dat precies? Want als je in zo’n grote winkel loopt zijn er zoveel mooie producten om je heen. Hoe zorg je ervoor dat je de juiste keuze maakt en dat er een balans ontstaat in de woonkamer?

Shoptips woonkamer inrichting styling bij Boer Staphorst ladiesnight ©BintiHome-9

Video

In deze video geef ik daarom shoptips voor de woonkamer inrichting. Ik neem je mee tijdens het shoppen bij Boer Staphorst en ondertussen laat ik zien hoe ik de keuzes maak tijdens het winkelen.

{ Abonneer je op mijn kanaal op geen video’s te missen }

Shoptips woonkamer inrichting styling bij Boer Staphorst ladiesnight ©BintiHome

Shoptips woonkamer inrichting styling bij Boer Staphorst ladiesnight ©BintiHome

Balans in huis

Tijdens de lezing vertelde ik vooral over balans. Balans in het leven, ondernemen maar ook creëren van balans in je eigen huis. Dit is een onderwerp waar ik al vaker over vertelde op mijn blog. Want een harmonie in een ruimte ontstaat door een balans in kleur en materiaal. Het is dan ook goed om te starten met een kleurenpalet van ongeveer 5 kleuren welke je vervolgens verdeeld over de ruimte. Zo was mijn kleurenpalet voor deze woonkamer okergeel, groen, wit, grijs en een accent van zwart. Kussens zijn voor mij echt onmisbaar op de bank en geven zoveel sfeer. Het is juist goed om te mixen met verschillende kussens, kleuren, texturen, effen en prints.

In de video zag je dat het even zoeken is naar de juiste balans maar uiteindelijk als je het goed verdeeld voelt het in harmonie. Styling is dus ook echt een gevoel. Ik kan uiteraard mijn styling tips met jullie delen maar uiteindelijk gaat het erom hoe jij je in jouw huis voelt. Het creëren van een thuis is namelijk een weerspiegeling van wie jij bent!

Shoptips woonkamer inrichting styling bij Boer Staphorst ladiesnight ©BintiHome-9

Shoptips woonkamer inrichting styling bij Boer Staphorst ladiesnight ©BintiHome

Shoptips tijdens het winkelen

Ik liet dit al even zien tijdens het winkelen bij Boer Staphorst maar hier nog even concreet mijn shoptips op een rijtje :

  • Ga niet winkelen zonder een kleurenpalet. Je kan zelfs de kleuren uitzoeken op kleurkaarten / verfstalen en deze altijd bij je hebben in je tas. Niet zozeer omdat je een muur gaat schilderen maar puur om te kijken of de accessoires die je wilt kopen passen bij jouw kleurenpalet voor de woonkamer ( of andere ruimte).
  • Neem de tijd! Het klinkt misschien cliché maar in zo’n grote winkel als deze is er zoveel te zien. Vaak maak ik eerst even een globaal rondje en kijk ik wat het aanbod is. Vervolgens pak ik de kar en pak ik zoveel mogelijk producten. Uiteindelijk kan je halverwege kijken of je op de juiste weg bent. Uiteraard wel even de spullen terug zetten die je niet gebruikt.
  • Live styling in de winkel! Als je niet zeker weet hoe de producten op jouw bank of tafel staan kan je zelf aan de slag gaan in de winkel. Kies een bank of tafel uit die lijkt op die van jou en ga hiermee aan de slag. Door de kussens op bijvoorbeeld dezelfde type bank neer te leggen krijg je een veel beter beeld hoe dit bij jou thuis zal staan. Wel natuurlijk even aan de winkelmedewerkers vragen of je een ruimte eventjes mag gebruiken en leg de producten weer netjes terug. Zeker in winkels als deze wordt er veel aandacht besteed aan de styling.
  • Uitproberen!  Koop meerdere producten tegelijk en probeer het thuis uit. Je kan namelijk bijna altijd de producten weer retourneren als het toch niet staat. Maar ik denk dat het beter is om het thuis uit te proberen. Het effect is veel groter als je meerdere producten tegelijk komt dan 1 item. Uiteraard als je woning al helemaal goed gestyled is kan je gaan voor een enkele eyecatcher. Maar als je echt nog zoekende bent naar een goede toevoeging van accessoires dan is dit een goede tip. Zo heb ik een broodplank, kaarsenhouder, kaars én vaas meegenomen omdat ik deze set in de winkel zo mooi vond. Thuis heb ik deze gecombineerd met weer andere items en voila, geslaagd!

Nogmaals bedankt Boer Staphorst voor deze ontzettend leuke opdracht!

Shoptips woonkamer inrichting styling bij Boer Staphorst ladiesnight ©BintiHome

Ik ben natuurlijk heel erg benieuwd wat je van deze shoptips vind en of de video jou inspiratie geeft om ook zelf aan de slag te gaan. Mocht je het leuk vinden dan kan je je abonneren op mijn kanaal om geen video’s te missen. En hopelijk tot weer een volgende blog!

Meer inspiratie op doen? :

Styling, fotografie en video : Souraya Hassan, Binti Home

Bewaren

Bewaren