Een Urban jungle woonkamer met vintage invloeden in een modern nieuwbouwappartement? Dat klinkt als een droom toch? Die droom is uitgekomen voor Marina en Chris uit Diemen.

Urban jungle woonkamer

Bij het zoeken naar inspiratie voor de woonkamer zoek je al gauw op kleuren of op woonstijlen. Zo is de Urban jungle woonkamer al een aantal jaar een ware trend. Door de jaren heen kwam er steeds meer groen in het interieur. Uiteindelijk blijkt mint groen ook echt een tijdloze favoriet te zijn. Kijk maar naar de trendkleur van 2020, Tranquil Dawn van Flexa. Een prachtige vergrijsd mint groene tint die een hele mooie basis legt in ieder interieur. Ook goed te combineren met heel veel verschillende kleuren. Hier zie je wat voorbeelden van de trendkleur Tranquil Dawn met andere tinten.

Wat zo leuk is aan interieur is dat je alle stijlen en kleuren prima met elkaar kan mixen. Wat ik hierboven schreef dat je al gauw zoekt op een bepaalde woonstijl of kleur. Maar ik geloof heel erg in een persoonlijke stijl. Dus pik je de elementen die jij mooi vindt uit verschillende woonstijlen en vorm deze samen tot jouw eigen stijl.

Heb jij thuis ook zo’n witte wand als hieronder? Kijk dan zeker de video om te zien hoe jij jouw woonkamer een make-over kan geven.

Klaar voor Kleur met Flexa

Flexa ging aan de slag met een make-over bij Chris en Marina thuis. Zij wonen sinds een jaar een nieuwbouwappartement in Diemen. Alle muren zijn nog steeds wit. Ze hebben prachtige meubels staan, denk aan een velours groene bank en een vintage dressoir uit de jaren ’60. Maar het lukte ze maar niet om een keuze te maken voor de kleur op de muren. Zonde, want nu een jaar later, waren alle wanden nog steeds wit.

In deze video zie je de make-over van een witte woonkamer naar een urban jungle woonkamer vol ton sur ton groentinten.

Groen combineren in de woonkamer

Wat zo gaaf is aan deze make-over is dat je heel goed ziet dat je verschillende groentinten met elkaar kan combineren. Ik hou sowieso erg van ton sur ton tinten. Als je namelijk een accentkleur kiest voor jouw interieur, hoef je niet precies alles in deze kleur te doen. Ga juist voor een tintje lichter of donker, zo ontstaat er een speels geheel.

Zo zie je op de foto hieronder Tranquil Dawn als basiskleur op de muren ( wie zegt dat de basiskleur wit hoeft te zijn?) en Greyed Green als baan achter het vintage dressoir. Bij de eettafel zie je een baan Classic Car waarop een gallery wall is gemaakt. Het hele resultaat zie je in de video hierboven. Je ziet hier ook dat je dus prima met drie kleuren in één ruimte kan werken. Zorg voor een rustige basis en twee kleuren die eruit springen.

Als je met accentkleuren op de muren werkt kan je dit ook goed terug laten komen in de meubels en woonaccessoires. Zo zie je dat de groentinten prachtig matchen met de groene bank, de eetkamer stoelen, kussens en accessoires. Voor wat meer contrast zie je her en der zwarte en roze accenten.

Styling en video voor Flexa

Wat ik heel gaaf vind om te delen is dat ik deze video heb mogen maken voor Flexa. Ik werk al jaren samen met Flexa aan verschillende styling en video projecten. Dit keer werd het een productie met een heel team. Een super tof concept ‘Klaar voor Kleur’ was het idee. Flexa maakte een prachtig kleuradvies en ik heb vervolgens accessoires mogen shoppen ( en stylen). Ik heb de hele make-over vastgelegd op video en ge-edit. Ik ben toch een partij trots als ik deze video op het Youtube kanaal en socials van Flexa zie staan!

Deze productie is een samenwerking met Social club Amsterdam en Flexa. Heel gaaf om met een heel team samen te werken aan deze toffe video en dat het eindresultaat zo mooi is geworden.

Ik ben nu natuurlijk erg benieuwd wat jij van deze urban jungle woonkamer vindt én of jij ook met groentinten aan de slag gaat in huis?