Vergrijsd turquoise kast in de gang ©BintiHome

Het is weer tijd voor een nieuwe blog over ons huis. Dit keer over de vergrijsd turquoise kast in onze hal.

Vergrijsd turquoise kast

Vanaf het moment dat ik deze kast zag was ik verliefd. Een paar jaar geleden was ik opzoek naar een dressoir, niet te hoog maar wel voldoende opbergruimte. Ik kwam uit bij Combitex en Even Anders in Noord Holland en vond daar deze prachtige kast. Hij stond nog achter én in de grondverf maar ik zag meteen al dat dit hem was. De stoere uitstraling en perfecte maten zorgde ervoor dat ik hem meteen kocht en een dag later werd hij thuis bezorgd. Ik verfde hem in de kleur Atria van Pure & Original. Als je het mij vraagt best een gedurfde kleur maar deze vergrijsd turquoise kast is sindsdien de eyecatcher in huis.

Ik heb nog even getwijfeld of ik de kast een andere kleur moest geven. Maar samen met deze visgraatvloer staat hij werkelijk prachtig.

Vergrijsd turquoise kast in de gang met cactus verzameling ©BintiHome

Vergrijsd turquoise kast in de gang met cactus verzameling ©BintiHome

Styling in de hal

Toen ik ons nieuwe appartement binnenliep had ik meteen het idee om deze kast in de hal te plaatsen. De ruimte leek er perfect voor. Ik heb nog wel even getwijfeld of ik hem niet naast de keuken zou plaatsen maar dan zou hij toch een beetje wegvallen achter de eettafel. En deze vergrijsd turquoise kast verdiend het om gezien te worden. Wat is dan leuker dan de hal. Meteen een mooie eyecatcher als je de ruimte binnenkomt. Het idee is om hier alle ronde spiegels, die ik door de jaren heen heb verzameld, op te hangen.

Ik had al aardig wat spiegels maar heb er nog een paar meegenomen uit Egypte. Dit zijn samples van spiegels die ik een tijd geleden heb laten maken. Alle stukjes hout en alabster ( steen ) zijn met de hand ingelegd! Ik was alleen nog niet helemaal blij met de afwerking, daarom heb ik ze nog niet in mijn eigen collectie toegevoegd. Maar ik ben natuurlijk heel erg benieuwd wat jullie van de spiegel vinden!

Vergrijsd turquoise kast in de gang met cactus verzameling ©BintiHome

Vergrijsd turquoise kast in de gang met cactus verzameling ©BintiHome

Cactus verzameling

Inmiddels heb ik aardig wat cactussen verzameld. Helaas zijn een aantal kleintjes door de verhuizing ook gesneuveld. Ook heb ik wat cactus beeldjes bijvoorbeeld een serie van 3 van Ikea. Het lijkt mij leuk om de hele kast vol te zetten met cactussen. Nu lijkt het wat vol maar als ik straks de spiegels heb opgehangen is de hele bovenkant van de kast weer leeg. Een mix van echte cactussen in diverse formaten maar ook beeldjes. Een mooi botanisch welkom in huis!

Overigens ben ik nog aan het bedenken of ik een soort kastje kan bouwen over de intercom. Ze hebben weer een prachtige plek uitgekozen ( not – midden op de muur ), maar wellicht kan ik er een kastje omheen bouwen met een deurtje. Wellicht dat ik een deurknop kan vinden in vorm van een cactus, ha!

Vergrijsd turquoise kast in de gang met cactus verzameling ©BintiHome

Genoeg ideeën dus, ik ga ermee aan de slag. Zodra de hal klaar is deel ik het uiteraard weer hier op de blog!

Fotografie : Souraya Hassan, Binti Home

Bewaren