Mijn droom komt uit! Een reis naar mijn tweede thuis, Egypte, om een eigen collectie op te zetten waarbij ik een verbinding zoek tussen Nederland en Egypte. Samenwerken met ambachtslieden uit Egypte zoals wevers, houtbewerkers, pottenbakkers en meubelmakers.

Deze drie weken waren fantastisch! Ik hou van dit land, ik vind de stad Cairo heerlijk en dat ik het werken kan combineren met familie en vrienden voelt als een geschenk. Samen met mijn vader en een goede vriend ben ik op pad geweest en hebben we verschillende ambachtsbedrijfjes bezocht die mogelijk een collectie konden gaan maken voor Binti Home. Ik ben ontzettend trots en blij met wat we in deze drie weken allemaal hebben gedaan. Zo hebben we een start gemaakt met het eerste eigen kantoor voor Binti Home in Egypte, super leuk dat ik vanaf dit kantoor kan gaan werken. Daarnaast heb ik de plek bezocht waar mijn kelims gemaakt zullen worden. Ook heb ik zelf even mogen weven, dat is nog best lastig! De eerste kelims, naar aanleiding van mijn ontwerpen, heb ik al in mijn handen gehad. Wauw! Ik ben zo blij! Nu gaan we verder met de definitieve kleurkeuze. Daarnaast zijn wij op bezoek geweest bij meubelmakers en houtbewerkers die, na een ontwerp, meteen al wat mooie producten hebben gemaakt. Ook hebben we pottenbakkers gevonden waarbij ik het hele proces heb kunnen zien, van klei tot pot. Bijzonder, erg bijzonder.

Ik vind het jammer dat ik nu weer naar huis ‘moet’. Ik zit vol inspiratie en heb nog meer nieuwe producten gevonden die ik wil toepassen in mijn ontwerpen. Het samenstellen van een eigen collectie kost tijd, en die tijd neem ik. De plannen die ik heb gaan nu daadwerkelijk gerealiseerd worden, en zoals de titel van deze video zegt, dat is een droom die uit komt! De werkzaamheden voor de collectie gaan hier gewoon door terwijl ik in Nederland ben. Maar begin juni zal ik weer naar Egypte gaan om de nieuwe ontwerpen te controleren en zo een stap dichter te zijn bij de eerste echte collectie die ik wil gaan lanceren. Spannend!

In deze video krijg je een impressie van mijn drie weken in Egypte mét de muziek van Oum Khaltoum. Ik ben benieuwd wat je van de video vindt, abonneer je je meteen op mijn youtubekanaal?