Wat zijn dé trendkleuren voor je interieur volgens de woontrends 2020?

Al een aantal jaar zien we dat de natuur een inspiratiebron is voor ons interieur. Denk aan natuurlijke materialen maar ook veel tinten groen en beige. Daar kwamen vervolgens steeds meer warme aardetinten bij denk aan okergeel, koper en goud. En nu zie je ook melange van rood, oranje en fuchsia. Geïnspireerd op de mooie zonsondergang.

Het afgelopen jaar kwam er ook steeds meer roest en bruin in huis en nu zie je dat het echt een warme natuurlijke mix wordt van verschillende rood, oranje/roze en bruin tinten.

Maar hoe kan jij zelf ook met deze trendkleuren aan de slag gaan in huis? In deze blog deel ik 3 styling tips om de trendkleuren toe te passen in jouw eigen interieur.

Deze foto’s maakte ik trouwens in het prachtige huis van Sofie en haar gezin. Ik deed de styling en fotografie voor de cover van het Januari nummer 2020 van Stek Magazine.

Trendkleuren 2020 ©BintiHome-25

1. Kleur op de muur

Om meteen een groots effect te krijgen in jouw interieur is om de trendkleuren terug te laten komen op de muur. Het interieur van Sofie vind ik hier een prachtig voorbeeld voor want zij laat zien dat je prima met verschillende kleuren op de wand kan werken en dat het toch een sfeervol geheel blijft. Hoe je dit doet? De kleuren op de muur moeten ten eerste niet te contrasterend zijn met elkaar. Nu heeft Sofie licht roze, grijsgroen en terra op de muur. Het zijn wel kleuren die wat contrast hebben met elkaar maar toch zijn het 3 kleuren die elkaar ook versterken. Het zacht roze als een rustige basis, het vergrijsd groen als een sfeervolle aanvulling en het terra als pittig accent. En dan het zwart niet vergeten, dat maakt het geheel compleet.

Kleuren op de muur:

  • Achter de bank: Pink Nudity van Flexa
  • Grijs groen tint ensuite: L8.04.50
  • Terra muur: Ral8004 Kupferbraun
Zwarte schouw en terracotta muur ©BintiHome

2. Trendkleuren in de woonaccessoires

Het allerbelangrijkste is dat je deze trendkleuren niet alleen op de muur bevestigd maar dat ze ook zeker terugkomen in de woonaccesoires. Op die manier ontstaat er namelijk een balans in de ruimte en voelt het als een sfeervol geheel.

Zo zie je goed dat bijvoorbeeld het zwart terug komt in de lamp, het stalen frame van de salontafel, de poten van de fauteuil én het schilderij in de andere kamer. De trendkleuren roze en vergrijsd groen komen onder andere terug in het vloerkleed, de kussens op de bank en de vazen voor de terra wand. Het accent goed her en der zorgt voor een chique uitstraling.

Stek Magazine Januari 2020 ©BintiHome-15
Stek Magazine Januari 2020 ©BintiHome-15
Trendkleuren voor je interieur ©BintiHome-7

3. Bloemen en kunst

Als ik kijk naar de basis woonaccessoires die eigenlijk in elk huis wel terug horen te komen zijn dat: kussens, plaids, vloerkleed, salontafel, vazen en kandelaars. Maar ook bloemen en kunst mogen niet ontbreken. Bloemen zorgen, net als planten, voor wat leven in de ruimte. En kunst is natuurlijk heel persoonlijk. Mooi werk aan de muur zorgt voor een sfeervolle uitstraling. Hoe meer woonaccessoires die de trendkleuren versterken des te meer is de ruimte in balans.

Trendkleuren 2020 ©BintiHome-25

Shop de stijl:

Wil jij nou ook met deze trendkleuren in huis aan de slag. Dat kan! Hieronder heb ik de meeste items verzameld. Ik heb de meeste woonaccessoires meegenomen voor de styling en fotografie van de ruimte.

Nogmaals bedankt Skyler Store voor het uitlenen van de prachtige woonaccessoires voor deze shoot!